Citat från: Nils Bexborn skrivet 2015-05-28 22:53
Älskar mat och därför också bra kockar. Vägrar framhålla någon framför någon utan säger bara att alla har sina egna idéer.
Namn som Leif Mannerström, Jan Hedh, Tina Nordström, Uffe Wagner, Marcus Samuelsson eller Aujalay mne jag är gammal nu och mina favoriter var Tore Vretman och sedan Werner Vögeli som var kungarna innan TV-kockarna kom med i bilden.(Jag köpte faktiskt Tore´s gamla silverfärgade Jaguar XJ när han köpte en ny ung.-77.
Men jag tar också reda på varifrån namn som vi förknippar med vissa rätter kommer ifrån.Detta är rätt intressant
Jag ger några exempel som jag tror de flesta hört talas om någon gång.
Jansson´s frestelse - filé a la Oscar (II) - Walewska - Wallenbergare - Wellington - Waldorf-sallad - tournedos Rossini
Sen några funderingar om delikatesser som t.ex. murklor, dessa är ju egentligen dödliga. Varför säger man tistron när det egentligen bara är svarta vinbär. Tryffel betalar folk mycket för, men ingen kan skilja en svartfärgad fårticka från originalet. och gåsleverpastej (dyr) går att ersätta med ankleverpastej utan att någon märker skillnad (dock ej kycklingpast. som inte håller måttet.)
Citat från: agnetasch skrivet 2015-02-25 07:47
Några ni glömmer (?)
Karin Fransson
Malin Söderström
Saori Ichihara
Emma Erlandsson
Frida Nilsson
Någon lite enklare rätt kan dom väl svänga ihop?
Citat från: crlhrv skrivet 2007-09-21 09:34
Inom branschen bör väl stjärnor i Guiden väga tyngre än medverkan i något tv-program?