Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2017-05-11 07:44
Citat från: kurt skrivet 2017-05-10 19:36då får man också veta vilken blodgrupp man tillhör
Var och av vem?
Skrivet av kurt
 - 2017-05-10 19:36
Citat från: agnetasch skrivet 2017-05-08 09:00
Jag undrar fortfarande; HUR FÅR NI REDA PÅ VILKEN BLODGRUPP NI TILLHÖR?


De flesta som inte tillhör Jehova Vittnen är ju beredda att ta emot blodtransfusion om det skulle behövas (inklusive diverse läkemedel som tillverkas av blodkomponenter). Då måste man ju också ställa upp och ge blod/plasma (hur skulle det se ut annars?) och då får man också veta vilken blodgrupp man tillhör
Skrivet av agnetasch
 - 2017-05-08 09:00
Jag undrar fortfarande; HUR FÅR NI REDA PÅ VILKEN BLODGRUPP NI TILLHÖR?
Skrivet av webguide
 - 2017-05-08 06:20
Citat från: Tauppkraften skrivet 2017-05-06 17:30
Hej! Här har vi nu en blodgrupp A , & nu e frågan , är det någon som vet hur hampafrön funkar för A gruppen? Hittar det ej i matlistan i boken. Vh Jimmy


Det är ju inte så konstigt det var väl ingen som åt hampa när boken skrevs. Jag klippte ut ett litet textavsnitt från webmd.com som säger en hel del om att vara lite försiktig.

"The Blood Type Diet makes recommendations based solely on your blood type. So, if you have a chronic condition (say, diabetes), you may be told to eat high protein, while another person with diabetes may have to avoid dairy or chicken. This may conflict with your diabetes treatment plan."

Och det här citatet visar ytterligare vad det hela handlar om:
"His book, Eat Right 4 Your Type, was incredibly successful (1996). It was a New York Times bestseller, sold millions of copies, and is still wildly popular today."

Som med de flesta dieter och hyper så handlar det om att någon vill tjäna pengar, vår (människan) önskan om att leva länge och att hålla oss friska + att vår hjärna tenderar att leta efter enkla lösningar på problem (äkta eller inte) gör att vi är ganska enkla offer för "sånt här". Sen läser man recenssioner från människor som säger att: "Jag känner mig mycket piggare nu", "jag känner mig levande"... etc. etc.
Man "känner" inte att man är frisk, man känner när man är sjuk. En frisk kropp är ju i ett normaltillstånd, inte i nån slags upphöjt nirvana. Den här typen av uttalanden är antingen:
A - Påhittade
B - Placebo

Blodtyp O verkar dessutom vara direkt hälsovådlig, man skall bry sig om vilken blodgrupp man har om man skall få en blodtranfussion, inte när man skall äta.
Skrivet av Tauppkraften
 - 2017-05-06 17:30
Hej! Här har vi nu en blodgrupp A , & nu e frågan , är det någon som vet hur hampafrön funkar för A gruppen? Hittar det ej i matlistan i boken. Vh Jimmy
Skrivet av kjpil
 - 2009-02-10 23:48
Har inte läst den själv. Men jag vet flera personer på dietistlinjen som fick i skoluppgift att läsa och granska den. Ingen lyckades hitta något underlag till boken eller förstå varför man skulle äta på det sättet.
Skrivet av Gotish
 - 2009-01-14 01:07
Känner till teorin sen tidigare, min mor är helt insnöad på liknande teorier vilket den här inte gör något undantag. Principen är att ens blodgrupp A,B AB eller 0 skall påvärka hur pass bra blodet tar upp vissa näringsämnen. Grovt föränklat kan man säga att en person med A skall äta en kost med mycket grönsaker medans blodgrupp 0 mår bra av en köttrik kost.

Det tar mig väldigt mycket emot då jag inte har mycket övers för såna här teorier men just den här verkar stämma. Jag som är A äter mycket kött och väldigt, väldigt lite grönsaker. Min far som är blodgrupp 0 äter likadant och är alltid frisk. Sen ett år tillbaka har min mot tvingat min far att gå på en uttökad grönsakskost. Min far har varit magsjuk 1 gång och förkyld 3 gånger under det året.

Jag vet ärligt inte vad jag ska tro

//Mattias
Skrivet av annamaria
 - 2008-10-13 16:07
Nu är jag lite lat  :-[ - orkar inte läsa allt om blodgruppsmaten. Om någon annan har läst -  Men är det själva blodgruppen dvs. A B O som styr eller även rhesusfaktorn?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-10-13 16:02
Jag blev nyfiken på vilken blodgrupp jag tillhör o vad jag i så fall ska äta.
Sagt i gjort; när jag var på Forksningslab senast (jag är inte bara en sensationellt ovanlig person psykiskt utan även fysiskt) frågade jag efter min blodgrupp. Det visste man inte, men en vänlig människa ringde till Blodcentralen o frågade. OK kanske om jag ringde själv så skulle jag få veta.
Jag ringde o fick veta att nej, absolut inte, det fick jag inte veta. Hur skulle det se ut om kreti o pleti sprang omkring o babblade om sina blodgrupper. Så fel allting kunde bli! Vadå fel? Skulle kirurgen, om jag låg på operationsbordet, lita på mig om jag talade om för honom vilken blodgrupp jag tillhör ;D
Man kan ju skicka efter ett test på nätet för en hundralapp men så angelägen är jag inte. Varför ska jag vara noggrann när det tydligen inte är så kinkigt vad man äter enligt tvetydiga listor.
Skrivet av Andreas
 - 2008-10-13 12:01
Hittade det här inlägget på förlagets diskussionssida om blodgruppsdieten: "Jag har av en händelse upptäckt att 1:a upplagan och andra upplagan av "Ät efter din blodgrupp" har olika uppgifter beträffande flera matvaror. Jag har naturligtvis inte gått igenom hela registret, men det är inte roligt att efter att ha uppfattat en grönsak VÄLGÖRANDE eller NEUTRAL enligt den ena upplagan, men i den andra står som UNDVIK." http://www.anderssonforlag.se/forum.asp

Hugaligen! Tänk er att anstränga sig för att verkligen följa råden i en bok för att sen när det kommer en ny upplaga märka att man ätit "UNDVIK"-mat i flera år. Undrar om det är tryckfelsnasse eller om det kommit nya rön inom området?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-09-16 09:11
Citat från: Hasse skrivet 2008-09-15 18:51
Vadå skavanker?

Skavanker förvandlas naturligtvis hos mina nära o kära till charmiga personlighetsdrag :-*
Skrivet av Sofia
 - 2008-09-15 20:31
Hmm, tycker det låter väldigt skumt det här. Ser ingen anledning till att man skulle ta upp olika näringsämnen olika pga blodgrupp. Det är väl tarmcellerna som står för upptaget? ??? De röda blodkropparna står ju inte heller för transport av födoämnen i blodet, så det verkar som sagt väldigt skumt...
Skrivet av Hasse
 - 2008-09-15 18:51
Citat från: agnetasch skrivet 2008-09-15 12:18
Varför har han själv glasögon o flint? Borde inte han själv vara helt utan skavanker?


Vadå skavanker?   ???   ???    ;)

Annonser

Powered by EzPortal