Citat från: Skogis skrivet 2014-09-10 15:12
Kallrökt smakar bittert direkt från röken men lugnar ner sig betydligt redan efter ett dygn på lax, ost t ex behöver ligga i 3-4 veckor vakuumpackat för att smaken ska fördelas i hela biten.
Riset ifråga ligger nu i en burk så någon vädring är det inte tal om, mer en omfördelning av röksmakerna. Man kan nog fuska med liquide smoke i vattnet om man inte har möjlighet att röka riset.
Citat från: Skogis skrivet 2014-09-13 09:55
EU har nya regler vad det gäller mängden rökämne på livsmedel och det skulle inte förvåna mig om dom fick för sig att mäta på okokt ris istället för kokt. Dessa regler kan vara anledningen till att det inte finns rökt ris att köpa.
Citat från: Skogis skrivet 2014-09-10 15:12
Man kan nog fuska med liquide smoke i vattnet om man inte har möjlighet att röka riset.
Citat från: Skogis skrivet 2014-09-09 19:11
Att röken skulle fastna bättre på salt än vad det skulle fastna på ris tror jag inte på. Allt som läggs i en rök kommer att kontamineras av röken, så hur ytorna ser ut kan nog kvitta.
Citat från: Skogis skrivet 2014-09-09 14:31
Att riset ska hänga i säckar kan kanske ha med att det inte ska torka för fort vid rökningen, om det nu är färskt ris man menar.