Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Fridapida
 - 2009-11-09 18:32
(lätt)créme fraiche, soja och svartpeppar funkar till allt!
Skrivet av humlan
 - 2009-10-26 09:15
Förr gjorde jag ofta pasta med bacon och keldas ostsås samt broccoli, men numera brukar jag ofta bara ha tex räkor, chili, vitlök och olivolja.
Skrivet av Ia
 - 2009-10-17 22:07
Haha inte direkt nyttigt - smör, grädde och bacon ;) Men attans goda saker! :)
Skrivet av Kari
 - 2009-10-17 20:24
Kantareller och bacon helt klart. Så riktig grädde. Å Smör.
Skrivet av smakakarin
 - 2009-10-17 10:30
Jag har nästan alltid matlagningsgrädde, champinjoner, skinka och någon mögelost. Broccoli är vanligt förekommande också :-)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-09-23 08:49
Tomat, purjolök o champinjoner.
Fast det har jag visst i allting så det är inte specifikt för pastasåser :D
Skrivet av kjpil
 - 2009-09-22 23:00
De tre vanligaste för mig tror jag är salt, peppar och olja :)
Pastasåser med bacon eller grillad kyckling tycker jag är cool - eftersom jag ofta vill att det ska gå snabbt när det är pasta på g.
Skrivet av Hasse
 - 2009-09-22 17:05
Om jag måste välja tre ingredienser blir det tomat, vitlök och basilika.
Skrivet av Ia
 - 2009-09-22 17:03
Det här var bra för mig!
Ska testa en med ädelost, en med spenat och feta, en med currypasta (messmör vågar jag inte ge mig på... huuu tycker smaken är obehaglig:)), en med silverlök, vitlök, tomat och en med bara vitlök, vitlök och vitlök ;)
Skrivet av Sari
 - 2009-09-22 17:00
Någon sorts ädelost, matlagningsgrädde och champinjoner. Till det blir det oftast kyckling.
Skrivet av CII
 - 2009-09-22 12:39
Tomat, vitlök och silverlök är tre ingredienser som jag alltid har med när jag gör en tomatbaserad pastasås. Sedan varierar jag med saker som morot, selleri, örtkryddor, chili, svamp och annat gott.
Skrivet av danielmalm
 - 2009-09-22 08:57
Senast igår gjorde jag min favoritsås.

Man bryner zucchini och morötter. Sedan tilsätter man grädde och rikligt med messmör (inget jag tycker om på smörgåsen, men i såsen är det supergott). Sedan kryddar man bara med salt och vitpeppar.

Enkelt och gott!

Annars kan du bryna morötter i smör och currypasta, varpå du tilsätter hackade tomater och soltorkade tomater. Sedan tillsätter man ketchup, chilisås och grädde och låter det puttra. Smaka av med salt och curry.

Hoppas dessa recept kan vara till någon nytta!
Skrivet av crlhrv
 - 2009-09-22 08:51
vitlök, vitlök och ännnu lite mer vitlök ;)
Skrivet av ena
 - 2009-09-21 23:22
någon form av ost hamnar oftast i mina pastasås... och så creme fraiche :)

kyckling är ju också rätt vanligt men beror mest på att det är det kött sonen gillar mest... få han välja blir det kyckling, spenat, fetaost, creme fraiche o vitlök *S*
Skrivet av Ia
 - 2009-09-21 20:54
Jag kör ofta "fast". Lagar jag en pasta blir det oftast med kyckling, bacon, grädde... sen ibland soltorlade eller oliver eller kapris.. Men just kyckling, bacon och grädde. Vilken pastasås lagar ni oftast? Har ni också stammisingredienser?

Annonser

Powered by EzPortal