Citat från: agnetasch skrivet 2009-01-05 09:11Jag brukar frysa kålrötter om jag köpt för mycket. Bara skivar/tärnar dom råa o lägger i plastpåse o så in i frysen till nästa gång jag ska göra rotmos. Blir bättre än att frysa rotmoset.
Citat från: jelvis skrivet 2009-01-04 12:09Jag köpte rotfrukter till ett helt kompani inför nyår och vill inte kasta de som är otillagadeJag brukar frysa kålrötter om jag köpt för mycket. Bara skivar/tärnar dom råa o lägger i plastpåse o så in i frysen till nästa gång jag ska göra rotmos. Blir bättre än att frysa rotmoset.
Citat från: jelvis skrivet 2009-01-04 12:09Jaha, OK .
Nej, det är jag som är otydligt. Jag köpte rotfrukter till ett helt kompani inför nyår och vill inte kasta de som är otillagade. Men tack för varningen.
Citat från: dePaul skrivet 2009-01-03 20:01
Om jag förstått det korrekt så tänker du göra moset på rostade rotsaker??
Om så är fallet så måste jag avråda dig ifrån det. Det blir helt enkelt inte bra.
Citat från: jelvis skrivet 2009-01-03 15:47Om jag förstått det korrekt så tänker du göra moset på rostade rotsaker??
Jag är egentligen inte särskilt förtjust i husmanskost, men efter att ha rostat rotfrukter i ugnen så har jag en del kålrot över. Så jag hade tänkt att göra rotmos, bara för att prova att göra det själv.
Så, ni som gillar husmanskost, kan ni tipsa mig på ett utomordentligt bra rotmosrecept?