Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Per-Erik

1
När jag var liten så fick jag smaka en mun med äggtoddy som jag tyckte var toppen. Men nu när jag i vuxen ålder har försökt att göra en enligt olika recept så har jag inte fått något som smakat bra. Är det någon därute som har ett bra recept, jag vet inte ens om det skall vara en kall eller varm...

2
Köpte tidningen Gourmet igår och då följde det med ett erbjudande om att
om man köpte en ettårsprenumeration för 995:- så fick man ett porsche 301 set,
de går ju loss på 1729 på Frapp och liknande.

Tyvärr är jag inte intresserad men jag tycker det verkar vara ett bra pris om  man inte
har några justa knivar och är beredd att tänja på ergonomin då jag tycker de inte verkar
så sköna (men jag har ju förståss inte provat dem ...)

3
Nu är frågan, vilken temperatur kör jag skinkan på?
funderar på 68grader i 12timmar, det borde blir bra med lite lätt rosa i mitten hoppas jag...
Är det någon som vet vad man kör på de stora skinkkokarefabrik.

4
Är det någon som har umgåtts med ett flertal proffs kockar och sett vad de i praktiken använder?

Jag misstänker att flertalet kanske bara tar den närmsta kockkniven och att det inte använder superfina japanska knivar, vore roligt att höra vad som egentligen används.
Själv så suktar jag efter lite skönheter från jck :) (men jag är långtifrån kock, är lite rädd att det finns någon " ju bättre kniv, desto sämre kock" talesätt)
5
Tänkte jag skulle spara lite jobb genom att köpa färdig panna-cotta.
Även om det är busenkelt att göra så tänkte jag att smidigt att bara värma på då jag hade så mycket annan mat som skulle göras.
Men ack,ack, ack, så enkla ingredienser, men det smakade banne mig inte gott.
Jag kan inte rekommendera detta, Märket var Elle & Vire, dessert bas panna-cotta.
( inga konstiga tillsatser, bara grädde, socker, gelatin och vanilj...)

Jag kommer dessvärre aldrig att lära mig, snart står jag nog där med någon liknande prefab och hoppas på underverk :)

6
Har alltid läst att man skall fräsa löken i olja/smör innan för att ta tillvara all smak, men gör det någon större skillnad?
Har alltid fräst i olja men känner man någon skillnad på lök som är fräst eller lök som man slänger direkt i en gryta?'
Måste göra ett blind test känner jag...
7
Jag börjar bli trött på mig själv, har fallit in i en "italiensk" fas i mitt liv och när jag tyckte att min tomat/mozzarella/olivolja smakade så bra så får man höra att mozzarellan vi köper här inte alls är som i Italien.
Jävlar, så då var man där igen, en liten sallad som tar flera timmar att tillverka.
hittade en bra beskrivning på:
  http://www.instructables.com/id/Great-Mozzarella-Cheese/
Följde den med gammeldags mjölk istället för opastoriserad buffelmjölk visserligen och det blev ganska bra, inte helt perfekt konsistens på slutet men ok.
God blev den men nu kan jag säga som de upplysta, att den köpta inte är som den färska (men jag gör nog inte om det) den köpta duger bra.

8
Har läst att man kan använda typ. en mjölsikt för att göra finpasserad soppa men när jag var på gordonb bleu och tittade på en mjölsikt så hade den väldigt grovmaskigt nät (typ 2 mm), de mjölsiktar jag använt på bagerier har haft mycket finmaskigare nät.
Nu har jag sett att det finns siktar på bakers.se men hur grov är de eller rättare sagt vad skall jag använda för att få väldigt fin pure'ead soppa (på ärtor, sparris o.dy)?
9
Har någon här provat att göra ank-proscuitto, låter helt galet att bara salta och hänga ett ankbröst, men saltet gör väl kanske att det blir bra (att bakterierna dör) . Jag har i varje fall tagit fram två bröst ur frysen och skall prova... man kan ju inte annat än dö ;)
10
Tänkte göra sous vide (pocherad) hälleflundra i helgen ( om jag hittar någon odlad eller eko ok) annars någon annan god fisk.

Är det någon som har någon kul och udda variant (men god) variant på lager?  hade spanat in http://www.starchefs.com/chefs/rising_stars/2009/seattle/recipe_Maria_Hines.shtml
men tyckte inte om bönpur'en då jag provlagade den så jag skippade det upplägget...
11
Hej!

Jag har ett "mission", jag skall baka ett så segt bröd att man måste slita i brödet föra tt kunna äta brödet.
Jag är inte så kunning i brödbaknings ämnet men det enda jag hört hittils är att man skall knåda degen länge utan salt och det har jag gjort men riktigt segt har det aldrig blivit. Så jag undrar om nån har nbåt bra tips på hur man bakar ett mega-segt bröd?

Kort presentation av mig själv i mitt första inlägg:
Lagar gärna mat, allt möjligt men gärna på uppdrag (av min fru) för att slippa välja.
Bakar, nja hittils väldigt sällan.

Annonser

Powered by EzPortal