Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2009-07-07 15:10
Men upplever ni inte att det är stor skillnad på högrev och högrev? ??? Den är granne både med entrecote, bog, bringa och hals...

Citat från: Gilius skrivet 2009-07-05 13:35
Nu åkte precis 1,8 kg högrev i vattenbad på 59C.


Detta är intressant, är 59 grader alltså rekommenderad temperatur för "långkok"? Vid vilken temperatur börjar segkött mjukas upp?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-07 12:02
Citat från: Jonas skrivet 2009-07-06 23:42
Agnetasch hur kommer det sig att du läser NSD?
Jag läser inte norrländska tidningar (tidningar som ges ut norr om Hisingen ;D) Jag googlade på högrev o då kom artikeln upp.
Skrivet av Gilius
 - 2009-07-07 00:12
I en påse, som sedan sprack, i 59-gradigt vatten. Fick 18 timmar, sedan i kylen. Tyvärr var det ett j-a regnande i Lund så jag grillade dessa i ugnen, tre vändningar om 5,5 minut. Sallad, kokt dinkel och en kall sås på yoghurt och litet annat blev det till. Smaken var kanon, väldigt olika textur på köttet, fin rosa färg genom hela på alla bitarna. Måste skaffa mig en vakuummaskin, måste kunna lita på att påsarna håller för så lång tid i vatten.
Skall passa in tiden bättre vid nästa tillfälle, direkt från vattenbadet till grillen, inte för jag tror att smaken var annorledes men tror att jag fått ett jämnare resultat på texturen. Men detta var ett första experiment, och ganska lyckat.

/gilius
Skrivet av Jonas
 - 2009-07-06 23:42
Agnetasch hur kommer det sig att du läser NSD?
Skrivet av bryggens
 - 2009-07-06 19:23
Hur går det?
Menar du att lade den i 59 gradigt vatten och sen i en påse med kryddor och olja?
Skrivet av Gilius
 - 2009-07-05 13:35
Nu åkte precis 1,8 kg högrev i vattenbad på 59C.
Med litet rapsolja, salt, peppar och timjan. I en ziploc som jag tömde på luft med sugrörsmetoden, skall se om de känns möra nog att grilla ikväll eller om det blir imorgon.

/gilius
Skrivet av annamaria
 - 2009-07-03 19:18
Jag fnissade lite åt min Svärmor som i helgen bjöd sin sambo på just grillad högrev. Hon hade fått tips om detta - dock ingick det inte i tipset att den skulle kokas först. Tokseg högrev blev resultatet....hon grillar inte det mer.  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2009-07-03 15:56
Varför inte göra som Pelle Johansson på Norrländska Socialdemokraten? Koka högreven först o sedan göra grillspett:

1 kilo högrev
2 msk hickoryextrakt
1/2 purjolök
2 morötter
1 palsternacka
1/2 rotselleri
4 lagerblad
pepparkorn
salt
vatten så att det täcker köttet

Koka köttet försiktigt och kärleksfullt, annars blir det torrt. Beräkna ungefär en och en halv timmes koktid för ett kilo kött. Var inte blyg när du saltar, vattnet ska smaka som tårar. När köttet kokat färdigt, ta upp det och låt svalna innan du rensar det från läbbiga hinnor och skär det i kuber som passar på ett grillspett.
Grilla spetten på låg värme, vänd dem ofta och pensla med glaze inför varje vändning.


Recept på glaze finns i reportaget:
http://www.nsd.se/helgbilagan/artikel.aspx?articleid=4705026
Skrivet av bryggens
 - 2009-07-03 14:54
Såg att Lidl ska ha bra pris på högrev nästa vecka, så jag tänkte prova att grilla, men då är frågan hur man bäst går tillväga?
Förkoka den hel, skiva och grilla? Skiva den i tunna skivor och grilla ?
Tips?

Annonser

Powered by EzPortal