Citat från: Andreas skrivet 2015-12-17 09:24
För att återgå till rubriken så är väl det sista som sas att det finns ljus och mörk kalvfond. Varför vill man rosta ingredienserna och göra den mörk?
Citat från: Henriik skrivet 2015-12-15 14:09
Jag vet att det är ett gammalt inlägg. Men en del som jag kanske googlar runt efter svar och hamnar på såna här sidor. Och nu fick jag lite svar på min undran om fond. Så dina "expert"kommentarer känns ganska onödiga
Citat från: webguide skrivet 2013-04-11 12:17
Jag tror att alla här vet vad en fond är!
Citat från: webguide skrivet 2013-04-11 19:54Jag tycker att trådarna sammanfaller mycket bra.
Nu får du faktiskt ursäka mig, men i en annan tråd är du synerligen upprörd över att det över huvud taget finns innehållsförteckningar på förpackningar och i den här tråden tycker du tydligen att det är praktiskt!?
Citat från: Mohedakocken skrivet 2013-04-11 15:59
Jag tycker det är viktigt att läsa dessa innehållsförteckningar för att inte få en maträtt förstörd av för mycket salt.
Citat från: webguide skrivet 2013-04-11 12:17Om alla vet vad fond och buljong är det kan jag inte svara på.
Jag tror att alla här vet vad en fond är!
Citat från: Mohedakocken skrivet 2013-04-11 08:25
Buljong och fonder är basen i maträtter som såser, soppor, grytor och andra maträtter.
Buljong och fond använder man antingen som en grund i maträtten eller tillsätter man under tiden man tillreder sin maträtt.
Om man vill använda färdigköpta buljonger och fonder eller man vill koka egna är givetvis en smaksak.
När man kokar egen buljong kan man få sin buljong som man själv vill ha den.
Att koka sin egen buljong och frysa in är enkelt och det finns massor av recept i böcker och på nätet.
Stora grytor finns att köpa för en billig peng och det går oftast bra med billiga grönsaker och billigare kött och ben.
Att använda färdiga fonder och buljonger är bekvämt men man bör noga läsa innehållsförteckningen.
Färdiga buljonger i butikerna Innhåller oftast mycket salt och oftast smakförstärkare.
Därför bör man hålla god koll på saltmängden i den maträtt man lagar annars kan det bi för salt.
När man använder färdiga buljonger är det oftast också svårt att få den goda mustigheten i maträtterna.
Citat från: Gilius skrivet 2011-01-24 21:00
Hej,
Följ detta så kan man inte misslyckas.
http://carolcookskeller.blogspot.com/2008/04/veal-stock.html
Citat från: Gilius skrivet 2011-01-20 16:38
Jag kokar regelbundet min egen fond och fryser in,