Diskussion om grillmodeller

Startat av smokehead, 2007-05-09 20:46

Föregående ämne - Nästa ämne

Kurtson

fördel komposit, dvs pk elelr vad de heter hos aga, är att du ser nivån på gasen i flaskan.
och den väger inte bly att bära.
att skaffa en mindre flaska (pk6) spar du bara in 300 vid inköpet på, kostar nästan lika mycket att fylla på men räcker då bara 6/10 delar av den stora.
och den kommer vara blank länge.

Anso

Funderade på om det var ide med genomskinliga flaskor (tack för svar innan jag hinner fråga :D), såg att allgas hade sådana (www.gasol.nu). Men vem har snyggast flaska? Vill ju ha något snyggt för pengarna ;) (dom från allgas var inte så vackra).

Det är vettigast att köpa rätt sorts täcke till den antar jag? Inte försöka hitta ett billigare som passar...

Låter bra att den kommer vara blank länge (vill ha en smiley med bultande hjärta :D)

Andreas

Citat från: Kurtson skrivet 2007-07-14 21:44
och NEJ, den får inte stå i skåpet, inte på någon grill!


Det visste jag inte! Var förvarar man då gasen? Och vad har man då skåpet till?

Anso: Vi får försöka utöka smiley-arsenalen. :) Du har inget tak där grillen ska stå eftersom du behöver täcke?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Anso: fota gärna grillen "in action" och lägg in i forumet när du har tid  :)

Anso

Jakten på gasolen har börjat lite smått. Tyvärr var den slut på Bauhaus (en full pc10 för 1800kr var kanske inte som hittat i alla fall). Får lite vidare då tillfälle ges (imorgon hoppas jag).

Vi har uteplats med tak men de fönster som befinner sig där är otäcka efter lite blåst så jag vill inte utsätta grillen för det. Antar att kletet också innehåller en lagom del salt... Har inte smakat på det ;). Därför vill jag ha ett överdrag. Någon som har tips på billiga online-butiker?

Får fota när den är på plats. Den känns inte så attraktiv nu när den är lite smådammig (jag har inte kunnat bestämma mig för vilken trasa som ska få den äran... ;)) och inlåst i garaget. Den kommer vara vackrare på trädäcket med poolen i bakgrund (om den nu blir klar någon gång, Tips! köp aldrig hus med nästan färdig pool). Fast jag har i och för sig tänkt att fota den snart i alla fall för att mms:a till kompisen som köpte en Q100 :D

Jag förstår i alla fall varför vreden sitter på det hållet som dom gör. Brännarna sitter ju längs med och inte rakt över. Dvs en helt logisk vredplacering.

Den är ju köpt fredag den 13:de så jag är lite orolig... Jag tror den inte kommer funka då jag väl får gasolen och så kommer jag inte få någon ny för den var billig eller något sådant som brukar drabba mig.

Andreas

Du bor nära havet när det är så mycket salt? Rostar andra grejor utomhus?

1800 kronor är ganska mycket pengar, hur många grillningar skall en sådan räcka till?

Startade en ny tråd om on-linebutiker som säljer grillar och tillbehör.
http://matforum.nu/index.php?topic=464.0
Den som inte frågar får inga svar.

nikke

Jag är sugen på att skaffa en riktig smoker, Jula har en, men det verkar vara rätt dålig kvalitet på den.
På plussidan är väl priset.

Nån som har provat den? eller har andra alternativ ?

Urban

Vi har en meddlem som heter Elka. Han är en flitig användare av just Julas rök om det nu är den du menar?.
Du kan läsa mer om den i denna tråd http://matforum.nu/index.php?topic=267.0

Anso

Citat från: Andreas skrivet 2007-07-18 13:34
Du bor nära havet när det är så mycket salt? Rostar andra grejor utomhus?

1800 kronor är ganska mycket pengar, hur många grillningar skall en sådan räcka till?

Jo bor förhållandevis nära havet och jag saker utomhus rostar :( Och blir äckligt saltkletiga! Vi ser ju inte ens havet så jag kan inte förstå varför vi ska få allt kasst ;) "Hittade" överdraget för 899kr på ica idag, verkar kosta 100kr mindre på andra ställen, men det är inte värt att jaga runt för 100kr... Glad över att jag verkar ha köpt rätt modell för det står inte spirit e-310 på något överdrag.

Med gasol så kostar flaskan mycket men att sedan fylla på kostar inte så farligt. Enligt Knutson (se inlägg ovan) första gången för 10kg ca 1500-1600, sedan att fylla på kostar 350-400kr. Tror min man köpte ut en flaska för ca 1700 idag. Ska smita ut och kolla på den strax... Hur länge den räcker vet jag inte.
Läste i reklambladet från www.gasol.nu, dom tycker att 6kg gasol räcker till 32x20min (5min full 15min 75% effekt på en normal gasolgrill).

