Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hasse
 - 2007-08-12 21:51
I min lilla stad finns det, förutom en liten asiatisk butik och en lokal kötthandlare, ICA, COOP, Lidl och Netto att välja på. Dessa fyra är medelstora eller stora butiker.

Jag handlar aldrig på COOP på grund av höga priser och ingen kvalitetsskillnad mot de andra vad jag kan se. Netto har dåligt sortiment och känns ofräscht på något sätt, även om jag inte riktigt kan sätta tummen på vad. ICA är för det mesta bra, även om jag tycker att köttsortimentet är uselt. Lidl är också bra om man vet vad man vill ha. Sortimentet är ganska begränsat, men vissa varor är mycket bra till bra priser. Lidl har en mycket bra grönsaksavdelning.

Det är märkligt att tyska varor är billigare än motsvarande svenska. Jag är övertygad om att de svenska distributionsleden av svensk mat måste tänka om, om de ska klara konkurrensen från utlandet. Jag tror att det tas ut alldeles för höga vinster i de svenska mellanleden.

Asiatisk mat är inget som jag har provat på att laga, så i den asiatiska butiken har jag endast handlat några småsaker. Den lokala kötthandlaren är bra, men ofta lite för dyr.
Skrivet av Stellan
 - 2007-08-10 13:09
Ica Focus regerar nog i Götet, det tror jag. Och det är en av ett fåtal svenska Ica-butiker som fått lov att behålla ett inarbetat och starkt varumärke efter att Ica försökt fösa in alla i de fyra facken: Nära, Supermarket, Kvantum och Maxi. Focus är dock enligt Icas system en Kvantum, de har i princip bara mat och dagligvaror. Inga cyklar eller trädgårdsmöbler.
Skrivet av Tracey
 - 2007-07-25 15:17

Såg att det stod ICA Kvantum på deras hemsida. Men de är som sagt var rättså outstanding.
Skrivet av Anso
 - 2007-07-25 15:09
ICA Focus är nog bara Focus. Inte sett någon liknande ICA någon annan stans...
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-25 13:19
Vad för slags Ica-butik är ICA Focus? Maxi/Kvantum/Supermarket?
Skrivet av Tracey
 - 2007-07-24 00:38

Den absolut finaste livsmedelsbutiken här i Göteborg måste nog ändå vara ICA Focus i Gårda. Den butiken har verkligen ALLT! Stor o luftig, alltid lika välskött lokal med superfräsch frukt- o grönsaksavdelning, en oerhört välfylld chark- o delikatessektion, delikat fisk- o skaldjurshörna, bageridel som sprider väldoft i hela affären, finaste råvarorna från jordens alla hörn, härliga hemlagade sallader o allehanda färdigrätter och t o m en restaurantdel med jättegod mat!

Det är alltid lika inspirerande att handla på ICA Focus och jag har aldrig hittat något att klaga på där. Att priserna dessutom verkar ha sjunkit under de senaste åren, bidrar naturligtvis också till det trevliga helhetsintrycket!
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-17 23:30
Idag syndade jag och köpte gul lök från Australien på Konsum :/
Skrivet av Stellan
 - 2007-07-17 23:04
Klimatpanik! Man kanske kan få ett par utsläppsrätter på köpet om man köper down under-löken?
Skrivet av Kari
 - 2007-06-20 15:39
Liten (o)kul detalj, handla på Lidl igår, kikade lite extra på varifrån frukt och grönt kommer ifrån, VÄRSTA jag sett i hela mitt liv.... Håll i Er nu, vanlig GUL LÖK från AUSTRALIEN.

Där tror jag Lidl har vunnit ett baklänges pris.

Hur mycket frakt och utsläpp blir inte det på en skala?

Om jag köpte? Ja.. Så nu får väl jag dra mitt strå och låta bilen stå en vecka eller något..
Skrivet av Kari
 - 2007-06-19 12:00
Visst har många produkter långa vägar innan dom kommer till butiken men så är det väl med alla bananer, vitlökar, paprikor etc. Morötter, potatis, ägg och sånt är i regel svenskt.

Sen så har ju även Lidl KRAV och rättvisemärkta grejer, bara att välja själv.

Sen så har det varit mycket om Lidl i media, om arbetsförhållanden och annat, men det borde märkas då jag handlar där minst en gång i veckan, den personalen som jobba där för ett år sedan jobbar kvar än idag och dom gångerna jag frågar och känner mig vilse bland annorlunda varumärken har jag fått den service jag förväntat mig och bättre därtill.

Att allt i vårt kylskåp är inte från Lidl, Coop är mitt favo hak och tjejen handlar nästan till 100% på Ica kvantum.
Skrivet av crlhrv
 - 2007-06-19 09:49
En spontan känsla är bara att billiga produkter i allmänhet och grönsaker i synnerhet knappast är någon miljövänlig historia. Besprutning, långa transporter osv.
Skrivet av Urban
 - 2007-06-15 20:44
Vad menar du Calle?.
Jag har ingen erfarenhet av Lidl för det finns inte här uppe i Umeå än så länge.
Berätta!
Skrivet av crlhrv
 - 2007-06-15 19:34
Ok att Lidl har billiga grönsaker, men kan man verkligen handla där med gott samvete?
Skrivet av Kari
 - 2007-06-13 17:05
Lidl är kanon bra på grönsaker och frukt till priser som gör mig nyfiken på hur stora marginaler dom "vanliga" kedjorna har.

Kött är också väldigt prisvärt, svenska Scan finns i sortimentet iaf här i Stockholm.

Men Lidl finns ju inte över allt. Ännu.
Skrivet av Stellan
 - 2007-06-05 20:51
Eftersom jag är mat-shopaholic blir det rubbet. I samhället där jag bor finns två Ica, en supermarket och en kvantum, samt Willys och Coop Forum. Coop Forum regerade förr, men har gått ned sig otroligt. Kvantum lever inte riktigt upp till mina förväntningar och Willys är alltid fullt av överraskningar - positiva och negativa.

Annonser

Powered by EzPortal