Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Skogis
 - 2020-02-02 15:29
Hittade Hoppi´n John hos kultursmakarna. Mycket gott och väldigt mättande.
Skrivet av Mat-Janne
 - 2020-02-02 13:59
Hur orkar ni gå hungriga varje dag?
Skrivet av webguide
 - 2015-10-23 13:12
Man måste ju inte "hitta på" nya grejer bara för att man vill köra vegetariskt, skippa animaliskt bara. Gör exakt samma mat, t.ex. en köttfärssås, men tillsätt svamp istället för köttfärs. Sojasubstitut funkar ju också, men det är inte särskilt nyttigt att äta för mycket soja.

Linser är kanske ett bättre val än svamp btw, testa att köra Puylinser istället för köttfärs.
Skrivet av Kvasthilda
 - 2015-10-21 16:15
För att utöka min vegetariska repertoar har jag utmanat mig själv till en vegetarisk vecka. Det går väl så där eftersom jag jobbade sent både måndag och tisdag och inte orkade tänka klart (då får det gå på autopilot). Men idag var jag hemma och hittade på dom här rotfruktsplättarna till lunch:

Ca 8 dl finriven potatis, morot, rotselleri
2 ägg
Salt, örtsalt, vitlökspulver, pepparmix, chiliflakes
Olja att steka i

Rör ihop. Anpassa kryddningen efter din egen smak. Stek tunna plättar. Ät med lingonsylt och kanske keso?

Ikväll blir det bönbiffar. Jag återkommer med recept om dom blir lyckade. :-)
Skrivet av Anlo
 - 2015-05-17 02:54
NÄSSELSOPPA
2 L ANSADE NÄSSLOR ( ALLTSÅ ENDAST TOPPEN PÅ VÄXTEN, INGEN STAM. ENKLAST KLIPPA MED SAX)
1 GUL LÖK
2 POTATISAR
1 L VATTEN
2 BULJONGTÄRNINGAR
2 MSK VETEMJÖL
2 MSK OLJA
KLIPPT GRÄSLÖK (ATT STRÖ ÖVER SOPPAN INNAN SERVERING)
4 KOKTA ÄGG ( ELLER EFTER BEHAG)

FÖRVÄLL NÄSSLORNA I KOKANDE VATTEN CA 1 MIN. LÄGG I DURKSLAG OCH KOKA UPP NYTT VATTEN. SKALA OCH SKIVA LÖK OCH POTATIS TUNT. LÄGG NÄSSLOR, POTATIS, LÖK OCH BULJONGTÄRNINGARNA I VATTNET OCH LÅT SJUDA I 20 MIN. MIXA TILL EN SLÄT SOPPA. HÄLL I OLJA OCH MJÖL UNDER OMRÖRNING. LÅT KOKA UPP OCH BLI TJOCKT. DELA ÄGGEN I TVÅ HALVOR. LÄGG I DJUP TALLRIK. HÄLL SOPPAN RUNT OCH STRÖ GRÄSLÖK ÖVER. KLART!!! SERVERA GÄRNA MED KNÄCKEBRÖD MED SMÖR OCH OST. NYTTIGT OCH BILLIGT! 
Skrivet av lena johansson
 - 2012-07-31 14:15
Eller den här blomkålssoppan som den mest inbitne grönsaksmotståndaren inte kan motstå!
Ingredienser

1 blomkålshuvud
4 små potatisar
3 schalottenlökar
1 bit purjo
1 liter grönsaksbuljong
3 dl vitt vin
3 dl grädde.
örtsalt
svartpeppar

Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg i vattnet med potatisen, löken och purjon. Koka tills det blir mjukt och ha även i salt, lite peppar och vitt vin.
Kör sedan grönsakerna i mixer tills det blir helt slätt och späd med vätska till en tjockare konstisens än soppa.
Lägg i gryta och späd i med grädden till lagom tjocklek, jag gillar när denna soppa är rätt tjock men det är en smaksak och man kan absolut ta lite mindre grädde.
Koka på svag värme servera och njut!
Skrivet av lena johansson
 - 2012-07-31 14:12
Vi gillar den här riktigt krämiga rotsaksgratäng vi ofta äter, i bland som egen rätt eller till något annat.
Kött, quarn eller liknande.

