Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av ubbe ekstrand
 - 2013-04-30 02:03
jag kom hem en gång från jobb på fredags kvällen och blev överraskad med goda räkmackor av min dåvarande sambo. gott som tusan. jag vaknade på natten ca 02 00, av att jag kände mig lite kymig. sen var det i gång jag spydde och sprang på toa i nästan ett dygn, och var enda gång jag spydde mådde jag ännu sämre. jag var övertygad om att jag skulle dö. men sambon blev inte sjuk? men hon hade barn i magen så det var kanske därför, högre immunsvar eller ngt sådant. jamarns kräkor
Skrivet av annamaria
 - 2009-11-18 18:36
Blev sjuk för ett antal år sedan efter en vecka i Turkiet. Vi var 4 stycken och alla åt i stort sett samma mat hela veckan - underbart god mat. Alla klarade sig - utom jag som blev sjuk ett dygn efter vi kommit hem, troligen var det kycklingkebab. Camphylobacterinfektion + en levande parasit som jag tror heter Giardia eller något sådant. Sjukhusvistelse och efterföljande laktosintolerans - som jag fortfarande har. Fick också krångel med tarmarnas peristaltik som troligen är behållen vara. Man lär sig dock vad som funkar och inte. Nu har jag nyss haft magsjuka och då tar det några veckor innan man är som vanligt igen. Jag skulle gärna besöka Turkiet igen, det var mycket vackert, trevligt och god mat - men vågar inte utmana ödet igen. Maken släpper definitivt inte dit mig, tyckte nog det var lite läskigt att ha frun isolerad på infektion.  :)
Skrivet av Sara W
 - 2009-11-18 17:19
Jag har varit lyckligt förskonad under många år, men har senaste året råkat ut för 2 vinterkräksjukor (smitta via patienter) och en matgiftning. Hade ätit lax på en restaurang i Gbg och därefter en tartufo bianco. Den natten åkte laxen och glassen hiss tills det inte längre gick att hålla tillbaka. Ingen annan i sällskapet mådde dåligt. Har faktiskt ätit på samma restaurang efteråt och mått prima.
Har dock hört talas om väldigt många som klarat långa vistelser i Egypten, Indien etc och blivit sjuka först av maten på planet på väg hem. Varför är det så?
Skrivet av Filippa
 - 2009-03-19 09:17
En gång i Tunisien, första dagen - troligen isen i välkomstdrinken som smält innan vi hann se den - salmonella. En vecka i solen och värmen med feber, frossa och frekventa toabesök, i ett land som fortfarande har välidgt många toaletter utan toastol....Jag hade precis börjat gymnasiet och fick egen toa i 2 veckor för att inte smitta.....alla visste vem toatjejen var :-(

Och en gång här hemma efter ostron på Restaurang Musslan, det tog ca 3 timmar efter jag kom hem och jag var däckad med frossa och bodde på toa i 2 dagar. Sedan tog det ju flera veckor innan man var uppe i normal form igen tyvärr.