Anso

Men hjälp vad stor 10kg var :o Kom snabbt fram till att jag max sett 6kg förr! (det blev flaskan som finns på www.gasol.nu)

Vad gör man med flaskan om man vill byta till en annan? Får man tillbaka några pengar om man lämnar in den? (Är rädd för jag ska tröttna både på modell och storlek just nu  ::))

Andreas

Tycker det borde finnas något inbytessystem, men annars borde man ju kunna sälja sin gamla tomma flaska på Blocket...
Den som inte frågar får inga svar.

nikke

Citat från: Urban skrivet 2007-07-18 17:09
Vi har en meddlem som heter Elka. Han är en flitig användare av just Julas rök om det nu är den du menar?.
Du kan läsa mer om den i denna tråd http://matforum.nu/index.php?topic=267.0


Nej, jag menar denna;

http://www.jula.se/Butik/default.asp?OrderId=850023012&url=docs/produkt.asp?pf_id=SE-760018&dept_id=


Urban

Nikke: På vilket sätt verkar det vara dålig kvalité på den?. Känns den rapplig?, är plåten tunn?.

nikke

Citat från: Urban skrivet 2007-07-22 10:52
Nikke: På vilket sätt verkar det vara dålig kvalité på den?. Känns den rapplig?, är plåten tunn?.


Precis så.

Tunn plåt och rapplig.
Frågan är bara om den är bra nog till lite hemma barbeque, eller kommer den att rosta upp på två år.


Urban

Ok.. Jag förstår.. Jag är själv allergisk mot rappliga saker, och lägger då hellre ner mer pengar för att få nånting jag litar på.

Andreas

1900:- lät som ganska mycket pengar för något som är tunnplåtat och rappligt. Men får man inte samma resultat med en jularök? Jag har inte riktigt förstått skillnaden mellan en sån där BBQ-grill och en rök.
Den som inte frågar får inga svar.

jiha

Hej, sökte lite info ang. gasolgrillar och hittade detta trevliga forum.  :P
Blev sjukt kåt ( :-[) på en weber efter att blivit dinerad grymt goda ribs från en Genesis silver i helgen. Åkte till plantagen för att kolla rea´n (spirit e-310, 4990:-) blev faktiskt lite besviken, Emaljerade galler? Småranglig! Vill ju ha gjutjärn! (kock i 10 år) och nått stadigt för 5 papp......
Åkte hem och googlade lite.... Hittade lite info på en Primus trio (http://www.fritidsportalen.se/product.asp?product=973&page=1)

Åkte till åf i stan för att "känna lite på den"  ;D  Stabil -ja, Snygg -ja, Gedigen -ja, kommer "märket finnas kvar i morgon? -förmodligen då vi hade ett primus gasol kök när jag föddes,  osv.. -ja Prutmån? -ja (på gasolen, komposit flaska 6l fylld för 900 kr)

Supernöjd efter att ha testat den i dag med lite grillad lax (har en förmåga att fastna) utan problem.

Rekommenderar varmt denna eminenta grill, 70kg kvalitet..

Bild:

agnetasch

2007-07-25 09:33 #97 Last Edit: 2007-07-25 10:08 by agnetasch
Varför gör dom inte mer reklam för denna grill?Den verkar bra.Jag vill också ha gjutjärnsgaller o inte emaljerade sådana; såg till min överaskning att e310 hade sådana (på Anso´s hamburgerbilder) Har alla Weber emaljerade galler?
Vi är urnöjda med Broil Kings galler i gjutjärn o med skålad profil vilket gör att köttsaft o kryddor ligger kvar i skårorna o ger smak åt köttet istället för att rinna ner i förgängelsen.De ger en bra färg också,för att inte tala om rutor o ränder.
Men en sak har jag alltid undrat över;vad ska man ha en stekhäll till på en grill?Jag trodde att ideén var just att grilla o inte steka.Ur disksynpunkt måste det vara enklare med en stekpanna på sidobrännaren eller har jag missat nån finess.
Lycka till med din nya grill,hoppas vi får se lite bilder snart.

jiha

2007-07-25 10:53 #98 Last Edit: 2007-07-25 12:15 by jiha
Agnetasch: Det kommer nog mer reklam i.o.m bra testresultat och med flera åf. På Weber måste du upp en nivå innan du får gjutjärn i stället för pressad plåt >:( Tycker att det är ganska bra med en liten del stekbord 1/3 lämnar mer än tillräckligt med yta för grillning, 50/50 som en del har är för mycket. Använder stekbordsdelen till saker som är svåra på galler t.ex. grillade tomater (mycket vätska) bacon till burgaren samt bra som varmhållare till barnens korv/burgare.

Lite bilder:





// jiha

Andreas

Välkommen till forumet jiha!

Tycker Trion såg riktigt fin ut, hur mycket fick du ge för den?

I vilket land tillverkas den?

Har den lavastenar eller finns något motsvarande Webers flavorizer-stänger?

Det här med gjutjärn kontra emaljerade galler - kan du utveckla lite - vad har du för uppfattning om hur livslängden skiljer sig mellan ett emaljerat galler och ett i gjutjärn?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal