Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Anne
 - 2007-08-18 18:59
Nä, bakpulver heter baking powder, men bikarbonat heter baking soda. Viktig skillnad!
Skrivet av crlhrv
 - 2007-08-18 16:23
bakpulver heter baking soda på engelska, kanske därifrån soda-uttrycket kommer.
Skrivet av Hasse
 - 2007-08-18 14:39
Pust, det var ju för väl att du skämtade, Agneta!  :D

Jag såg för min inre syn forummedlemmar vridandes i hemska plågor efter att ha fått magslemhinnan sönderfrätt.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-08-18 07:56
Jag skojade bara med kaustiksodan.Ville se om någon var på alerten.Grattis Hasse,du vann priset i uppmärksamhet! ;D
Vad jag o alla gamla husmödrar menar med soda är väl helt enkelt bikarbonat = natriumbikarbonat som du säger.
Skrivet av Hasse
 - 2007-08-17 19:55
Jag avråder bestämt från att ha kaustiksoda i maten! Det är nämligen frätande och  är sådant man använder för att rensa igensatta avlopp.

Jag skulle tippa på natriumbikarbonat som är en viktig beståndsdel i bakpulver. Det är möjligt att man kallat detta soda i folkmun.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-08-17 16:08
Kaustiksoda.
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-17 07:35
Citat från: agnetasch skrivet 2007-08-16 16:49
eller så trodde man kanske att köttbullarna skulle bli "puffigare", svälla upp lite av sodan, man använde ju faktiskt soda som bakpulver. En kombination av båda kanske?


Det här med soda som bakpulver - vad var det för slags soda menar du?

Annonser

Powered by EzPortal