Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sara W
 - 2010-01-19 21:13
Jag gör två varianter varav den första är den som helt klart är vanligast.

Potatis, helst färskpotatis
Rödlök
Kapris
Fetaost
Rädisor
Dressing på rapsolja, balsamvinäger, dijonsenap, svartpeppar och salt.
Ibland strimlade sockerärter, ibland hastigt förvällda bondbönor som tillägg. Gärna en näve färsk hackad gräslök också.

Variant nummer 2 består av:

Färskpotatis
Gräddfil
En klick majonnäs
Dijonsenap
Strimlade sockerärter
Purjolök
Cocktailkapris
Dill
Gräslök

Den smakar inte så mycket av gräddfil och majonnäs utan mest lite fräscht och ser väldigt fräsch ut med allt det gröna.
Skrivet av JesperB
 - 2010-01-19 19:00
Den jag gillar mest är utan majonäs och gräddfil.

Brukar använda en dijonsenaps vinaigrette som toppas med lite granna Balsamico, använd gärna mkt olivolja, men inte enbart och slå över kall eller varm potatis. Toppas kan ju göras med allt, men det jag brukar använda är:
Kapris
rödlök
halverade cocktailtomater
calamati oliver
gräslök/persilja/eller även dill.

Hoppas nån får lite ideer av detta och kom ihåg: det är bara fantasin som behövs ;)
Skrivet av danielstahl
 - 2010-01-04 18:03
Jag brukar göra en ljummen sallad som passar bra med olika rotfrukter potatis och morötter, http://copparules.wordpress.com/2009/11/28/ljummen-sallad-med-rotfrukter/
Skrivet av Kari
 - 2010-01-04 17:32
Varm eller i alla fall ljummen potatissallad är ett enkelt sätt att lyxa till vanlig potatis med enkla medel. I det här fallet har jag pimpat till det ytterligare med kantareller och trattkantareller.
http://receptomaten.blogspot.com/2010/01/varm-potatissallad-deluxe.html

Skrivet av Rookie-T
 - 2008-08-04 22:14
någonting jag gjorde i början av sommaren till mig och tjejen var en Potatissallad (dock lite omständig kanske)

Chili
Gräslök
salladslök
potatis (såååå klart)
Avokado
Creme Fraice
ruccola eller bladspenat om så önskas.

Blanda samman i lämpliga bitar. och njut tillsammans med, Nja firre skulle väll vara trevligt.
Skrivet av Mimmi
 - 2008-08-02 22:19
En enkel och jättegod variant på potatissallad som blev till efter lite plock i köksträdgården. Perfekt sommarmat!

http://mimmismat.wordpress.com/2008/08/02/potatissallad-med-bacon-och-spenat/
Skrivet av mani75
 - 2008-07-04 07:50
Brukar göra denna:

Kall nypotatis
Rödlök
Salladslök
Gul/röd eller orange paprika
Hackad dill och persilja
Skivade kalla sommarmorötter
Spenatblad
Knaperstekt bacon
Ugnsbakade cherrytomater (halvera, strö över socker, salt, pappar, timjan, olivolja. 150 grader i ca 30 min.

Sen vispar jag en dressing på vanlig senap, skånsk senap, dijon, lite olja samt vatten. Salta och peppra salladen. Låt stå och dra ett par timmar om det går. Man kan göra den dagen innan men ta då i spenaten innan servering.

Skrivet av annamaria
 - 2008-07-03 20:01
Skrivet av fröken_unni
 - 2008-06-18 21:03
En absolut favorit inför midsommerbuffén är nubbesalladen på rödlök, purjo, majonnäs, gräddfil, dill, sill, etc, och förstås potatis. Har inte receptet här men det är en potatissallad jag inte klarar mig utan på fredag ;)
Skrivet av annamaria
 - 2008-06-17 12:09
Filippa: jag är själv laktosintolerant och det går alldeles utmärkt att göra min potatisallad (se ovan) helt laktosfri - om man vill. Helt laktosfria produkter finns - både grädde och creme fraiche. Gör samma till alla - de laktosfria produkterna smakar likadant som vanliga.
Skrivet av crlhrv
 - 2008-06-17 08:16
filippa: det funkar utmärkt att göra en senapsvinegrette och hälla över nykokt färskpotatis.
Skrivet av Filippa
 - 2008-06-17 07:48
Nån som har ett recept på potatissallad på tyskt vis - med senapssmak ? Många laktointoleranta kompisar gör det lite mer omständligt här i världen.
Skrivet av Mimmi
 - 2008-06-11 08:56
Här kommer ett bidrag på temat som jag bjudit av i sommarvärmen.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/31/potatissallad-pa-mitt-vis/
Skrivet av Kari
 - 2008-06-09 14:03
Klart man får Agnetasch! ;D

Har man riktigt brådis finns det ju potatis som är kokt och tärnad i affären.. ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2008-06-09 12:46
Får man vara med o ge förslag på halv-hemmagjorda potatissallader? Arla har ett recept på en enkel potatissallad som bygger på en av deras kalla såser. Nu har dom nya såser som man kan leka med; Ginger&Rosemary (ingefära o rosmarin) Chili Lime o Lovely Lemon (mild citronsmak)
Arlas enkla potatissallad 4 port
1 kg färskpotatis
1 färsk lök
2 1/2 dl kall sås, vitlök & gräslök(eller annan smak)
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Koka potatisen. Skala och skiva löken. Skär potatisen i bitar och låt den svalna. Blanda potatisen med lök, kall sås, salt och peppar.

Annonser

Powered by EzPortal