Citat från: Lena Marie skrivet 2011-01-16 02:12
Att använda diskmedel i en gjutjärnspanna är att skicka den raka vägen in i döden!
Citat från: Krista skrivet 2011-01-18 13:08
Oh nooo, vadan denna grymhet...?!
Skojar bara Men ok det är ju bra att veta att järnpannor överlever diskmedel. Men de får å andra sidan en sån tjusig fettpatina som kanske funkar som teflon annars? Dina pannor steker alltså bra eller bränner saker lätt fast?
Citat från: webguide skrivet 2011-01-18 07:12
Jag har använt diskmedel i mina gjutjärnspannor i ca 10 år nu och det går bra att steka pannkakor i dem (nej, jag smörjer inte in dem efter diskmedelsterrorn, jag ser bara till att de är ordentligt torra innan jag ställer in dem i skåpet).
Citat från: Lena Marie skrivet 2011-01-16 02:12
Att använda diskmedel i en gjutjärnspanna är att skicka den raka vägen in i döden!
Häll ett par mm olja i den och låt den dra på lägsta värme på en platta. Torka ur den.
Stek sedan pannkakor i den. De första pannkakorna må fastna och bli hundmat men sedan blir de bättre.
Detta knep kan även användas på gamla pannor som torkat och rostat eller blivit misshandlade.
Min gjutjärnspanna jag har haft i över trettio år har klappat ihop några gånger men efter en omgång pannkakor är den perfekt igen!
För rengöring av fastnade matrester använder man grovt salt som gnuggar bort det mesta av det värsta. Olja in efteråt.
Citat från: Josef C skrivet 2011-01-14 17:47
Rostar de inte? Jag har en ganska ny skeppshult och lät den stå fuktig en natt.. Då blev det en del rost på den.
Annars brukar jag bara använda hett vatten och en diskborste för att göra rent den och sen torka av den ordentligt. Och om det behövs så använder jag lite matolja för att hålla fukt borta.
Citat från: webguide skrivet 2011-01-09 08:18
Kari: Nej, jag gör precis allt man inte skall göra med gjutjärnspannor.