Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Skogis
 - 2020-06-04 08:12
Vill minnas att jag skrivit om det tidigare men hittar det inte.
Pommes av Kassava är en hit, smakar väl inte så mycket men konsistensen liknande wienerbröd och lika frasigt är tilltalande. Största problemet är att få tag på bra kassava, är det svartprickig när man delar den är det bara att lämna tillbaka den till butiken för då är den bitter och mer eller mindre oätlig. Men det verkar som att det är säsong nu.
Skala och skär upp kassavan i lagom mumsbitar, mittsträngen som är brun är värdig ett gummibands egenskaper så den ska plockas bort, koka i saltat vatten, låt kallna. Det går utmärkt att frysa bitarna och använda dom senare.

Senast jag kokte glömde jag bort grytan så den småputtrade i gott och väl 3-4 timmar med resultat att vattnet nästan hade kokat bort. Förväntade mig en kassavagröt men bitarna var fortfarande intakta, så jag sköljde bara dom med kallt vatten och la upp dom på en bricka för att kallna. Frös in 3 påsar och fick en liten påse över som jag tänkte provfritera, den glömdes också bort i kylen. Hittade påsen efter ytterligare 1 vecka, luktade på innehållet men det luktade normalt och bestämde mig därför att testa att fritera bitarna.

Man kan tydligen behandla kassava nästa hur som helst  :o
Där var inget fel på på den.

Annonser

Powered by EzPortal