Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-09 09:49
När jag skaffade kortet jobbade jag på SU = landsting.
Skrivet av Cohen
 - 2008-04-08 21:59
agnetasch:

Har en mor som jobbar i landstinget men känner ingen kommunalanställd. Har funderat på om det skulle vara fördelaktigt på annat håll att starta en enskild firma, så kanske man kan lägga MO-kortet i den. Saken får undersökas vidare...
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-08 11:06
Oh Hasse, du favoriten i min grönsvansade isbjörnsklubb!  :-*

Luriga jag har tillskansat mig ett Martin Olsson-kort genom att vara med i GKI, Göteborgsregionens Kommunanställdas Intresseförening:
http://gki.nu/index.html Kostar bara 50:- om året. Är man inte själv kommunalanställd kanske någon bekant är det?Hur det är i Stockholm o Malmö vet jag inte.

Tittar man på Martin Olssons ansökan om kundkort verkar det lite luddigt; man kan ansöka från kontor o föreningar: http://www.cashar.martinolsson.se/start/cashkort.cfm
Dessutom tror jag att man skulle få hjälp om man ringer dit, dom är alltid oerhört vänliga o serviceinriktade.Jag har handlat där med kortet kvarglömt hemma o till andra som varit med så jag tror inte dom är så kinkiga.Dom vill ju sälja så klart o billiga är dom inte alltid men roliga saker har dom.
(I söndags köpte jag lammentrecote där vilket jag aldrig ätit. Koftvarning?)

PS Som "mat-proffs" har jag aldrig handlat från Martin Olsson.
Skrivet av Hasse
 - 2008-04-07 23:01
Agnetasch är megaproffs och min idol! Lunchernas mästarinna och riddare av de goda middagarna! Hon har lagat mer mat än vad som finns i min föreställningsvärld. (Hoppas att jag inte gick över gränsen nu.)

Ett konto på Martin Olsson kan du få om du representerar en firma eller förening. Jag har inget konto, tyvärr.    :-\
Skrivet av Cohen
 - 2008-04-07 22:20
Agnetasch:

Detta är ganska OT men frågar ändå: hur gör du för att handla hos Martin Olsson? Har alltid trott att det enbart var till för restauranger och storkök, inte öppet för oss vanliga privatpersoner. Eller du kanske har/arbetar i en restaurang?

Tacksam för svar!
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-07 11:00
Knorr har kommit med en ekologisk grönsaksbuljong. Mumma för en sån som mig som inte har lust att göra egna fonder/buljonger. Nu finns den visst bara för storkök i burkar på 1 kg så jag fick köpa den på Martin Olsson.Innehållet:
Salt, maltodextrin, jästextrakt (innehåller korn), vegetabiliskt fett, stärkelse, socker, lök 2,5%, kryddor (med bl a persilja), morötter 0,7%, sellerifrö. Salthalt i färdig buljong är 0,6%.
Smakar ok.
Skrivet av Mimmi
 - 2008-03-05 21:45
Ja, i mitt skafferi har jag Naturata en biologisk grönsaksbuljong inhandlat från Biodynamiska Produkter i Järna.
Skrivet av Jomael
 - 2008-03-05 19:21
Jag har en buljong här hemma, i pulverform som jag köpt hos hälsokosten. Det är en "buljong utan jäst och socker" och är ekologisk.

Någon som är intresserad av ingredienserna, så kan jag skriva ner. Dock inga glutamater och annat krafs om jag kan tyda det rätt.
Skrivet av Kari
 - 2008-03-04 17:19
Ang palmolja, många magar tycker det är pest. Våra och andra vi känner.
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-04 17:12
Elka, Hasse: Javisst, det verkar vara omöjligt att undvika dem för den som vill det.

Tobias: Jästextrakt innehåller förutom Glutamat E621 även E626 som är en annan smakförstärkare "Guanylic acid and guanylates do not have the specific umami taste but strongly enhance many other flavours" http://www.food-info.net/uk/e/e626.htm

Och tack för tipset om biofoodbuljongen, men palmolja är inte heller nån höjdare. :(

Skrivet av Tobias
 - 2008-03-04 16:45
Undrar varför man tillsätter både jästextrakt och glutamat.

Biofood har en ekologisk buljong utan tillsatserna: http://handlaekologisktivarberg.blogspot.com/2007/02/buljong-frn-biofood-220g.html
Skrivet av Hasse
 - 2008-03-04 16:18
Jajamensan. I Bongs kalvfond har vi:

Vatten, salt, köttextrakt, tomatpuré, maltodextrin, buljongarom, smakförstärkare (mononatriumglutamat, dinatriumguanylat, jästextrakt, kalvbuljong, förtjockningsmedel (E1442 potatisbaserat), druvsocker, konserveringsmedel (kaliumsorbat), lök och svartpeppar.
Skrivet av Kari
 - 2008-03-04 10:35
Av dom sex olika som finns hemma innehåller fem jästextrakt och glutamater.
Den sista Knorr Bouillon Vegetable med havssalt och olivolja 2% innehåller "bara" jästextrakt som tredje ingrediens på listan.

Ingen Bongflaska hemma men det är nog både och i den?
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-04 09:49
I tråden "Vilka halvfabrikat använder du?" http://matforum.nu/index.php?topic=1416.0 berättar många att de använder buljongtärningar. Men har någon av er (eller nån annan) lyckats hitta buljongtärningar utan glutamat?

Klicka på bilderna nedan för att se Knorrs och Coops innehåll - bägge innehåller både glutamat och jästextrakt som i sin tur innehåller glutamat.

Annonser

Powered by EzPortal