Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Zibi
 - 2018-11-22 19:18
Citat från: webguide skrivet 2018-11-22 12:26
Ja.
Vi kan kalla dem för värmemixers. En värmemixer är i grunden en mixer som kan värma upp innehållet samtidigt som den mixar/rör.

Det är grundfunktionen, sen har olika värmemixrar lite olika funktioner och kapaicetet. Man kan använda dem till väldigt många olika saker. De har ofta stark motor, starka blad, klarar höfga temperaturer. Hotmix är bäst i klassen och hemmaversionen klarar av att värma innehållet till 140-150 grader så man kan t.ex. göra:
soppor, enkelt man lägger ner ingredienserna i omgångar, beroende på vad för soppa det gäller. T.ex. först lök som man fräser mjuk, sedan övriga ingredienser och låter mixern röra sakta tills det är klart. Då kan man om man vill mixa soppan slät. Allt görs i samma bägare i hotmixen. Väldigt smidigt.

Man kan göra glassmet. Den skall ju värmas till ca 82 grader (om man har äggbaserad smet) + att jag vill att vaniljstången (vid vaniljglass) skal ligga och dra vid relativt hög temperatur för att så mycket smak som möjligt skall dras ur. I det fallet lägger man i alla ingredeienser och ställer in mixern på rätt temperatur och tid och låter den gå.

Brynt smör, man lägger i så mycket man vill, jag kör ofta ett helt paket (0,5 kg) och gjuter det i silikonformar. Man ställe rin den på 150 grader och kör tills det är klart.

Olika sorters mjöler, floorsocker etc. Hotmixen är robust och hållbar, man kan t.ex. göra kikärtsmjöl i den

Sen kan man göra olika sorters mousser, krämer och en massa andra saker. Det handlar ltie om att förstå vad man skall ha den till. Men ovanstående ger en ganska bra indikation på vad man kan hitta på med den. Om man skall göra enb större middag så kan den avlasta dig i köket genom att t.ex. göra en blokålspuré. Den kör av sig själv och du kan göra andra saker medan den jobbar....

Hmmm, det var väl en liten förklaring hoppas jag! :)


Synd att det inte finns en tack-knapp. Bra skrivet!
Skrivet av Mat-Janne
 - 2018-11-22 13:47
Tack Webguide för den förklaringen.  :)
Skrivet av webguide
 - 2018-11-22 12:26
Citat från: Mat-Janne skrivet 2018-11-21 20:30
Webguide, du verkar insatt i mycket.
Skulle du kunna ha vänligheten att förklara vad en Hotmix/Thermomix egentligen är och framförallt hur den används?
Några fördelar?
Några nackdelar (förutom priset då)?


Ja.
Vi kan kalla dem för värmemixers. En värmemixer är i grunden en mixer som kan värma upp innehållet samtidigt som den mixar/rör.

Det är grundfunktionen, sen har olika värmemixrar lite olika funktioner och kapaicetet. Man kan använda dem till väldigt många olika saker. De har ofta stark motor, starka blad, klarar höfga temperaturer. Hotmix är bäst i klassen och hemmaversionen klarar av att värma innehållet till 140-150 grader så man kan t.ex. göra:
soppor, enkelt man lägger ner ingredienserna i omgångar, beroende på vad för soppa det gäller. T.ex. först lök som man fräser mjuk, sedan övriga ingredienser och låter mixern röra sakta tills det är klart. Då kan man om man vill mixa soppan slät. Allt görs i samma bägare i hotmixen. Väldigt smidigt.

Man kan göra glassmet. Den skall ju värmas till ca 82 grader (om man har äggbaserad smet) + att jag vill att vaniljstången (vid vaniljglass) skal ligga och dra vid relativt hög temperatur för att så mycket smak som möjligt skall dras ur. I det fallet lägger man i alla ingredeienser och ställer in mixern på rätt temperatur och tid och låter den gå.

Brynt smör, man lägger i så mycket man vill, jag kör ofta ett helt paket (0,5 kg) och gjuter det i silikonformar. Man ställe rin den på 150 grader och kör tills det är klart.

