Offal. Det är insidan som räknas!

Startat av Rookie-T, 2012-03-21 00:05

Föregående ämne - Nästa ämne

webguide

Citat från: Rookie-T skrivet 2012-03-25 11:10
vilken krog? vet att Frantzen/Lindberg har kört en Körsbärs"macron" med vispad anklever.


Esperanto, ede hade det på menyn 2007.

agnetasch

Citat från: Andreas skrivet 2012-03-24 13:53Hmm varken slaktavfall, köttbiprodukter eller djurskräp låter speciellt trevligt. Finns det verkligen inget bra svenskt ord
Varför inte göra som förr; kalla allt för kött. Gick man o handlade "kött" spelade det ingen roll om man kom hem med biff, lever eller grisfötter. Allt var kött o det kanske vi ska lära oss om igen.
Jag är lite tveksam till att använda ordet offal. Varför använda ett ord som ingen människa begriper? Och eftersom det i översättning betyder slaktbiprodukt (avfall, as) känns det lite grann som lokaltekniker/städerskesyndromet.

Citat från: Andreas skrivet 2012-03-24 13:53Får väl hålla utkick om jag ser fågelmagar i någon butik här. Vad skall jag laga av dem, nån som har ett recept att rekommendera?
Ett recept snott på nätet:

"Idag bestämde jag mig för att laga kycklingmage i lergryta. Blandade i creme fraiche (34%), buljong, salt, svartpeppar, lök, vitlök och oregano. Satte ugnen på 200 grader. Tre timmar senare var det överraskande gott! Smakade ungefär som kycklinglårfilé"

Kycklingmage ska nog tillagas rätt länge för att få en tilltalande konsistens o tillsammans med rätt mycket kryddor för att få lite smak.
Min värsta upplevelse med kycklingmage var en paella i Portugal full med smaklösa, hastigt brynta kycklingmagar. Bläh :(

k@ty

Citat från: agnetasch skrivet 2012-03-25 17:35
Min värsta upplevelse med kycklingmage var en paella i Portugal full med smaklösa, hastigt brynta kycklingmagar. Bläh :(


Portugal kan inte göra bra paella! Det är en spansk rätt, och de varierar oavsett vilket "län" man befinner sig i.

agnetasch

Citat från: k@ty skrivet 2012-03-25 18:52
Portugal kan inte göra bra paella! Det är en spansk rätt, och de varierar oavsett vilket "län" man befinner sig i.
Den äckliga kyckligmags-paellan åts på en spansk restaurang knappt 3 km från spanska gränsen, dom borde ha kunnat prestera bättre. Att paella är en spansk rätt (vem vet inte det?) behöver väl inte betyda att den inte kan tillagas någon annanstans? Jag har ätit urgod paella i många länder men i Portugal var det faktiskt en utvandrad spansk kock som misslyckades grundligt med paellan. Antagligen därför han fick utvandra ;D

k@ty


Andreas

Undrar om inte en anledning till att folk inte äter mer offal är att det uppfattas som barbariskt/rituellt, eller varför äter kannibaler så ofta just inälvor? Jag läste precis den här nyheten "En rysk man har erkänt för polisen att han dödat minst sex människor och ätit upp deras hjärtan och levrar, på grund av att hans flickvän lämnat honom för att han var "en mes", uppger ryska medier. Hon sa att jag var en mes, inte en varg. . . Jag ska visa henne", skriver 23-årige Alexander Bytjkov i sin dagbok." http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kannibal-ville-inte-vara-en-mes_6957137.svd

Citat från: agnetasch skrivet 2012-03-25 17:35
Kycklingmage ska nog tillagas rätt länge för att få en tilltalande konsistens o tillsammans med rätt mycket kryddor för att få lite smak.


Hmm! Seg och smaklös? Vad är då det positiva med kycklingmage som gör att man ändå vill använda den? ???
Den som inte frågar får inga svar.

k@ty

Jag tycker ett den är smaklös och jag behöver inte krydda den mer än salt och peppar. Men det är ju min smak. Många tycker att blackfisk är också smaklös och det tycker inte jag.

agnetasch

Citat från: Andreas skrivet 2012-03-27 20:26Hmm! Seg och smaklös? Vad är då det positiva med kycklingmage som gör att man ändå vill använda den? ???
Billigt kanske? Jag vet inte vad kycklingmage kostar men nog måste den vara billigare än den smaklösa kycklingfilén ;)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal