Citat från: Marita skrivet 2013-08-11 20:00
Har fått rådet att koka vildsvinsrevben 1/2 timme före grillning, gäller nog tjocka revben. Det var för att de inte ska bli hårda vid benen. Men jag har inte provat ännu....
Citat från: Hankki skrivet 2013-08-06 21:15
Sous vide är ju lite annat än kokt kött, ska väl vara runt 100 grader beroende på lufttryck för att heta koka, och inte direkt var mans möjlighet men det behåller ju köttets allt utan att ersätta köttsmak med annat.
Citat från: Hankki skrivet 2013-08-05 21:20
Bjuder någon på kokade och grillade ribs så inte säger jag nej men kokt kött hör hemma i soppa.
Citat från: agnetasch skrivet 2007-06-29 09:44
Jag vet inte,men man kan ju stormkoka först för att täppa till porerna fort o sedan sjuda.
Citat från: agnetasch skrivet 2007-05-09 11:00
Så klart har jag provat det,åtminstone "stora" köttbitar o nu kokar jag alltid tjocka revbensspjäll i buljong 45 min innan grillning.Köttet blir saftigt inuti o ytan blir ju vad man gör den till(med glaze o så)
Citat från: Sweber skrivet 2007-06-29 13:11
Även Jan Boris-Möller hävdar att porer inte kan stänga sig, detta på grund av att vävnaden är död. Men om man bryner sker ju en reaktion i ytan som ger en skrpa och den borde väl kunna hindra en del fukt från att lämna köttet?