Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-08-24 15:25
Spagetti carbonara. Koka upp pastavattnet i vattenkokare och strunta i krånglig sås, äggula och parmesan är perfekt.
Snabb omelett - stek lite hack av kött och grönsaker, t ex kryddig korv, lök, paprika och kanske svamp i en panna. Slå i ägg, sätt på lock och låt gå färdigt på låg värme. Salta och peppra, på med någon grönkrydda och paprikapulver. Klart!
Hälsar fröken Dill
Skrivet av agnetasch
 - 2009-08-24 11:14
Rolex låter urgott :D
Skrivet av kjpil
 - 2009-08-24 08:07
Rolex - mycket gott.

Ha gärna förberett "stekt tunnbröd" på mjöl, vatten, salt och olja.

Blanda två ägg, salt och t.ex. lite hackad vitkål och tomat. Stek - när du vänder på steken, tryck fast brödet ovanpå. Hacka en banan och rulla in den i rolexen. Eventuellt stekt banan. Äts som en rulle.

Skrivet av Mickan
 - 2009-06-28 19:16
Soltorkade tomater. Heter egentligen... Äh, nu har jag glömt! Pesto på basilika heter Genovese och den på tomat Rosso. Men det finns ett helt annat namn på den röda...
Skrivet av Hasse
 - 2009-06-28 13:45
Röd pesto har jag aldrig hört talas om. Vad är det i en sådan?
Skrivet av Tinto
 - 2009-06-28 05:12
Mitt akuthungerrecept jag egentligen tar till lite väl ofta ;)

Koka tortellini (jag brukar ha torkad med ost men det går naturligtvis med färsk, då dras ju koktiden ner fast kräver mer än en förp) och häll av vattnet. Rör ner en burk röd pesto, ett gäng svarta oliver och hackad tomat. Klart och svingott utan ansträngning eller tid. :D
Skrivet av Grottkvinnan
 - 2009-05-14 15:29
När jag har bråttom så slänger jag ihop en tonfiskröra med rödlök,majjo, creme fraiche, senap, salt och peppar. Ja och en burk tonfisk i vatten då. Kan man ha på smörgåsen eller på tallrik. Och någon skalad morot för att få i sig lite nyttigheter. Jag vet att jag missbrukade denna röra tillsammans med kroketter en sommar när jag jobbade skift. Kanske inte är det snyggaste på bild, men jag blev mätt och det gick fort.
Skrivet av kjpil
 - 2009-02-18 12:55
hehe.. oj, det kräver att man har kokta linser färdiga.
Gjorde igår samtidigt som min korridorskamrat började med havregrynsgröt i mikron och jag var klar en stund innan gröten då var allt dessutom diskat och alla ingredienser in och utplockade.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-18 11:12
Hur får du tillagningstiden till 1-2 minuter? Äter du okokta gröna linser? Helt rödkålshuvud?
??? ???
Skrivet av kjpil
 - 2009-02-18 08:38
1 burk canellibönor, gröna linser, rödkål, kallpressad rapsolja, 1 msk ajvar relish, 1/2tsk sambal olek, vinäger och salt, peppar - blanda och ät kallt, 1-2 min tillagningstid.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-17 09:54
Ännu en fördel med att bo i Göteborg; det är nära till tofun :D
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-16 20:49
30 km? Här finns bara importerad! Lyllo dig!
Skrivet av ivanl
 - 2009-02-16 19:00
Citat från: Mickan skrivet 2009-02-16 14:41
Tänk på att tofun offta har färdats långt innan den når oss. Lång transport för att vara vegetabilier.

Min tofu har färdats max 30 km.
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-16 14:41
Tänk på att tofun offta har färdats långt innan den når oss. Lång transport för att vara vegetabilier.
Skrivet av kjpil
 - 2009-02-16 08:57
Får gå och spana in lite tofu idag tror jag :)

Annonser

Powered by EzPortal