Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Christine
 - 2009-11-15 15:13
Ett rådjurslår.
Urbenat och delat i 2 samt nätat.

Precis klart och ska vara till dagens middag med painriche och potatissallad.

Mvh
Lennart
(Christines gubbe) ;)
Skrivet av helfgren
 - 2009-11-14 13:28
Har nu rökt 2 kg pepparlax och 20 kg sik , så nu blir det fisk i flera veckor :) .

MVH// Henrik
Skrivet av helfgren
 - 2009-07-27 21:37
Har precis tagit ut 2 älgstekar ur röken och ska nu stoppa in dem i ugnen att torka över natten . Hoppas att det ska bli gott , tänkte ha det med mig när vi ska till Norge och fiska i helgen .

MVH// Henrik
Skrivet av helfgren
 - 2009-07-22 22:31
Ikväll blev det rökta räkor och rökta kycklingklubbor , allt var chili marinerat. Mycket gott .

MVH// Henrik
Skrivet av milaja
 - 2009-07-15 10:48
Oj, innan jag insåg vad det handlade om blev jag faktiskt lite chockerad av rubriken!  :o

Jag har inte rökt själv men jag har varit med när farmor rökte abborre ...  nu längtar jag efter rökutrustning och en bra fiskleverantör för det var gudomligt gott!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-18 10:29
På Kreta åt vi något som kallades biffburgare på matsedeln. Jag tyckte dom påminde lite om isterband(!?) Genast började jag fundera på hur man ska kunna plagiera dom. Nötfärs, lite kokt kamutvete (inte korngryn,hatar det sen jag hade det i min hemlagade hundmat) lite salt o peppar,en gnutta timjan. Kanske en klick grekisk yoghurt för syrans skull.
Sen ljummen-röker man dom försiktigt innan man forslar dom vidare till grillen eller frysen.Låter nästan genomförbart ;D
Skrivet av Tomas J
 - 2009-06-17 23:02
I morgon blir det varmrökt laxfilé. 2 kg som nu ligger i kylen (torrsaltas). Brukar bli gott :)
Skrivet av kryddburken
 - 2009-06-17 20:16
I helgen rökte vi en himmelens massa gott! Räkor, rimmade skinksstekar, fläsk, älgkött, korvar mm... Det blev riktigt gott! På slutet la vi in en form med potatisgratäng vi skulle ha till grillmiddagen och det var första gången jag åt "rökt gratäng" men det blev himla gott det också, men kanske lite för mycket för rökt magen till slut... :-/
Skrivet av roffekock
 - 2009-06-17 11:14
helfgren lite sockerbitar på fyren av slutet på rökningen sätter en trevlig färg!  :D

/rolf
Skrivet av helfgren
 - 2009-06-16 22:34
Har precis lagt en fläskfile i vitlöksmarinad , saltat 2 st regnbågar och lagt 4 kg räkor i chilimarinad . Allt detta ska rökas i morgon . Det är ju som sagt midsommar snart  ;D .

MVH// Henrik
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-14 11:21
Alldeles just nu håller vi på o varmröker lite inför sommarens behov. Hjorthjärtan (har en strykande åtgång nuförtiden) ungtuppslår,ungtuppsklubba o .....grisfötter.
Skrivet av helfgren
 - 2009-06-14 10:53
Igår blev det strömming som åkte in i röken , blev riktigt gott faktiskt .
Blev lite tråkig färg på dem , men smaken var det inget fel på .

MVH// Henrik
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-19 11:48
En egen lösning kunde vara att ha en tunna el skåp lägga lite tex alspån från sågen på botten och tända fyr med lite metanol på spånet och så på med lite enekvistar låt kallna till nästa dag och kör samma procedur igen och igen,igen

;D

/rolf

du kan skriva på tunnan "de fungscher"
Skrivet av agnetasch
 - 2009-04-06 18:21
Absolut! Vilken strålande idé! Då kan vi säkert röka 2 ton lax i ett svep. Ska vi dessutom själva bo kvar i huset behöver vi inte sola oss det året heller;vi spar alltså in på solkräm! ;D
Skrivet av Tomas J
 - 2009-04-06 13:47
Stiligt! Egna lösningar är ju roligare och huvudsaken är att resultatet blir bra. Vill ni kallröka mycket nästa gång så förslår jag att ni tar bort Bradley-skåpet och leder in slangen i det där röda (huset) röklådan i bakgrunden ;D

Annonser

Powered by EzPortal