Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av k@ty
 - 2012-03-08 12:26
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-08 10:51
Det nog tålamodet det sitter i, jag börjar nog ofta strimla sakta och metodiskt med kniven men sen blir jag otålig och då blir det vips inte alls så finstrimlat. Med osthyvel kan man veva på frenetiskt och det blir alltid lika fint. Fast mest använder jag förstås matberedaren.  ;)

Jo det är som vi sagt förut, det är omöjligt att komma överens om mat, men det är roligt diskutera tillvägagångssätt och varför.


Det har du nog rätt i, inte mycket tålamod för att skiva o skära, det låter dock inte så lätt med osthyveln :P väntar bara på att jag blir friskare för att prova :)

Det är jätte roligt att ge varandra tips och dela med sig av hur man gör ;) vi behöver inte göra alla tips och inte heller håller med med allt, men de som letar efter nya tips kan ju välja vilka som passar dem bäst :)
Skrivet av Andreas
 - 2012-03-08 10:51
Citat från: Hasse skrivet 2012-03-07 15:43
Jag är inte speciellt duktig med kniven, men jag tycker det är kul att skiva tunt och hacka fint. Sedan får det ta den tid det tar. Det bästa vore nog en mandolin, men en sådan äger jag inte.


Det nog tålamodet det sitter i, jag börjar nog ofta strimla sakta och metodiskt med kniven men sen blir jag otålig och då blir det vips inte alls så finstrimlat. Med osthyvel kan man veva på frenetiskt och det blir alltid lika fint. Fast mest använder jag förstås matberedaren.  ;)

Citat från: Hasse skrivet 2012-03-07 15:43
Andreas, när det gäller dressingens ingredienser tror jag inte vi kan enas om att vare sig ditt eller mitt sätt är "det rätta". Jag ser det helt enkelt som två varianter av samma maträtt.


Jo det är som vi sagt förut, det är omöjligt att komma överens om mat, men det är roligt diskutera tillvägagångssätt och varför.

Citat från: annamaria skrivet 2012-03-07 21:15
Är det alltid olivolja tror ni i pizzasallad?


Ingen aning. Jag skall försöka komma ihåg att fråga vad de använder nästa gång jag köper pizza. Tyvärr(?) köper jag inte pizza så ofta.

Citat från: Sara W skrivet 2012-03-08 09:34
Jag måste säga att jag föredrar rapsolja (eller annan neutral olja) framför olivolja i min pizzasallad. Just i sån dressing tycker jag olivoljan ger för mycket smak.
Hur pizzeriorna gör, har jag dock ingen aning om...


Fast hur framträdande oljan är beror på hur hårt kryddad dressingen är i övrigt. Jag brukar som sagt göra en ganska hårdkryddad variant och då är inte oljan så framträdande.
Skrivet av Sara W
 - 2012-03-08 09:34
Jag måste säga att jag föredrar rapsolja (eller annan neutral olja) framför olivolja i min pizzasallad. Just i sån dressing tycker jag olivoljan ger för mycket smak.
Hur pizzeriorna gör, har jag dock ingen aning om...
Skrivet av k@ty
 - 2012-03-08 09:01
nja, om det är alltid vet inte men det godaste o nyttigaste ;)
Skrivet av annamaria
 - 2012-03-07 21:15
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-07 11:22olivolja i jättedunkar,


Är det alltid olivolja tror ni i pizzasallad?
Skrivet av k@ty
 - 2012-03-07 15:59
Jag är inte duktig på att skiva fint :( Men struntar i kvantitet, och satsar på kvalitet :) Och älskar pizzasallad från pizzerian. Det är ingen roligt med icke-tunna... men men

Sista gång jag gjorde blev bara katastrof :/
Skrivet av Hasse
 - 2012-03-07 15:43
Jag är inte speciellt duktig med kniven, men jag tycker det är kul att skiva tunt och hacka fint. Sedan får det ta den tid det tar. Det bästa vore nog en mandolin, men en sådan äger jag inte.

Andreas, när det gäller dressingens ingredienser tror jag inte vi kan enas om att vare sig ditt eller mitt sätt är "det rätta". Jag ser det helt enkelt som två varianter av samma maträtt.
Skrivet av Andreas
 - 2012-03-07 11:22
Jag tror Hasse är duktig med kniven, jag tycker då det är betydligt lättare att få det tunt med osthyvel.

Citat från: Hasse skrivet 2012-03-06 13:21
som jag skrev tidigare i tråden, så är jag inne på att hålla kostnaderna nere. Inte för att jag är snål, utan för att försöka efterlikna hur man gör på pizzerian. Det är klart att man kan göra en utsökt vitkålssallad om man använder rikligt med fin olja och vinäger, men det blir liksom inte samma sak.


