Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av fröken_unni
 - 2008-06-18 21:07
min gudfar som kommer från palestina gör världens bästa falafel, så jag ska få ur honom hans recept ngn gång. Haha men när jag frågade tyckte han att det var onödigt för han tyckte att det ju vara fattigmat :D

Men håller med den däruppe som säger att såsen till är viktig och gör mkt.
Skrivet av Andreas
 - 2008-05-02 17:27
Citat från: crlhrv skrivet 2008-04-16 19:09
sesampasta, tahini, förstärker smaken något men används främst till såsen.


Hittade denna burk Tahina på Coop forum... är det detta fabrikat (Alwadi?) du brukar använda?
Skrivet av kurt
 - 2008-04-19 04:30
Skrivet av Andreas
 - 2008-04-18 17:34
Johanna: nä inte steka, fritera!

Bryggens: nä det är inte alls tråkigt med falafel, du har kryddor som ger smak och kikärtorna ger en lite grynig konsistens och en krispig friterad yta är pricken över i.

Elka: Jag tror det blev drygt 20 st pingisbollar (fast jag gjorde inte riktigt bollar utan lite mer avlånga saker ungefär som små järpar), räcker till 4 personer om man inte är jättestor i maten.

Kurt: Intressant det där med bakpulvret, men kan det verkligen fungera? När man bakar bröd blåser bakpulvret upp glutentrådarna men här finns ju inga sådana. ???

Nån som ätit eller gjort fyllda falaflar nån gång? Efter jag gjort mina falaflar såg jag i boken jag tog falafelreceptet att det även fanns förslag på att fylla själva falafelbiffarna med fetaost eller med lök och sumak (var det sumak du menade när du skrev sumari Johanna?).
Skrivet av crlhrv
 - 2008-04-18 15:50
ni har väl inte missat falafelfilmen: http://matforum.nu/index.php?topic=834.0
Skrivet av kurt
 - 2008-04-18 15:07
Skrivet av roffekock
 - 2008-04-18 10:51
Hackad bladpersilja och spiskummin är två hörnpelare i smeten.

/rolf
Skrivet av Kari
 - 2008-04-18 10:46
Andreas: Hur många pingisbollar blir det på receptet Du gjorde? Hur fint mixade Du hela rasket?

Det här låter som bra och kul experiment under helgen! Tack för tipset!  ;D
Skrivet av crlhrv
 - 2008-04-18 08:50
funkar toppen att använda kikärtor på burk också
Skrivet av kurt
 - 2008-04-18 08:37
Man bör tillägga att kikärtorna skall vara blötlagda (då är det i alla fall betydligt enklare att mixa dem) men de skall inte kokas (då håller de inte ihop), många har också lite bakpulver i smeten för att de skall bli lite fluffigare när man friterar. Det finns ju kikärtsmjöl att köpa, men då blir det ingen struktur på det hela.
Skrivet av bryggens
 - 2008-04-17 19:52
Har aldrig ätit falafel, har tyckt att det har låtit tråkigt med dessa kikärter, kanske ska göra ett litet test, för att få det gott, ska jag göra sån där sesamsås till då?
Skrivet av johannao
 - 2008-04-17 19:40
nej, haha...inte så svårt...men tidskrävande...men som sagt, de färdigköpta är ju inte goda...det fanns några frysta förut som var helt okej men de har utgått så nu får jag väl rulla och steka och ha mig om jag vill ha det igen...;)
Skrivet av Andreas
 - 2008-04-17 16:10
Calle: Tack, sesamsås ska jag prova nästa gång det blir av att göra falafel. Falafelmixen du talar om, är det alltså färdigmixade bönor osv som man formar falaflar själv av?

Joahannao: Uppfattar jag dig rätt - när du äter falaflar hemma så gör du sesamsås men köper frysta färdiga falaflar? Att du inte gör själva falaflarna själv, det är ju inte alls speciellt svårt!

Några av falaflarna blev över så jag åt resterna till lunch idag men det var inte alls lika smarrigt när den nyfriterade frasigheten försvann. Skulle man kunna frysa överbliven smet, nån som provat frysa ofriterade falaflar istället och friterat?
Skrivet av Millan
 - 2008-04-17 09:25
Citat från: crlhrv skrivet 2008-04-17 05:50
gillar man falafel ska man bege sig till malmö, falafelns svenska huvudstad.

Men man blir lätt trött på det när man äter det till lunch en dag i veckan år efter år ;)
Men visst, det är en superbra lunch. Billigt är det också :)
Skrivet av crlhrv
 - 2008-04-17 05:50
gillar man falafel ska man bege sig till malmö, falafelns svenska huvudstad.

sån färdig falafelmix som man kan köpa på många "invandrarbutiker" (säkert på konsum också) blir oftast bättre och godare än att göra egna, dessutom är det väldigt enkelt!

Annonser

Powered by EzPortal