Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av görel
 - 2009-02-27 09:52
Vilken bra länk, där fanns många bra tips. Du har alldeles rätt i att man inte alltid kan multiplicera -- mängden vätska m.m. kan skilja sig avsevärt.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-27 09:03
Det kan vara problem att göra om små recept till större. Arla har en sida för restaurang o storkök där det finns recept för 100 pers (som kan ändras till önskat antal)
Där finns en pastagratäng som du kan jämföra med så inget blir orimligt:
http://storkok.arla.se/Sites/Storkok/Storkok____629.aspx?RecipeID=b09f4241-7968-45bb-ac58-2184b0c4dfb5
Skrivet av Sofia
 - 2009-02-26 22:06
Det är ju förstås det allra klokaste, då kan du ju både se hur mycket det blir och om det går hem! Lycka till!  :)
Skrivet av görel
 - 2009-02-26 21:35
Jag tyckte väl det verkade lite konstigt! Vad bra att du kunde bekräfta det! Jag provlagar nog först till familjen också för säkerhets skull.
Skrivet av Sofia
 - 2009-02-26 20:52
Görel, jag kom på en sak till som jag inte skrev. I receptet tror jag det står att det räcker till 2-3 personer, men det måste vara 2-3 väldigt hungriga personer i så fall... Men det är klart, om det är fullt av hungriga karlar i kören kanske det stämmer. Men annars är det snarare 4 kvinno-portioner (och då äter jag ändå ganska mycket för att vara tjej.)
Skrivet av görel
 - 2009-02-26 20:05
Det här låter väldigt smart och gott. Tid för förberedelser är inte så stort problem, det är mera kritiskt att allt ska vara klart samtidigt, men brukar ju fungera väldigt bra med den här typen av rätt. Tusen tack!
Skrivet av Sofia
 - 2009-02-26 19:59
Här är en rätt jag gillar, som kanske kan funka. Det är en pastagratäng med tonfisk, smaksatt med tapenade och oregano. Om man vill kan man ju förereda gratängen i långpannor, och sen bara slänga in i ugnen en stund innan det är dags. Lite arbete är det ju förstås med lök som ska stekas och tomater som ska tärnas...
Receptet kommer från DN, och finns här:

http://www.dn.se/mat-dryck/recept/pastagratang-med-tonfisk-och-oliver-1.448153
Skrivet av görel
 - 2009-02-26 19:41
Ingen dum idé alls, jag ska fundera på det! Tack för tipset!
Skrivet av Nilsson
 - 2009-02-26 19:39
De få gånger jag ordnat med mat åt många har det ganska uteslutande blivit temakväll.
Enklaste möjliga känns som Libanesiskt eller Grekiskt, typ Grillspett med hummus och couscoussallad.
Annars om man har bra kötttillgångar kan lammstek av något slag med tsatziki och en fetaostsallad av något slag funka perfekt.
Skrivet av görel
 - 2009-02-22 17:12
MUMS!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-22 16:52
Ärtsoppa/röd linssoppa med varm punch kanske? ;D

Skrivet av görel
 - 2009-02-22 12:55
Pasta med en smakrik, kryddig och krämig sås skulle nog vara väldigt bra på söndagen när alla är lite mosiga från festen kvällen före, och så soppa första dagen i stället.

Bra idé att ugnssteka cocktailtomater, med lite örtolja på kanske!

Tusen tack för alla bra tips!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-22 12:25
Pasta kanske? Det går fort att koka o man kan ha en varm krämig sås till (tonfisksås kanske?)
Välj stycke-godspasta; skruvar eller öron, det är lättare för folk att ta än trasslig spagetti. Ugnsstek cocktailtomater till så slipper du göra sallad.

PS Spar du lite pasta o överblivna ugnsstekta tomater kan det, tillsammans med lite brynt köttfärs bli en god soppa dagen efter ;)

PS igen Pastasåsen kanske inte ska vara krämig, då blir den för lik middagens gratängsås.
Skrivet av görel
 - 2009-02-22 12:16
Tack agnetasch (Agneta?), det var ju många väldigt bra tips!! Mycket klokt och tänkvärt om kylförvaring m.m. Jag är lite tveksam till lunchsallad dock just vid det här tillfället, internatet är i mars och det brukar vara ganska kylslaget i replokalen, man vill gärna ha något varmt.

Och Rolf, det var en väldigt bra tanke med buffé, det tål verkligen att fundera på!

Hälsningar
Görel
Skrivet av roffekock
 - 2009-02-22 11:05
Hej.

Konstigt för när jag såg detta inlägg så tänkte jag på Paul han har bra koll på kranarna. ;)

En sak är ju helt klar att det är passande om du kan deltaga i kören och anpassa din mat efter den en buffe av något slag är inte fel folk gillar att plocka och det passar alltid alla stora som små naturligtvis skall det vara en kall buffe med inslag av ja varför inte en god soppa med ett gott valnötsbröd.

En sak bör du ha klar för dig att 60 pers är inte mer jobb än 10 allt måste ju fram ändå. :D

Lycka till Görel.

/rolf

Annonser

Powered by EzPortal