Olika sorters mjöler, floorsocker etc. Hotmixen är robust och hållbar, man kan t.ex. göra kikärtsmjöl i den

Sen kan man göra olika sorters mousser, krämer och en massa andra saker. Det handlar ltie om att förstå vad man skall ha den till. Men ovanstående ger en ganska bra indikation på vad man kan hitta på med den. Om man skall göra enb större middag så kan den avlasta dig i köket genom att t.ex. göra en blokålspuré. Den kör av sig själv och du kan göra andra saker medan den jobbar....

Hmmm, det var väl en liten förklaring hoppas jag! :)
Skrivet av Mat-Janne
 - 2018-11-21 20:30
Citat från: webguide skrivet 2018-09-25 07:33
Hotmix är betydligt "bättre" än Thermomix, home-versionen kostar drygt 8000 sek och klarar 150 grader, hög kapacitet på motorn och flera andra funktioner som är bra. Proversionerna har ännu högre kapacitet och Thermomix kan inte mäta sig med dem. Så jag kan inte hålla med om att Thermomix är det självklara valet om man skall lägga pengar på en värmemixer.


Webguide, du verkar insatt i mycket.
Skulle du kunna ha vänligheten att förklara vad en Hotmix/Thermomix egentligen är och framförallt hur den används?
Några fördelar?
Några nackdelar (förutom priset då)?
Skrivet av Anita Lekare
 - 2018-11-18 22:27
Jag bor i Mexiko och har precis köpt en Thermomix  jag undrar också om man kan köpa receptchips med svenska recept? eller kanske ett matforum med recept?? Kanelbullar osv osv
Tack för hjälpen
Skrivet av Mat-Janne
 - 2018-09-30 19:16
Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny
Kan någon förklara vad en sådan är för något? Slänger man bara in några ägg, lite potatis, några biffar och en flaska vin och så kommer det ut en tre-rätters? Eller?
Hur används den?
Skrivet av webguide
 - 2018-09-25 07:33
Citat från: Udo Weidt skrivet 2017-10-20 01:09
Jag har haft min Thermomix 5 i ca. 2 år. Den används inte dagligen, men flera gånger i veckan. Den som tror att Thermomix bara är en mixare för 11000 kronor vet inte bättre. Visst kan man använda den som mixare men Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny med t.ex. kokta potatis, ångkokta grönsaker, kalops - allt samtidigt!
Varje månad kokar jag 2 glas Lemmon Curd. Smaken är intensivare och inte jämförbar med den man köper i butiken.
Kokböckerna finns på en "rund chip" som man placerar på maskinens vänstra sida. Den innehåller steg för steg anvisningar i displayen. 
Det finns en inbyggd våg så man slipper köksvågen vid matlagningen eller bakningen.
Vi uppskattar brödet som vi bakar i lergrytan. Degen blandas knådas  på nolltid i Thermomix.
Många recept följer med i den gröna receptboken (även tillhörande chip) som följer med leveransen. Där finns recept för förrätter huvudrätter, efterrätter, vegetariska rätter, pålägg, drinkar mm....
Thermomixen är värt varenda krona. Många har försökt göra kopior men ingen har lyckats.