Men hemma har jag inte lyckats förgifta någon ännu som tur är, ta i trä.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-15 12:26
Jag blir alltid magsjuk i Paris, varje gång jag varit där har jag drabbats. Vid ett besök lyckades jag bli magsjuk två gånger på en vecka. Naturligtvis på ett lopphotell med toalett i korridoren :-\
I Peking blev jag dålig efter att besökt McDonalds; antagligen isen i colan eller salladsbladen på burgaren. Dagen efter var jag däckad o vägrade släppa in städerskan. Då kom hotelldirektören o anklagade mig för att vara fyllesjuk! Fyllesjuk i ett land som på sin höjd serverade svagt öl på restaurangerna! Han åkte samma väg som städerskan; UT
Skrivet av Lasse
 - 2009-03-14 20:45
Vi gjorde en massa egen mat för att bjuda släkten på en jul. Hade gjort egen sylta, leverpastej, sill, sillsallad, köttbullar,revbensspjäll, saltat julskinkan osv. ;D På natten blev vi dåliga i magen. Pratade med svärföäldrarna och morbror som också var dåliga. Slängde all den goda maten. Pratade sen med min far, som hade kommit lite senare, och inte blivit dålig. Kom fram till att han hade ätit allt utom äggen med räkor, som vi hade glömt att ställa fram till honom. Kändes inget bra att förgiftat släkten! :'(
Skrivet av ivanl
 - 2009-03-14 18:55
Stackars dig! Samma sak - fast något lindrigare - hände mina kolleger som åt kycklingsmörgås på City Airline från Zürich.
Jag har en egen svartlista på rätter som jag undviker på flyg o dyl, till detta hör kalla kycklingrätter.
Skrivet av Mickan
 - 2009-03-14 17:52
Jag bodde några månader i Kenya. Jag åt vegetariskt hela tiden och de ställen jag åt på varierade från lyxig hotellrestaurang till en gryta bönor över en eld där en fattig kvinna försökte tjäna till sitt levebröd. Jag klarade mig utan ett enda magproblem under hela vistelsen och de 5 askar Dimor jag tagit med mig skänkte jag till en arbetskamrat ur lokalbefolkningen när jag åkte hem. Flög KLM hem och anlände till Arlanda en sen lördag kväll. Måndag kväll lades jag in på sjukhus efter ett drygt dygn med diarré och så svåra magsmärtor att jag sedan behandlades med morfinpreparat. Problemen fortsatte och jag låg inne en vecka. Efter alla tänkbara prover på "stort", "litet" och blod stod läkarna fortfarande villrådiga. Inga parasiter, bakterier eller liknande. Troligen blev jag sjuk av kycklingen på KLM-flighten. Virus? Jag har egentligen aldrig varit sjuk men detta var en plåga! Jag var anemisk i flera månader och det berodde förmodligen på järnfattig kost under tiden där och att det sedan raskt försämrades under magsjukeveckan. Jag som brukade springa 50 km i veckan fann plötsligt en utmaning i att gå 1 km.
Skrivet av ivanl
 - 2009-03-14 10:00
När jag var elva år gick jag med mamma till dåvarande B&W:s (numera Coop Forum) restaurang och vi åt varsin likadan skinksmörgås. Dagen efter var vi totaldäckade och magen var ur balans i 14 dagar. I morsans fall t o m besök på sjukhuset för att behandla uttorkning. Beskedet var att en anställd med smitta jobbat som kallskänka då han/hon borde hållt sig hemma.
Efter denna pärs har jag aldrig satt min fot i sagda restaurang.  :-[

Vid två tillfällen har jag blivit dålig av varmkorv. Inte någon akut pottångest men däremot ett mycket intensivt illamående som kräver absolut stillhet. Kort sagt att ligga i sängen och stirra upp i taket hela dagen med en unken korvsmak som åker hiss i halsen.
Sedan dess har jag skytt varmkorv och hållt mig till äkta wienerkorv och annan kvalitetskorv.
Skrivet av crlhrv
 - 2009-03-14 09:39
Jag och min sambo blev båda sjuka efter att ha ätit lunch (kolja med smörsås och kokt potatis) på Stadsteatern i Göteborg. På eftermiddagen/kvällen var vi hos svärföräldrarna när jag fick frossa och började må illa. När vi kom hem blev det värre och även min sambo blev sjuk. Vi var däckade i 24 timmar och än idag har jag svårt för vit fisk och speciellt smörsås. När vi ringde restaurangen några dagar senare fick vi prata med kökschefen och han beklagade men sade samtidigt att ingen annan hade hört av sig. Den dagen var lunchen den enda mat som vi båda åt av, så att det skulle berott på något annat är högst otroligt. Utöver ursäkten fick vi ingen kompensation.
Skrivet av Andreas
 - 2009-03-14 09:13
Man ska vara noga med hygienen när man hanterar mat så att man inte drabbas av matförgiftning sägs det ju. Men hur många av er har personligen drabbats av matförgiftning? Berätta gärna hur du tror det gick till den som vill!

Själv har jag råkat ut för det en enda gång, det var för dryga två år sen och jag är helt säker på att det berodde på en pizzasallad från en pizzeria här i stan. Jag mådde rejält illa i ett dygn och var halvknäckt några till och det tog nog en vecka innan jag började känna mig helt pigg igen. Och sen hade jag av någon konstig anledning problem att äta sötsaker en lång tid efteråt trots att allt annat var normalt, vet inte varför det var just sötsaker, det har ju inget med pizzasallad att göra, men på något underligt sätt blev allt sött övermäktigt väldigt fort under en period efter matförgiftningen.

Annonser

Powered by EzPortal