Mjo. Fast så hemskt fin vet jag inte om oljan och vinägern måste vara. Är verkligen pizzerior i allmänhet så supersnåla? Och de köper väl förresten in olivolja i jättedunkar, kan inte kosta många tior per liter för dem.
Skrivet av k@ty
 - 2012-03-06 17:14
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-06 13:04
Är det inte ganska svårt att strimla lika tunt och snabbt med en kniv som med en osthyvel?


Det är precis vad jag har undrat :P

Citat från: Andreas skrivet 2012-03-06 13:11
Som jag skrev ovan, det är viktigt att salta och krydda rejält och inte snåla på olja om pizzasalladen skall bli riktigt god. Strunta i recept och smaka av ordentligt.


Det ska jag tänka på, tack :)
Skrivet av Hasse
 - 2012-03-06 13:21
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-06 13:04
Vad jag då menar är man lika gärna kan balansera vinägern med olja. På köpet blir det fetare och godare.


Visst kan man balansera med olja. Men, som jag skrev tidigare i tråden, så är jag inne på att hålla kostnaderna nere. Inte för att jag är snål, utan för att försöka efterlikna hur man gör på pizzerian. Det är klart att man kan göra en utsökt vitkålssallad om man använder rikligt med fin olja och vinäger, men det blir liksom inte samma sak.

Citat från: Andreas skrivet 2012-03-06 13:04
Är det inte ganska svårt att strimla lika tunt och snabbt med en kniv som med en osthyvel?


Jag tycker inte det. Men det fordrar en stabil och vass kniv.
Skrivet av Andreas
 - 2012-03-06 13:11
Citat från: k@ty skrivet 2012-03-04 20:38
Ser att det många bra recept här men jag ville verkligen kunna göra pizzasallad som vi köper på pizzerian.....


Som jag skrev ovan, det är viktigt att salta och krydda rejält och inte snåla på olja om pizzasalladen skall bli riktigt god. Strunta i recept och smaka av ordentligt.
Skrivet av Andreas
 - 2012-03-06 13:04
Citat från: Hasse skrivet 2012-01-14 19:31
Andreas, med skarp i smaken avsåg jag inte oljan, utan vinägern.


Jo det förstod jag. Vad jag syftade på var min egen fråga om varför man skall ha vatten i dressing. Du svarade att man använder vatten för att få dressing som inte är för skarp i smaken. Vad jag då menar är man lika gärna kan balansera vinägern med olja. På köpet blir det fetare och godare.

Citat från: Hasse skrivet 2012-03-05 18:09
Osthyvel har nämnts, och det fungerar. Men jag rekommenderar en bra, vass kniv. Det blir bättre än i matberedaren, eftersom strimlorna blir längre. Men var noga med att strimla riktigt tunt.


Är det inte ganska svårt att strimla lika tunt och snabbt med en kniv som med en osthyvel?
Skrivet av k@ty
 - 2012-03-05 19:06
Citat från: Sara W skrivet 2012-03-05 15:30
Innan jag köpte min mandolin, använde jag osthyveln för att få riktigt tunna strimlor av vitkålen. Funkar finfint, om osthyveln inte hyvlar tjocka skivor förstås...


Det var också en bra tips :) tack

Ska prova kanske nästa vecka :)
Skrivet av Hasse
 - 2012-03-05 18:09
Citat från: k@ty skrivet 2012-03-05 13:56
Vet ni nån bra metod för att skiva vitkålen tunt utan matberedare?


Osthyvel har nämnts, och det fungerar. Men jag rekommenderar en bra, vass kniv. Det blir bättre än i matberedaren, eftersom strimlorna blir längre. Men var noga med att strimla riktigt tunt.

Citat från: pralin skrivet 2012-03-05 14:39
En god pizza sallad behöver inte vara så himla smått strimlad . Lagar du pizza sallad en timme innan servering, blir den tillräckligt mjuk.


Detta håller jag inte med om. Tunt strimlat ska det vara!   :)

Om man aldrig provat att slaka vitkålen, så gör det! (Jag rekommenderar att slaka med salt.) Mer information finns tidigare i tråden. Salladen vinner också massor på att stå i kylen över natten.
Skrivet av Sara W
 - 2012-03-05 15:30
Innan jag köpte min mandolin, använde jag osthyveln för att få riktigt tunna strimlor av vitkålen. Funkar finfint, om osthyveln inte hyvlar tjocka skivor förstås...

Annonser

Powered by EzPortal