Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2008-01-26 14:39
Jag har en Kitchen Aid Artisan och visst den är snygg, alla tillbehör har proffsiga snabbfästen, vilket gör den mycket lättanvänd. Det är t.ex. hur snabbt och smidigt som helst att montera köttkvarnen, mala köttet och sedan ta bort + diska den.
Den är bra att vispa maräng och dessertsåser med.

Men det klarar inte tunga degar, jag vill gärna jobba med t.ex. Levain när jag bakar bröd och då får den slita ordentligt, dessutom kör jag degen i ca 20 miinuter. Så jag skall skaffa mej en betydligt kraftfullare maskin framöver. Håller också med om att det är problem med dekgroken, jag brukar hjälpa till genom att stänga av den och trycka ner degen med händerna å så köra igång igen. Funkar bra...
Skrivet av mani75
 - 2008-01-20 22:21
OK, trodde det var Assistens krok, den är lite skum och kör man en för fast deg kryper den upp, fast en normal, lite lösare deg funkar den perfa  ;D
Skrivet av roffekock
 - 2008-01-20 21:56
Ja det är just kroken som är skum det är bara den som jag använder till degblanding. Den når ju inte ut till kanten på skålen så den blandar inte som den ska,det är min bestämda uppfattning. Detta är på Kitchen Aid som jag talar om.

/rolf
Skrivet av mani75
 - 2008-01-20 21:39
Ja, Assistentens krok är skum, om det är den du syftar på? Det ultimata är en krok som roterar sen måste maskinen orka, bakar man på proteinrikt mjöl typ vetemjöl special eller manitoba måste den orka köra i 20-25 minuter för att degen ska bli bra och då ser jag inget alternativ förutom Assistent...fast Kenwood har jag varken sett eller hört om så den kan jag icke döma  ;)
Skrivet av roffekock
 - 2008-01-20 21:22
Tester är luriga och det enda som egentligen gäller och det är att Testa själv och jag har haft  förmånen att få testa i stort sett alla stora maskiner som finns på Marknaden i Sverige och min uppfattning är att den bästa degblandaren är otvivelaktigt Kenwood men den är högljudd.

mani du har rätt att degens konsistens är gietvis mycket viktig men i detta fallet så spelar det ingen roll här handlar det om ett konstruktionsfel,

/rolf
Skrivet av mani75
 - 2008-01-20 17:07
Assistent är ett säkert kort fast ta inte de billigaste modellerna. Har själv en på 700 W och den pallar det mesta. Enda nackdelen är att det är skålen som snurrar och inte kroken men går bra ändå. Att degen kryper upp kan bero på att degen är för fast, degar ska vara lösa för det mesta. Morsan har en Assistent som hon haft nästan hela livet så kvaliteten är det inget fel på. Lite bökig att ta fram bara, Kitchen Aid är ju smidigare och snyggare men klenare, orkar inte större degar. Kört deg upp till sex bröd i min, blrv lite varm men den ångar på  :D
Skrivet av Andreas
 - 2007-12-01 10:37
Att döma av Icakuriren-testet jag länkade till på sida ett i denna tråd så är Kenwooden ingen deghöjdare då den bara fick betyget 3 på grovt matbröd medan Bosch och Elektrolux tog full pott.

Fast tittar man istället i Forbruker-rapporten så får Kenwooden 5.0 i bakning
http://forbrukerportalen.no/Tester/2006/1136896637.08

Den ständige totala testvinnaren överallt verkar ändå vara Electroluxen. Den har dessutom större degkittel. Fast den krypande degen i bunken på s. 2 här http://forbrukerportalen.no/filearchive/test_kjkmaskiner_6_2002.pdf ser förstås inte så kul ut... undrar just om det är ett problem även på de nyare Electroluxmaskinerna..?
Skrivet av Gilius
 - 2007-11-30 09:29
Någon som har erfarenhet av en ny Kenwood Major, mest intresserad av degbearbetning.

/gilius
Skrivet av justrom
 - 2007-07-24 21:17
Citat från: agnetasch skrivet 2007-07-23 09:09
Man får tacka på förhand.


Så där nu har jag lagt in receptet.
http://matforum.nu/index.php?topic=489.0
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-23 09:09
Man får tacka på förhand.
Skrivet av justrom
 - 2007-07-22 20:30
Citat från: agnetasch skrivet 2007-07-22 17:56
Hallå där!Det räcker inte med bild på spånbullarna,receptet också tack ;D


Hehe. Jag får återkomma när jag konfererat med originalförfattaren. Men de är ganska lika vad de kallar Matbröd med kross i Vår kokbok om du har den.

Äh förresten så får du en länk till det brödet.
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=32344

Återkommer som sagt.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-22 17:56
Hallå där!Det räcker inte med bild på spånbullarna,receptet också tack ;D
Skrivet av justrom
 - 2007-07-22 16:17
Slutet på min historia. Jag har varit hemma hos mamma och kunde konstatera att man kunde laga maskinen. Hon hade råkat ställa blandarskålen på en varm platta så att kopplingen till maskinen smälte. En ny sån för 220 kr och den fungerade igen. Samt ett byte av en packning för 20:-.

Min mor är inte intresserad längre av sånt så jag har fått låna den på obestämd tid. Bullar, ciabatta och nu senast har jag gjort spånbullar.

Skickar med en bild på underverket. En Bosch Mum Universal 400W med äkta 80-tals design...

Sen en bild på spånbullarna som är ett recept från en kompis mamma.
Skrivet av Kari
 - 2007-07-02 18:41
4110W? Som i watt? Går inte proppen då? Har för mig att en 10A går varm vid 2200W..

/Inte elektriker  ;D
Skrivet av Andreas
 - 2007-06-29 12:28
Håll tillgodo. :) Egentligen finns det nog inte så många olika maskiner att välja på. I testerna finns Bosch, Braun, Electrolux, Kenwood och Kitchen aid. Vad finns det mer?

Ja denna Krups KA9017 för 3990 var rätt skoj med inbyggd våg, 1000W motor och 2 kilo kapacitet.
http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vProd/47174?opendocument

Sen har NetOnNet tydligen ett obskyrt märke som heter Severin, men den tycker jag såg lite racklig ut.
http://www.netonnet.se/index.asp?iid=104730

Vad gäller Electrolux så 2590:- för 4110W och 1854:- för 3110W är 750 kronors prisskillnad, frågan är om ett foder av rostfritt stål, timer och belysning på vreden verkligen är värt de pengarna?

Annonser

Powered by EzPortal