Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Lyman
 - 2008-06-19 09:09
Märkning av glutamat som enbart glutamat eller som E-kod i innehållsdeklaration på våra kryddor skilljer sig åt för att vi har olika underleverantörer. Vi ska försöka ändra på detta så att det framgår tydligare.
Förmodligen kommer det stå både Glutamat och E-nummret för den aktuella tillsatsen.
E-koder för olika sorters glutamat är E620 - E625.

Bloggen kryddburken har en artikel/undersökning om glutamat som Aromia deltog i tidigare i år på
http://kryddburken.wordpress.com/2008/02/04/glutamat-leverantorer-pa-natet/
Skrivet av annamaria
 - 2008-05-22 11:25
Vad less jag blir  >:(!! Ja ja det är väl bara och äta och förtränga. Undrar varför det står utskrivet glutamat på en påse och ett E-nummer på den andra.
Skrivet av crlhrv
 - 2008-05-22 05:52
annamaria: E621 är glutamat :)
Skrivet av annamaria
 - 2008-05-21 22:20
Nu ligger dem i fina cellofanpaket så jag ser inte alla förteckningar. Grill honung innehåller salt,paprika,lök,socker,vitlök,tomat,honungsarom,rökarom och E621. E - är det konserveringsmedel? Ingen glutamat i alla fall. Denna cheddar-variant innehöll glutamat och så är den knallgul av gurkmeja. Vi får se hur de smakar. De går att antingen använda som marinader eller som kalla såser eller dip - även kryddsmör. 
Skrivet av Andreas
 - 2008-05-21 19:00
Vad innehåller de för något, bara vanliga kryddor eller något mer ovanligt / märkvärdigt?
Skrivet av annamaria
 - 2008-05-21 16:35
Jag har idag fått hem 3 förpackningar av "Lilla grillpaketet" (57 kr) från aromia.se tyckte det var bra Mors dags presenter. Tur att man är Mor själv så jag också fick ett  ;).

Är det någon som har testat aromias produkter innan - jag har det inte?

Men nu så...köpte en cheddarmix också - som skulle vara till gratänger osv - den kostade en tia så jag var tvungen att testa.

Följande ingick:

1) Dipp Vitlök.
Kryddmix till dipp, sås eller dressing.
2) Grekisk kryddmix.
För marinering av t.ex. lammkött, grillspett och kyckling. Även god till gratänger.
3) Grill Fisk.
Kryddmix till grilladfisk.
4) Grill Honung.
Till marinader och på kött och fisk.
5) Grill Vitlök & Ört.
Till fisk och kött.
6) Kryddsmörmix: Grill.
Till kryddsmör till det grillade.


Här är det lilla paketet: http://www.aromia.se/produkter/kryddorpaket.htm
Skrivet av Urban
 - 2007-07-18 17:15
Välkommen till forumet Smakakarin!.

Honung är gott i marinad... Men bränner lätt vid som du säger. Nu för tiden så använder jag ingen honung i mina marinader längre, vill jag ha sötma tex.till  kyckling där det passar bra så väljer jag hellre att sätta på en söt Glaze i slutet av grillningen.
Skrivet av smakakarin
 - 2007-07-18 17:09
Det är faktiskt den marinad som jag älskar mest, och då har jag provat en hel del olika varianter. Mina proportioner på marinaden är ½dl soya, 2 tsk allroundkrydda, 2 tsk olivolja samt 4 tsk socker (honung funkar också men då bränner köttet lättare!). Man kan även variera den här marinaden genom att pressa i färsk vitlök, krydda med mejram och timjan eller ingefära. Basen är dock alltid densamma.

Citat från: elka skrivet 2007-07-04 13:04
Jag brukar vara lite skeptisk till att marinera då det lätt bränner vid grillning, men..

Här om dagen så lyckades jag med fläskfilé i slantar, soya, olivolja, socker och lite allroundkrydda på ett sätt som förvånade mig och Hjärtat!

Till det åt vi ugns rostade tomater, potatisar, rödlök, gullök och färskrostad basilika(!), vitlök, olivolja och flingsalt med ett gott vin till.
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-11 11:41
Vad har du mer i din äpplecidervinägermarinad förutom vinäger?
Skrivet av Urban
 - 2007-07-10 19:20
Äpplejuice i marinad vet jag ej hur det blir. Men däremot så blir det en fin och mustig smak i marinaden om man använder sig av en balsamico Äpplecider vinäger.
Jag brukar använda mig av Zetas balsamico och den har en mjuk fyllig smak av äpplen.
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-10 14:11
Flyttade vinprovningsdiskussionen till den nya tråden "Hur provar man vin?" i dryckesavdelnignen.
http://matforum.nu/index.php?topic=416.0

I denna tråd: Berätta gärna om din favoritmarinad och svara gärna på Elkas marinadfrågor ovan den som kan!
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-04 17:53
Elka, jag är lite skeptisk till marinad. Har du läst "Visst är det meningslöst att marinera kött någon längre tid" - tråden? http://matforum.nu/index.php?topic=33.0

Glace och rub (torrblandade kryddor) är nog mer 2007. ;)
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 13:25
Citat från: crlhrv skrivet 2007-07-04 13:21
Vilket vin drack du till?  ::)


Los Monteros 05´

Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-04 13:21
Vilket vin drack du till?  ::)
Skrivet av Kari
 - 2007-07-04 13:08
Har hört att äpplejuice av märket Jo ska sätta bra smak på fläskkött, koncentrat, salt och peppar.

Hur gör Du Din marinad? Hur länge ska det ligga? Kylskåpet eller rumstemp?

Annonser

Powered by EzPortal