Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Roine
 - 2010-09-03 07:29
Citat från: BBQforever skrivet 2009-03-18 12:44
Snabb Hjälp.
Boken heter "The Barbecue! Bible" av Steven Raichlen.
Han har en hemsida som är http://www.barbecuebible.com/


Har den boken och den är underbar
Skrivet av Kari
 - 2010-05-18 20:31
Sweber, vars har du flyttat dina läckra bilder?! Jag skulle ju visa dem nu ju...
Skrivet av magnus
 - 2010-05-15 15:56
Synd att bilderna från första inlägget försvunnit, håller på med ett försök själv idag.

Mvh Magnus
Skrivet av Lars i Uppsala
 - 2009-06-09 00:00
Oerhört smart med "mellanväggen"!, Uppskattar också knepet att lägga några glödande bricketter ovanpå otända. Har nästan alltid problem att få en låg och stabil temperatur i klotgrillen.
Skrivet av Sweber
 - 2009-05-31 20:23
Det var roligt att höra. Grattis. Kul att man kan inspirera.
Skrivet av ArcTiC
 - 2009-05-21 23:36
Vilken bra tråd!  :)
Hittade hit i förmiddags och tack vare den klockrena beskrivningen så kunde jag påta ihop min första "water smoker" i ett nafs. 1,7 kg benfri karré (marinerad över natten i default grillolja + äppelcidervinäger) lades i grillen tillsammans med mesquitespån och vattenbad (1:a omgången med ca 1/4 rödvin). Efter 4 h (+ 50 min i vila i alufolie) så satte jag tänderna i den möraste/saftigaste karré jag ätit någonsin.
Skrivet av roffekock
 - 2009-05-03 09:51
När dom är klara så säg till, du har ett hundratal som står på kö utan att kunna köpa. ;)

/rolf
Skrivet av Kurtson
 - 2009-05-01 11:42
Men en sådan kan ju inte vara svår att göra om man bara kommer åt lite plåt... det här blir nu ett projekt!
Skrivet av roffekock
 - 2009-04-28 15:36
Tala med BBQforever han har lite koll på detta. ;)

/rolf
Skrivet av Sweber
 - 2009-04-28 10:16
Ocius, det verkar vara en intressant pryl. Undrar vad en skulle kosta om den gick att få tag på här. Jag har sett en liknande grej, vill minnas att den hette bbq-baffle.
Skrivet av ocius
 - 2009-04-27 01:47
Sweber,

Angående plåtslagaren... Det finns en produkt i USA som heter www.Smokenator.com som är ganska lika det du är ute efter tror jag.

Jag har själv försökt att beställa, men tyvärr så är de inte helt läta att få tag på, jag har mejlat dem ett par gånger men inte fått något svar.

Dock så kan man ladda ner instruktionen och då har du nästan en färdig ritning.

PS! Tack för en otroligt fin bildserie/beskrivning
Skrivet av Lindström
 - 2009-03-24 09:41
Absolut! Var värt var enda sekund när resultatet väl kom fram ur Lützen dimman på kvällen, för att inte tala om dagen efter. Vilken smak köttet få när det fått ligga till sig några timmar!
Skrivet av Sweber
 - 2009-03-21 16:40
Citat från: Lindström skrivet 2009-03-17 10:11
Sweber, jag använde mig av din teknik i söndags när jag bbq-ade Pulled Pork på 2 kg fläskkarré. Körde med en eldhärd med vattenbad ovanför. Aluminiumfolie över resten av gallret för att koncentrera syretillförseln. Blev ett långkok mellan 09:00 till 20:30. Höll en temp på ca 120C i grillen och då jag skulle ha Pulled Pork fick jag snällt vänta till köttet kommit upp i 94C. Vid 17 tiden fuskade jag lite och lade till en extra eldhärd med vatten bad. Fick en temp på ca 145C. Använde mig av de hårdare Weberbriketterna. Fick fylla på 2 gånger. Ena gången för att de otända briketterna under de glödande inte riktigt tog fjutt (Minion metoden). Tror det berodde på att det var lite för mycket aska kvar som kvävde elden. Den andra påfyllningen var då jag lade på den andra eldhärden. Gick åt ca 2 kg under dagen. Det blev en rökring på köttet som inte gick av för hackor och dagen efter smakade den ännu bättre. Blev en rökig pytt i panna dag 2.


Grattis, det kräver lite planering och en smula tålamod, men visst är det värt det?
Skrivet av Lindström
 - 2009-03-18 23:07
Tack för boktippset! Ska kolla på Bokus på en gång. Själv tittade jag på ett föredrag med Mario Batali om hans nya bok Italian Grill på authors @google.

http://www.inabbondanza.com/journal/2008/11/17/authors-google-mario-batali.html

Marios bok verkar intressant. Har bett en kockvän i staterna att kolla om boken är något att ha.

En rolig händelse i föredraget är när en av åhörarna vill ställa en fråga gällande sin grill och börjar med frasen:
" Im very proud that you can se my grill from space...", haha oslagbart :D

"Brisket" finns definitivt med på min To-BBq lista nu, men till helgen får det bli det här:
Skrivet av BBQforever
 - 2009-03-18 12:44
Snabb Hjälp.
Boken heter "The Barbecue! Bible" av Steven Raichlen.
Han har en hemsida som är http://www.barbecuebible.com/

Annonser

Powered by EzPortal