Matforum

Bortalagat - inte laga själv, möjligen värma => Färdigmat - från kyl/frysdisken i matvarubutiken => Färdigmatsrecensioner => Ämnet startat av: Andreas skrivet 2007-04-13 11:23

Titel: En-portionare: Ingrids Fiskgratäng från Dafgårds (2/5)
Skrivet av: Andreas skrivet 2007-04-13 11:23
En-portionsrätter från frysdisken är nog något som slinker ner ibland för de flesta. Men vad är det för kvalitet på den egentligen?

Mitt testobjekt denna gång är Ingrids Fiskgratäng från Dafgårds - fiskfilé med potatismos, dillsås, brytbönor och strimlade röda och gula morötter.

Förpackningen ser väl hyfsat trevlig ut. (Den övre av två bilder nedan, förstora bilden genom att klicka på den.) Produktbilden på själva maträtten hade i och för sig sett bättre ut om fiskbiten varit lite mindre av en kub, men å andra sidan är det ju precis som på bilden maträtten ser ut när man skall äta den? Eller?

Bild nummer två är så som rätten ser ut då jag plockar ut den efter 10 minuter i micron. Ajdå, inte alls kul, de spritsade mosrosetterna har deformerats och såsen har flutit ut lite överallt. Bon appétit nån?

Smaken då? Ja mosen är precis som man kan ana av bilden, lite grynig och torr. Fisken smakar knappt någonting alls, all smak sitter i såsen som väl i och för sig är hyfsat OK men lite jolmig. Vad gäller grönsakerna var det väldigt snålt med sådana, vilket i och för sig inte gör så mycket då de ändå är för mjuka.

Betyget då?
¤ Uteende: 1/5
¤ Konsistens: 2/5
¤ Smak: 3/5
¤ Helhetsbetyg: 2/5

Nån annan som ätit denna rätt? Är jag för hård eller är jag för snäll?

(Starta gärna en ny tråd om du har provat någon annan rätt!)
Titel: SV: En-portionare: Ingrids Fiskgratäng från Dafgårds (2/5)
Skrivet av: syntetica skrivet 2008-12-17 17:58
moset ser väldigt äckligt ut, sprucket och torrt. snält med grönsaker.