Hotmix är betydligt "bättre" än Thermomix, home-versionen kostar drygt 8000 sek och klarar 150 grader, hög kapacitet på motorn och flera andra funktioner som är bra. Proversionerna har ännu högre kapacitet och Thermomix kan inte mäta sig med dem. Så jag kan inte hålla med om att Thermomix är det självklara valet om man skall lägga pengar på en värmemixer.
Skrivet av Anita
 - 2018-09-19 18:44
Hej   har någon gjort deg i den?  Pepparkaksdeg?  Bulldeg?
Skrivet av webguide
 - 2017-10-23 06:40
Annars har ju Hotmix släppt en hemversion, Hotmix maskin är betydligt robustare än Thermomix och klarar högre temperaturer (Hotmix home klarar ca 150 grader).
Skrivet av Udo Weidt
 - 2017-10-20 01:09
Jag har haft min Thermomix 5 i ca. 2 år. Den används inte dagligen, men flera gånger i veckan. Den som tror att Thermomix bara är en mixare för 11000 kronor vet inte bättre. Visst kan man använda den som mixare men Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny med t.ex. kokta potatis, ångkokta grönsaker, kalops - allt samtidigt!
Varje månad kokar jag 2 glas Lemmon Curd. Smaken är intensivare och inte jämförbar med den man köper i butiken.
Kokböckerna finns på en "rund chip" som man placerar på maskinens vänstra sida. Den innehåller steg för steg anvisningar i displayen. 
Det finns en inbyggd våg så man slipper köksvågen vid matlagningen eller bakningen.
Vi uppskattar brödet som vi bakar i lergrytan. Degen blandas knådas  på nolltid i Thermomix.
Många recept följer med i den gröna receptboken (även tillhörande chip) som följer med leveransen. Där finns recept för förrätter huvudrätter, efterrätter, vegetariska rätter, pålägg, drinkar mm....
Thermomixen är värt varenda krona. Många har försökt göra kopior men ingen har lyckats.
Skrivet av webguide
 - 2016-03-14 07:50
Citat från: Myran skrivet 2016-03-11 14:11
Jag har bott i Australien i perioder och där använt Thermomix TM5. Kom hem för ca 1 år sedan och ville absolut köpa denna maskin, den är fantastisk. Undrar därför vart jag kan köpa denna modell då den inte säljs i Sverige, jag har pratat med söderns gourmet, dom säljer den inte. Är det Norge som gäller? Undrar också om recept chipet finns på svenska med svenska mått eller om det är engelska och cup som gäller?


Kontakta Vassaknivar.se - http://www.vassaknivar.se/thermomixer-tm31-tillfalligt-slut.html
De kanske kan få fram en åt dig!
Skrivet av Myran
 - 2016-03-11 14:11
Jag har bott i Australien i perioder och där använt Thermomix TM5. Kom hem för ca 1 år sedan och ville absolut köpa denna maskin, den är fantastisk. Undrar därför vart jag kan köpa denna modell då den inte säljs i Sverige, jag har pratat med söderns gourmet, dom säljer den inte. Är det Norge som gäller? Undrar också om recept chipet finns på svenska med svenska mått eller om det är engelska och cup som gäller?
Skrivet av MalinMaria
 - 2015-04-05 04:46
Jag bor oxa I australien och fick min TM5 for lite drygt en vecka sen. Vilken maskin!!! Wow! Helt klart vard varje krona. Jag har dock engelska recept chip.
Skrivet av Lisa Hedin Smith
 - 2015-01-29 10:07
Nån som vet hur man får tag på svenskt receptchips till nya thermomixmodellen? Och finns det nåt svenskt receptforum? Bor i Australien och har skaffat thermomix precis.
Skrivet av Göran&Grus
 - 2014-09-10 20:01
Hej,

Jag har en Thermomix 31 sedan tre år tillbaka och jag måste säga att det är den mesta fantastiska maskin jag stött på! Jag älskar köksmaskiner och har de flesta men efter att jag upptäckte Thermomix, så har alla andra maskiner hamnat i skåpen. Vill du göra köttfärssås, så väger du lätt upp löken, hackar den på några sekunder, häll i olivolja och stek löken i maskinen. Sedan lägger du till köttfärsen och programmerar tid, temperatur och hastighet, häll i tomatsås och kryddor och kör i tjugo minuter till medan du gör annat eller bara sitter i soffan. När maskinen piper är maten klar! Helt fantasiskt! Vi gör allt i maskinen, risotto, pizzadeg, indiska curryrätter, fläskfilé med sås, ångkokar fisk, grönsaker och ris samtidigt och mycket mer. Här i Spanien där vi bor har de flesta en Thermomix och alla som inte har en ännu, vill ha en. Pga priset så har dock inte alla möjlighet att köpa den men kan man, så är pengarna väl investerade. Vi har aldrig ätit så gott, så nyttigt och så billigt som sedan vi började använda Thermomixen. Nu i dagarna har precis den nya modellen med touch display kommit ut, TM5. Den enda nackdelen vi har märkt är att vi numera sällan kan gå ut på restaurang för maten är så mycket bättre hemma!

Annonser

Powered by EzPortal