Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kerstin hagström
 - 2012-05-09 10:51
Fy för klädesholmens. köpte en stor burk på coop lidingö. Har skrivit och klagat. Lös o äcklig!!
Skrivet av annamaria
 - 2011-06-07 18:59
Nä köpa matjessill får det bli, lägga ner sånt arbete på något som inte är gott  ;). Däremot lägga in egen sill.
Skrivet av Andreas
 - 2011-06-07 14:07
Citat från: bfelten skrivet 2011-06-06 13:43
Vad som förvånar mig är att ingen av er kan läsa på burken och se vilka ingredienser som använts. När ni väl vet det, så är det ju hur enkelt som helst att göra sin egen matjessill, eller hur?


Är inte "hur enkelt som helst" att ta i en smula, visserligen skall alla ingredienser stå sorterade efter mängd i innehållsförteckningen, men jag tror nästan aldrig jag sett faktiska proportioner. Förutom kanske de där kakorna där receptet står på påsen.
Skrivet av agnetasch
 - 2011-06-07 11:20
Citat från: bfelten skrivet 2011-06-06 13:43Två år gammal tråd. Är det någon som fortfarande följer den?
Jag gör det. Jag glömmer från år till år vilken matjessill det är jag tycker är ok så jag går in o kollar på den här tråden inför varje midsommarkalas.

Citat från: bfelten skrivet 2011-06-06 13:43Vad som förvånar mig är att ingen av er kan läsa på burken och se vilka ingredienser som använts. När ni väl vet det, så är det ju hur enkelt som helst att göra sin egen matjessill, eller hur?
Det är också hur enkelt som helst att köpa billig o bra matjessill omkring midsommar; den enda tid man äter den. Varför göra egen matjessill? Bara för att visa att man kan? Det måste bli ganska dyrt med inläggningssill o alla kryddor.

Citat från: bfelten skrivet 2011-06-06 13:43Men jämför för all del med ansjovisfiléerna. Samma kryddning (samma smak eller hur?)
Nänänä...ansjovis är gott, matjessill är äckligt ;D
Skrivet av bfelten
 - 2011-06-06 13:43
Två år gammal tråd. Är det någon som fortfarande följer den?

Vad som förvånar mig är att ingen av er kan läsa på burken och se vilka ingredienser som använts. När ni väl vet det, så är det ju hur enkelt som helst att göra sin egen matjessill, eller hur?

Jag har kört med inläggningssill och 1:2-lag (alltså 1:2:3-lag utan vatten) plus glögg och med extra peppar och salt i många år nu, och fått fullt godkänt betyg av alla försökskaniner.

Vi skall ju enbart vara tacksamma för att jungfrusillen (den som ännu inte hunnit föröka sig --  matjes på nederländska) inte längre används i matindustrin, så att det inte är samma "råvara" längre är väl enbart positivt?

Men jämför för all del med ansjovisfiléerna. Samma kryddning (samma smak eller hur?).

Var finns upptäckarlustan hos alla matintresserade nu för tiden? Det där jämrans matjesreceptet med sex kilo sill och 1,5 kilo socker hittar man ju över hela webben i olika tappningar numera. Men ett ordentligt matjesrecept är svårare än Coca-Cola eller HP-sauce att hitta på webben.
Skrivet av Tinto
 - 2009-07-20 04:52
Hasse: Det verkar vara som alla äter all (?) fisk häruppe, fast du äter med grovt bröd o ost ist för tunnbröd.

Idag bredde jag knaprigt tunnbröd med smör och hade på kokt färskpotatis, varmrökt lax, finhackad gul lök och gräddfil med lite gräslök i. Detta hade fungerat utmärkt med matjesill och annan sill också? Min sambo sa i affären att man kan äta sill så men jag var lite osäker om smakerna passade. (så jag köpte alltså färdigrökt lax istället för flerdubbla priset :roll:)

Jag vill väl lägga in min egen sill, men medan jag lär känna fisk som råvara och smakerna på olika fisksorter måste jag köpa färdigt känns det som.
Skrivet av Hasse
 - 2009-07-19 18:53
Jag äter matjessill med kokt färskpotatis, gräddfil, gräslök, grovt bröd och ost. Pilsner och en snaps är inte heller fel om man gillar det.

Men man kan gå på riktiga nitar. Vissa fabrikat är inte alls bra, fast tidigare i tråden finns ju tips på god matjessill.
Skrivet av Tinto
 - 2009-07-19 18:38
Hur äter man matjesill? Är en konserv lagom på två personer, o så potatis och någon sås? Jag har börjat äta fisk efter 14 år och vill inte få dåliga erfarenheter det första som händer, men det verkar vara BILLIG mat.

Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-07 12:07
PRODUKTUTVECKLING! :D
Skrivet av Filippa
 - 2009-07-07 10:00
Annars är det gott med en varm variant av Kungasill - skivad kokt potatis, matjessill, creme fraiche och sedan massor av varm stekt lök på ....mums !
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-06 10:14
Citat från: Kari skrivet 2009-06-15 10:36
Andreas & alla: Den bästa, hittills i alla år har varit Lysekils matjesfiléer

Citat från: Kari skrivet 2009-06-15 10:36
Lidl... Nog borde dom ha matjessill?

Lidl hade matjessill o det var just Lysekils!
Vi provade en burk igår o den var inte dum. Den var ett mellanting mellan den milda Koster o den ampra Klädesholmen. Eftersom den hade mer dragning åt Koster blev jag mer förtjust i den än vad mannen blev. En bra kompromissill ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-01 11:02
Tipsad av Sweber provade vi Klädesholmens matjessill igår. Med färskpotatis o gräddfil (dock ej lingonsylt)
Mycket riktigt, den är god. Den blev genast mannens favorit. Jag som är en matjes-mes tyckte den smakade lite för mycket matjessill (!?)men det var ju det som tilltalade min matjesälskande man.
Hädanefter blir det en burk Koster för mig o en burk Klädesholmens för mannen :D
Skrivet av annamaria
 - 2009-06-22 19:51
Skam den som ger sig....nu är Kungsillen i kylen. Smidig mat om det nu bara är ätbart. Kavring finns också. Tur att det finns en anledning att dricka snaps sådär på en tisdag då.  ;D
Skrivet av roffekock
 - 2009-06-22 11:50
Den gammla tidens Matje sk jungfrusillen har tyvärr gått i graven för en hel del år sedan därför att det finns en mycket begränsad tillgång av råvaran. Den sk. Matjesillen som säljs nu i konsumentledet är inte värd namnet. Det som kommer ut på marknaden är just 4 kr burkar som handlarna slåss med som lockvara och detta kan inte vara på annat sätt än alla förlorar på detta tyvärr.

Om du ska få tag på riktig sill måste du ha kontakter hos någon grossist i fisk branschen och då kan du köpa minst 5-10 kg med priser kring hundralappen/kg men även detta är svårt attt komma åt.

Så det blir för det flesta och åka till Q8 och tanka fullt då får du två runda burkar strömmingsfilébitar med matjesmak.

För dett andra konstigt att bensinen har gått upp till 13:95 så här före semestern. Men du får ju sill på köpet ;D

/rolf
Skrivet av ena
 - 2009-06-22 11:38
att följa tipset på trekronorvin.se och hälla lite konjak i spadet till matjessillen kvällen innan gör att smaken blir mildare, min yngste som aldrig gillat matjessill tidigare kallar det för "träningssill" och åt massor *S*

Annonser

Powered by EzPortal