Skriv svar

Följande fel inträffade under postandet av inlägget:
Varning - medan du läste inläggen, hann 7 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2019-10-11 05:58
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-09 09:08Ah då förstår jag hur du menar. I vissa recept har jag sett att de rekommenderar att man förvärmer spriten, vad då det har för betydelse.

Det har ingen direkt betydelse, det är ju en så liten mängd sprit att pannan inte riskerar att bli nerkyld när spriten tillsätts.
Skrivet av Andreas
 - 2019-10-09 09:08
Ah då förstår jag hur du menar. I vissa recept har jag sett att de rekommenderar att man förvärmer spriten, vad då det har för betydelse.
Skrivet av webguide
 - 2019-10-07 22:41
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-07 08:57Nu känner jag mig ovanligt korkad, men hur kommer lågorna in i pannan så att det börjar brinna?

Jo men det måste väl ändå innebära att det blir lägre alkoholhalt dvs mindre spritsmak?
Nej inte på grund av att det brinner, det försvinner ändå förutsatt att man kokar/brässerar.
Skrivet av Andreas
 - 2019-10-07 08:57
Citat från: Johan_ skrivet 2019-10-05 16:15Har du gasspis låter du lågorna från spisen antända alkoholen.

Nu känner jag mig ovanligt korkad, men hur kommer lågorna in i pannan så att det börjar brinna?

Citat från: webguide skrivet 2019-10-07 05:46Nej, alkoholen förångas, när man flamberar så antänder man alkoholångorna.

Jo men det måste väl ändå innebära att det blir lägre alkoholhalt dvs mindre spritsmak?
Skrivet av webguide
 - 2019-10-07 05:46
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-05 13:26Fast när det brinner blir det väl mindre spritsmak?

Nej, alkoholen förångas, när man flamberar så antänder man alkoholångorna.
Skrivet av Johan_
 - 2019-10-05 16:15
Har du gasspis låter du lågorna från spisen antända alkoholen.
Skrivet av Andreas
 - 2019-10-05 13:26
Citat från: webguide skrivet 2019-07-11 10:24Flambering handlar mest om ett skådespel, att spriten brinner tifför ingen smak.

Fast när det brinner blir det väl mindre spritsmak?

Citat från: webguide skrivet 2019-07-11 10:24och antänd sedan med en tändare/tändsticka om du inte har gasspis.

Hur menar du, Hur tänder man spriten med gasspisen?
Skrivet av webguide
 - 2019-07-11 10:24
Flambering handlar mest om ett skådespel, att spriten brinner tifför ingen smak. Men det är effektfullt och roligt. Det går att flambera vad som helst. Hur du gör med havskräftor beror lite på hur du tänker tillaga dem. Men låt oss säga att du har råa havskräftor (inte kokta eller tillagade på annat sätt, utan helt råa, antingen levande eller frysta) som du tänker steka. Du steker dem som vanligt och det sista momentet är att du tillför spriten du skall flambera dem i, t.ex. Cognac, tillsätt den och antänd sedan med en tändare/tändsticka om du inte har gasspis. Ta först bort pannan från spisen så att du inte står under fläkten. Du kan ju testa först genom att fräsa smör i en panna och hälla i lite Cognac som antänder för att få en kännsla för det.

Hur har du tänkt tillaga dem?
Skrivet av Jon_wachter
 - 2019-07-10 21:15
Hejsan jag tänkte flamera kräftskjärtar, jag vet att det är möjligt för Leif Mannerström har gjort det. Tyvärr förklarar han inte hur. Jag vet att man behöver en stekpanna som inte är teflon och alkohol som är minst 40% men ingen aning hur mycket alkohol man ska ha i och hur man enklast får eld på den.

Tacksam för svar och tips på övrigt att tänka på!

Annonser

Powered by EzPortal