Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av crlhrv
 - 2007-09-13 17:22
Andreas: ja det var första gången jag var där. Adressen till restauranten är http://www.sahara.se/.
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-15 12:57
Instämmer med övriga, det lät som väldigt trevlig mat det där! Tack för tipset!

Var det första gången du åt där? Har restaurangen nån webbplats?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-08-14 19:44
Alltså jag skrev bara det servitrisen berättade ;).. kaffet kan närmast liknas vid espresso, kanske är det kokningen som gör det mer koncentrerat? Sådant kaffe kan också kryddas med andra kryddor än kardemumma, t ex ingefära.
Skrivet av Urban
 - 2007-08-14 18:54
Tack Calle för en välskriven recension. Där vill jag prova äta nån gång!.
Men varför kokar man kaffet 3 ggr.?, blir det inte lite av en tjärstubbe om man kokar det så många gånger?.
Kan du berätta hur det skiljer sig i smak/styrka gäntemot vanligt kok eller bryggkaffe?
Skrivet av Anne
 - 2007-08-14 13:01
Åh, det låter väldigt gott. :)
Skrivet av crlhrv
 - 2007-08-14 12:27
Sahara är en libanesisk restaurang med lokaler både på Olofsgatan i Stockholm och på Arkivgatan i Göteborg. Inför Stones-konserten på Ullevi var vi ett sällskap på fem personer som behövde någonting att stoppa i magen och bokningen gjordes några veckor innan besöket, men då för fyra personer. Någon dag innan konserten blev det klart att vi skulle bli ytterligare en person så jag ringde och ändrade bokningen och enligt hovmästaren skulle det inte vara några problem.
Väl framme blir vi visade till ett bord med fyra stora fåtöljer men när dagens hovmästare inser att vi är fem personer placerar han en vanlig stol vid bordet, intill de läderklädda fåtöljerna. Eftersom det här skulle vara en trevlig kväll och vi hade utländska gäster med oss ville vi inte bråka och nöjde oss således med lösningen.

Alla fem valde en färdig meze-meny innehållandes:
18 olika mezé, kalla och varma smårätter, mixgrill av oxfilé, kycklingfilé och nötfärsspett, valfri dessert med libanesisk kaffe eller mynta-te.
Pris: 345 kr.

Då en av oss är vegetarian påpekade vi detta och servitrisen lovade att det inte skulle vara några problem (vilket det inte heller blev). Maten serverades i tre omgångar där den första främst bestod av libabröd, div. såser men också lite småplock som t ex piroger och bulgursallader. Då en av rätterna var en tonfiskröra fick vår vegetariska vän en extra rätt. Andra serveringen bestod av lite varmare mat som t ex grillade kycklingklubbor (mycket goda), fler olika sallader, grillade ostar och grillad korv. Även här blev det några extra vegetariska rätter.

Servitrisen plockade av bordet och meddelade att det grillade köttet strax skulle komma på bordet. Då vi redan var proppmätta undrade vi hur vi skulle få plats med resten så det var bara att kavla upp skjortärmarna och knäppa upp en byxknapp! Tredje serveringen bestod av grillat kött som verkligen smakade träkolsgrillat och den vegetariska varianten bestod av ett stort fat grillade grönsaker och halloumi.

Till efterrätt valde vi en liten bit baklava och libanesiskt kaffe (finmalet kaffe som kokats tre gånger och kryddats med kardemumma) vilken verkligen fick sista knappen att sprätta loss.

Sammanfattningsvis: Vad som började med en liten besvikelse utvecklade sig till mycket trevliga timmar i goda vänners lag. Servitrisen var pratglad och informerade genomgående om vad som serverades, även på lite haltande engelska. Maten var toppklass med rena och fräscha smaker - precis som det ska vara i en meze - och köttet välgrillat. Husets vin (Cabernet Sauvignon, 275 kr) var en höjdare till maten om än något lite för dyrt. Miljön och inredningen är smakfullt arabisk och toaletten superfräsch.

Betyg service: 3/5 - Att inte iordningsställa ett bord enligt bokningen är faktiskt rätt dåligt och drar ner betyget.
Betyg mat: 5/5 - Klanderfritt med generösa portioner och extra vegetariska rätter.Annonser

Powered by EzPortal