2020-02-24 10:03


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2014-08-21 11:00
Citat från: Helge skrivet 2014-08-21 10:06
Problemet för mig uppträder oftast med löskokta ägg, som kylts ned en kort stund.
/Helge
Låt dom ligga en stund i kallt vatten. Det viktiga med löskokta ägg är ju inte värmen utan att dom blir exakt så lösa eller hårda som man önskar ;)
Skrivet av webguide
 - 2014-08-21 10:10
Citat från: agnetasch skrivet 2014-08-21 06:23
Men vad är det som är så svårt med att skala ägg?Jag hårdkokar c:a 15 ägg i veckan.Vilka ägg som helst;nya som gamla,stora som små.Tar dom ur kylen, pickar o kokar i 12 minuter.Låter dom ligga i kallt vatten tills dom kallnat,knackar dom lätt mot köksbänken.......o skalar dom.Var är problemet? ???


Håller med, det är ju inte världens mest komplicerade köksteknik.
Skrivet av Helge
 - 2014-08-21 10:06
Problemet för mig uppträder oftast med löskokta ägg, som kylts ned en kort stund.
/Helge
Skrivet av agnetasch
 - 2014-08-21 06:23
Men vad är det som är så svårt med att skala ägg?Jag hårdkokar c:a 15 ägg i veckan.Vilka ägg som helst;nya som gamla,stora som små.Tar dom ur kylen, pickar o kokar i 12 minuter.Låter dom ligga i kallt vatten tills dom kallnat,knackar dom lätt mot köksbänken.......o skalar dom.Var är problemet? ???
Skrivet av webguide
 - 2014-08-20 14:41
Skrivet av MagnusH
 - 2014-08-20 08:04
Man tar bort lite skal och sedan för man in skeden in under skalet och för skeden runt under skalet.

Med lite träning går det jättelätt.

Använd en tesked.
Skrivet av agnetasch
 - 2014-08-19 06:15
Citat från: MagnusH skrivet 2014-08-18 23:08
Ta en vanlig liten sked och skala med en
Hurdå?
Skrivet av MagnusH
 - 2014-08-18 23:08
Ta en vanlig liten sked och skala med en.

Det går enkelt.

Enklare än ättika :)
Skrivet av webguide
 - 2013-12-15 10:27
Citat från: Hasse skrivet 2013-12-14 21:53
Så här blev det!

Efter att ha lagt ägget i outspädd ättika blev det fart på processen. Fyra timmar senare var ägget mjukt och jag bestämde mig för att avsluta och provsmaka.

Trots att ägget kändes mjukt med fingrarna, kände jag vid provsmakningen en obehaglig hinna kring ägget. Kanske avbröt jag för tidigt? Ägget hade en tydlig smak av ättika, men inte jättestark och skulle nog funka i rätt sammanhang.

Min slutsats: Det var inte gott! Framförallt hinnan kring ägget var obehaglig. Jag rekommenderar därför traditionell skalning av ägg med fingrarna, vilket ger ett bättre resultat och går mycket fortare.


Man kan ju testa en vanlig inläggningslag och köra med vaktelägg!
Skrivet av agnetasch
 - 2013-12-15 08:19
Tänk vad mycket ättika man spar också med traditionell skalning :)
Skrivet av Hasse
 - 2013-12-14 21:53
Så här blev det!

Efter att ha lagt ägget i outspädd ättika blev det fart på processen. Fyra timmar senare var ägget mjukt och jag bestämde mig för att avsluta och provsmaka.

Trots att ägget kändes mjukt med fingrarna, kände jag vid provsmakningen en obehaglig hinna kring ägget. Kanske avbröt jag för tidigt? Ägget hade en tydlig smak av ättika, men inte jättestark och skulle nog funka i rätt sammanhang.

Min slutsats: Det var inte gott! Framförallt hinnan kring ägget var obehaglig. Jag rekommenderar därför traditionell skalning av ägg med fingrarna, vilket ger ett bättre resultat och går mycket fortare.
Skrivet av Hasse
 - 2013-12-14 16:48
Nu har äggsperimentet pågått i ett dygn och det har inte hänt speciellt mycket. Skalet är kvar även om man kan känna att ytan känns lite strävare än på ett obehandlat ägg.

Nu har jag bytt ut blandningen av vatten och ättika till outspädd 24 % ättika, så får vi se om det blir lite mer fart på skalandet.
Skrivet av agnetasch
 - 2013-12-14 07:32
Det här blir spännande :)
Skrivet av Hasse
 - 2013-12-13 18:40
Detta måste provas!   :)

Ett kokt ägg och ett halvt glas vatten med en matsked ättika.

Ägget blev snabbt täckt av små gasbubblor. Vad kan det vara för gas? Koldioxid, kanske?

Jag återkommer efterhand som experimentet fortskrider.
Skrivet av webguide
 - 2013-12-13 08:33
Komemr inte ihåg, testade en gång för lääänge sedan... :)

Annonser

Powered by EzPortal