Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2007-10-02 16:53
Här är en "Gör din egen sushi!"-artikel:
http://www.salongk.se/article.aspx?articleID=3122&categID=142
Skrivet av Urban
 - 2007-06-05 21:12
Jag använde iaf. babumatta.. Ett mycket bra verktyg för detta ändamål!
Skrivet av Jonas
 - 2007-06-05 19:48
Citat från: One skrivet 2007-06-03 16:26
Att koka riset tar sin tid men är inte svårt. Det bökiga är att rulla, men det påminner faktiskt en del om att rulla en rulltårta fast det kräver ett fastare grepp.


Rullade du med en liten bambumatta?
Annars är det ett ganska bra hjälp medel när man ska göra risrullar.
Skrivet av Urban
 - 2007-06-04 18:23
Första rullarna brukar inte bli så snygga.. Men det går ganska så fort att få in det rätta knycket.
Vad stoppade du in i sushi´n?. Var det fisk eller grönsaker?
Skrivet av One
 - 2007-06-03 16:26
Jag testade att laga sushi en gång och då köpte jag ett sushipaket i min lokala matbutik. Där ingick allt utom fisken. Är man inte sugen på rå fisk går det att fylla rullen med grönsaker som avokado eller gurka eller varför inte rökt lax. Att koka riset tar sin tid men är inte svårt. Det bökiga är att rulla, men det påminner faktiskt en del om att rulla en rulltårta fast det kräver ett fastare grepp.
Skrivet av Urban
 - 2007-05-14 19:52
Går det verkligen att äta rå gädda och abborre?.. Abborre kan jag kanske tänka.. Men gädda!! huuga.
Jag får frysningar av tanken på att äta rå gädda  :-X
Skrivet av crlhrv
 - 2007-05-14 16:37
Nej jag har aldrig provat att göra egen sushi, men jag äter det väldigt ofta ute.
Lax är väl det vanligaste att använda sig av, men kom ihåg att frysa den några dygn innan.

Självklart går det att göra med abborre eller gädda, men den bör nog vara riktigt pinfärsk.
Jag vet inte hur japanerna beter sig, men fisken luktar just inte fisk ute på restaurangerna utan ingenting nästan, kanske är det ett tecken på att fisken är riktigt färsk?
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-13 11:00
Här finns en matig beskrivning av Sushi:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sushi

Och här har du en sajt helt specialicerad på Sushi med recept och t o m instruktionsfilmer:
http://www.makemysushi.com
Skrivet av Jörgen
 - 2007-05-11 20:52
Har du provat att göra sushi på grötris crlhrv?. Kan du kanske hjälpa mig så jag vet hur jag ska göra.
Kan man använda äpplevinäger istället för risvinäger?.
Vilken fisk är bäst att använda när man gör hemma?
Kan man använda Abborre eller gädda?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-05-10 17:41
Grötris och risvinäger är en försvenskad variant, men rätt ok sådan.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-10 10:31
Jag har aldrig provat laga Sushi själv, däremot har jag fina minnen av från en Japansk gäst på min förra arbetsplats som gjorde mycket god Sushi. Tycker det såg ganska enkelt ut, fast lite småpyssligt sådär förstås!

Fast det allra bästa med att äta Sushi tycker jag nästan är Wasabin, gillar ni också Wasabi?

Har för mig att jag såg nåt recept där man använde vanligt grötris?
Skrivet av Urban
 - 2007-05-09 21:42
Bra intiativ Jörgen!. Hoppas att någon här vet mer än jag om detta.
Jag har iofs. provat att laga Sushi hemma, men tyckte själv att det var svårt att få till riset som det ska vara.
Skrivet av Jörgen
 - 2007-05-09 19:15
Jag tycker att sushi är så himla himla gott. Jag brukar äta ute på sushirestaurang ungefär 6gg per år, men tycker att det börjar kännas för dyrt nu när jag blivit arbetslös.
Jag skulle vilja kunna göra den själv, men är lite osäker och inte så jätteduktig på matlagning. Är det svårt att göra egen sushi hemma?.

Annonser

Powered by EzPortal