Vad blir/blev det till middag idag 2007?

Startat av Andreas, 2007-05-02 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Urban

2007-06-16 17:08 #100 Last Edit: 2007-06-19 19:21 by Urban
Receptet på morotssoppa kommer från Norrmejeriers mjölkpaket och det lyder så här.

Morotssoppa 4 pers.

1 Liter vatten
2 Fiskbuljongtärningar
4 Stora morötter
1/2 Gul lök
1 Msk Smör
200 gr räkost
2 Dl Creme Fraishé
Salt, peppar och cayennepeppar

Koka upp vattnet och buljongtärningarna. Skala och riv morötterna. Hacka löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med morötterna.
Blanda ner morotsfräset, räkosten och creme fraishé i buljongen.
Red eventuellt soppan med lite vetemjöl utrört i smör för tjockare konsistens.
Smaka av med kryddorna och garnera med räkor och dill

Rob

Idag blir det örtmarinerad lamm ytter/ innerfile. Steker just nu i ugnen på 100 grader...

kryddburken


kryddburken


Andreas

Urban: ska det inte stå "Koka upp vattnet och buljongtärningarna"?

Rob: vad har du för tillbehör till din örtmarinerade lamm ytter/ innerfile? Jag tycker tillbehör är jätteintressant.

Kryddburken: tack för de fina bilderna. Jag ska bestämt prova din kycklinglasagne.

Igår: 49-kronorsbuffé på 07-01 i Bågenhuset. Ska skriva mer om den vid tillfälle.

Idag ska jag försöka göra något av min andra påse av Scans översalta pyttipanna, tänkte pytsa i lite lök och grönsaker för att försöka få ner salthalten till mer ätbar nivå.
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Andreas: Det hade du rätt i!. Har ändrat receptet nu  :)

Rob

Till Lammfilen blev det: rödvinskokt lök & morötter, potatisgratäng, sallad (och en reservpepparsås)

Idag blev det honung och ingefärsmarinerad karré på grillen, serverades tillsammans med kokt potatis (till den norrländska delen av familjen) och sallad (till mig). En kall creme fraischesås (sån man köper färdig) med örter och vitlök (helt ok faktiskt) fick agera dressing. Som dryck blev det vatten och ett litet glas Roodeberg.

Efterätt blev leftover rabarberpaj med vaniljglass och kaffe (Blå Java i espressomaskinen). 

kryddburken

Idag blir det rostbiff med potatissallad, rostad lök & tomater!

Kari

Vi fick najadlaxen, 60 minuters varianten, som nu hade mognat till i det närmaste perfekta stadiet! 3 dagar i kylen.

Potatis, harry kuvert och lax.

Gott gott!

kryddburken

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!!!
Här på öland har det regnat idogt hela dagen lång till ära, men visst har det rykt om grillen ändå! *S*
Här kommer vår jordgubbstårta som får representera den öländska midsommaren anno 2007!


kryddburken

Mat till ett helt kompani!!  :P

Pastagratäng (fullkorn) med Köttfärssås & Parmesan till det Rivna morötter
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/25/pastagratang-med-kottfars/

Andreas

Elka: Väldigt snofsigt det blev med den blå bakgrunden, men vad är "harry kuvert"?

Kryddburken: 500 gram tomatpuré på 1 kilo blandfärs, det var sannerligen en rejäl dos tomatpuré!?

Vi äter nästan samma idag: spaghetti och köttfärssås står precis på spisen här.
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Citat från: Andreas skrivet 2007-06-25 18:09
Kryddburken: 500 gram tomatpuré på 1 kilo blandfärs, det var sannerligen en rejäl dos tomatpuré!?


Japp! Det är urgott med massor av tomatpuré! Prova!

by the way... Harry Kuvert... = Haricot verts ;-)

Kari

Citat från: kryddburken skrivet 2007-06-25 18:17
Japp! Det är urgott med massor av tomatpuré! Prova!

by the way... Harry Kuvert... = Haricot verts ;-)


Tack för stavningen på Harry Kuvert!  ;)

kryddburken

Kvällsmiddag direkt från Öjkroken :
Fiskgratäng med Dill & Citron
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/26/fiskgratang-med-dill-citron/

Urban

Mmmmmums!.. Den fisk-gratängen såg väldans god ut  :P.

kryddburken

Citat från: Urban skrivet 2007-06-26 20:32
Mmmmmums!.. Den fisk-gratängen såg väldans god ut  :P.



Det är knappt så jag vågar erkänna det men för ett års sedan hade jag aldrig lagat en fiskrätt i hela mitt liv, jag är dock uppväxt på röding och alla dess konseltationer av kökets kokkonster av min far som ständigt och jämt kom hem med rostfria tråg fyllda med fisk... Nä, här har det varit färdigmat när det gällde fisk, mest med tanke på barnen, men nu när jag börjat öppna mina sinnen och blivit mer mottaglig så kan tom. JAG som verkligen, bokstavligen HATAR fisk och allt i fiskväg längta efter en fräsch fiskrätt... *tittar ner i knät* Ja, så dum kan man va, rädd för nya utmaningar & förändringar, men tji fick jag, nu gillar jag fisk ganska bra!! *S*

kryddburken

Till lunch blev det varmkorv & Festis på Marknaden i Borgholm, till kvällsmat har jag gjort kyckling i lergryta, hemkokt fond med smak av saffran & vitt vin! GOTT!!!

Recept + mer info : http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/27/kyckling-i-lergryta/

Andreas

Kryddburken: ja det måste bli väldigt tomatigt... vad använder du för slags tomatpuré när du har sådana mängder, någon mildare variant?

Harry Kuvert där hade jag långa ledningar. Ska nog börja kalla det för det. :)

Igår: kokt potatis, Icas köttbullar, harry kuvert och sötsur sås
Idag: vansinnigt starka thailändska nudlar, stekt fläskkarré, avokado, tomat
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Citat från: Andreas skrivet 2007-06-27 20:38
Kryddburken: ja det måste bli väldigt tomatigt... vad använder du för slags tomatpuré när du har sådana mängder, någon mildare variant?


Absolut inte "tomatigt", helt enkelt jättegott med alla smaker som kan framträda! Vem vill äta en pastagratäng som enbart smakar tomarpuré, thrust me, jag vet vad jag gör! ;-)

Tomatpurén jag använt är helt naturell utan kryddning! Du får nog provlaga för att övertyga dig själv. :-)
Se sen också till mängden, det här var inte "familjemiddag a la´4 pers" utan snarare 10-12 pers med råge!

Annonser

Powered by EzPortal