Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Gustav
 - 2021-03-03 17:18
Jag grillar ibland och det går hur bra som helst, men det gäller att inte ha för mycket glöd och att kunna hålla höjd.
Jag lägger in ett galler ca 1dm ovan glöden och senast grillade jag vildsvinskottletter med gott resultat.
Skrivet av ena
 - 2008-12-11 17:10
Andreas:  Det är mest ungarna som grillar marshmallows över värmeljus men det funkar bra...om man har ljuset i typ ett dricksglas kan man lägga pinnen ovanpå -och hålla koll, även där går det relativt fort, tror inte ens vi räknade i minuter...
Skrivet av Andreas
 - 2008-12-11 13:54
Agneta: Skumt med korvdoften, tycker alla rester borde brännas bort ganska omgående i en het kamin. Kanske kunde man ha aluminiumfolie i botten för att fånga upp korvspadet?

Ena: Så värmeljus räcker alltså för marshmallows, det var ju intressant. Var håller du marshmallowsen i förhållande till värmeljuset? Hur länge tar det?

Calle: Ah jo popcorn borde ju gå bra förutsatt att man har en kamin som blir tillräckligt varm ovanpå, vilken temperatur krävs för att poppa popcorn? Annars kunde man kanske köra dem inne i själva kaminen på något vis?

Ingen som har försökt sig på att grilla en mer rejäl middag i sin kamin som kanske lax eller entrecôte eller helstekt fläskfilé? Man skulle förstås behöva nåt slags grillgaller... hmm.
Skrivet av crlhrv
 - 2008-12-10 18:15
har också provat marshmallows och korv i braskaminen, det går riktigt bra (kanske för varmt?). poppa popcorn ovanpå fungerar också bra :).
Skrivet av ena
 - 2008-12-10 17:48
bara testat med marshmallows..och det gick för fort så vi överigck till att grilla dem över värmeljus istället :) och titta in i brasan...
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-10 16:49
Jag provade med grillkorv en gång. Metallspett, falnande eld, ja, det blev riktigt bra. Men korvarna sprack ju o lite korvspad hamnade i bottnen på kaminen. Jag vet inte om jag inbillade mig, men jag tyckte det luktade korv om den kaminen i evigheter.
Skrivet av Andreas
 - 2008-12-10 14:34
Såg halv åtta hos mig igår där de grillade marshmallows. Det verkar ju kul tänkte jag och eftersom jag hade kvar marshmallows sen jag bakade Cocacolakakan så tog jag ett sånt där 20-cm långt engångsgrillspett av trä och spetsade en marshmallow, öppnade luckan till braskaminen på glänt lite och stack in spettet. Rackarns vad fort det gick, det tog bara några sekunder så var den del av marshmallowen som var vänd mot värmen ganska brun, här gäller det verkligen att rotera spettet. Grillade kanske i 20-30 sekunder totalt och det blev ganska lyckat med brun yta och mjukt inre, klart gott. Sen provade jag med en till men poff sa det och så brann både marshmallow och spett. Hade rätt bra drag i kaminen där så jag antar att det var för varmt.

Någon annan som har erfarenheter av grilling i braskamin?

Annonser

Powered by EzPortal