Rotsaksgratäng 4-5 portioner

4 stora potatisar
1 morot
1 gul lök
5 jordärtskockor
2 svartrötter
1 palsternacka
3 dl grädde
2-3 vitlöksklyftor
salt
peppar

Jag river potatis och övriga rotsaker som man gör i en Jansson, vet inte varför men det blir så mycket godare!
Lägg allt i en ugnsform och slå över grädden med saltet och den pressade vitlöken i.
Toppa med riven ost. In i ugnen på 225 grader ca 45 minuter, du kan behöva ha folie överst på slutet så gratängen inte bränns
Skrivet av annamaria
 - 2012-07-15 14:54
Jag ska ha gäster som är veganer. Lagar denna form av mat för första gången. Har nu lagat en pastasås på linser, morot, rotselleri, tomat, lök, purjo, vitlök diverse kryddor mm.
Har också en Ratatouille i kok. Tänkte göra en gryta på sojastrimlor också.

Någon som brukar använda det? Recept?
Skrivet av pralin
 - 2012-03-26 19:24
Linser och bönor är perfekta för vegetariska maträtter. Här är en mungbönor i kryddig sås
http://matmedmera.eu/mungbonor-i-kryddig-sas/
Skrivet av pralin
 - 2012-03-07 13:16
Jag älskar hummus i alla former. Gjorde nyligen hummus med rostad paprika. Mycket gott och hälsosamt
http://matmedmera.eu/hummus-med-rostad-rod-paprika/
Skrivet av Sarah
 - 2011-10-10 10:55

Hejsan,

Det här blev jätte gott när jag testade det i går: Testade recept från Annes matblogg

Skrivet av Sarah
 - 2011-10-07 12:51
Hejsan,

Det här blev jätte gott när jag testade det i går: http://annesmat.blogspot.com/2007/09/linssallad-med-grna-bnor-och-fetaost.html
Skrivet av Mickan
 - 2011-02-14 18:11
Mycket ser så gott ut men man får kämpa för att nå 180 g protein per dag vilket jag ska ligga på...
Skrivet av GustavJohansson
 - 2011-02-14 15:03
Hej!

Jag driver en vegetarisk matblogg på http://www.javligtgott.se där hittar ni massvis med olika vegetariska och en del veganska recept.

Jag vet att det finns en ganska stor och i många fall ganska detaljerad diskussion om exakt vad det här med vegetarisk mat innebär och att det finns en hel del olika definitioner. Jag själv är vegetarian av den enkla anledningen att jag tycker att det är totalt onödigt att döda djur bara för att äta dem när jag verkligen inte behöver det och kan äta precis lika gott och varierat i alla fall. Jag är inte så strikt däremot och äter bland annat ost gjord av löpe, jag är heller inte vegan vilket innebär att jag äter både mjölk och ägg och därför finns det mest sådana recept på bloggen. Jag tycker däremot att jag borde vara vegan, men hur kul vore det om man lyckades göra allt man strävar efter?

Jag lever efter devisen att alla steg åt rätt håll är bättre än inga alls och att alla får göra efter sina egna förmågor, med Jävligt gott hoppas jag på att kunna göra det lättare för andra att äta mer vegetariskt oavsett i vilken omfattning de gör det.

Några av recepten på sidan:

  • Kantarellrisotto
  • Färska vårrullar
  • Skogsgryta
  • Korvstroganoff
  • Tofu Tikka Masala
  • Auberginerullader
  • Svamppaté
  • Potatis och fetaosttårta
  • Tapenade-biffar
  • Pasta alla puttanesca



och många fler!
Skrivet av Hasse
 - 2010-11-11 19:27
Det var miljoner år sedan jag gjorde löksoppa senast, så jag minns inte vilken ost jag använde. Förmodligen inget märkvärdigt.  :)

Tag en ost du tycker om, och som smälter vid gratinering.

Annonser

Powered by EzPortal