Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - hpson

1
Jag önskar också att Anne hade möjlighet att bjuda alla på middag.Det låter så gott det hon laga till. Här blev det latmans mat idag.. Jag och dottern åt köpes grillad kyckling och köpes pot.sallad och rostat bröd och grönsallad. ingen jättehit, men vi blev ju mätt i alla fall.
Imorgon planerar jag porterstek ock pot.Det låter väl lite bättre och godare?!
2
Hej! Har just nu muffins i ugnen,Amerikanska chokladmuffins.
Receptet finns på baksidan av Kungsörnens Specialvetemjöl.
4dl mjöl
4tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 g grovhackad mörk choklad
1 dl hackade valnötter ( dom hoppar jag över)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja
*blanda alla torra ingr. vispa ägg,mjölk,olja i en annan skål. tillsätt sedan i det torra.
*fördela smeten i stora muffins formar eller smord muffin plåt.
*grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
Blir riktigt smaskiga "Cafémuffins"
3
Ett filé´recept som jag fått är så här:
ca 500g filé
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 msk senap
1 vitlöksklyfta
1dl hackad persilja
1 burk creme fraiche
späd med grädde el. mjölk
(lite mer av alla smaksättare brukar gå åt hemma hos mig)

* stek köttet lägg åt sidan
*fräs svampen och tillsätt övriga ingr. lägg i köttet och låt puttra en stund.
Servera med pommes och en god grönsallad. Såsen blir himelskt god!!
4
 choklad med nötter...mmm.
När godissuget blir alldeles för hemskt trycker jag gärna i mig en Snickers = choklad,kola och jordnötter i samma bit. :P Sen klarar jag mig i minst 1v.
5
Tack för tipset med brochyrerna, ska försöka hitta igen dom i brochyrdjungeln =).
Pannacotta på kesella...håller egentligen med dig. Ska man äta efterrätt för att det ska vara mums ska det vara riktig grädde. Men ibland kan det ju bli riktigt bra även om man använder sig av de smalare alternativen.Brukar göra så att där det inte spelar så stor roll snålar jag in på det "feta" för att när det verkligen gäller lyxa till det.
6
jag har inte hunnit med att prova värma/koka yoghurten och det ska jag kanske låta bli.Blir nog ingen hit kanske.
Är det förresten någon av er som provat Kesella till pannacotta? Själv har jag bara använt riktig grädde men hittade ett recept med kesella. Det är ju en hel djungel med alla dessa mejeriprodukter. Känner mig som 100 år och är lite rädd att använda de nya sorterna.
7
hej och tack! jag skär löken i "båtar" tycker det är mums. Körsbärstomater på burk har jag hittat på konsum. Det går ju bra med vanliga, men det ser fint ut med körsbärs.
8
Hm, jag undrar över vad det egentligen är för skillnad på alla dessa mejeriprodukter.
Upptäckte häromdagen när jag handlat (efter att jag studerat lite nya recept) att jag hade bäde turkisk yoghurt, creme fraice och kesella hemma i kylskåpet.
Är inte någon mästerkock eller finlirare i köket så jag tyckte nog att yoghurten och creme fraichen smakade ganska lika. Det är ju bra pris på yoghurten så man kanske klarar sig med den egentligen, eller??
9
Jag har ett gott recept. Lyxvariant med lax och kräftstjärtar el vardagsvariant med torsk och räkor.
1burk kräftstjärtar i lag el. räkor
Lax, jag brukar köpa dom frysta laxbitarna som är paketerade 4 st
2 gula lökar
1burk hela tomater (körsbärs på burk)+spadet
1krm timjan och lite dill
1 fiskbuljongtärning+½l vatten
1 dl vitt vin+ 1dl grädde

Sjud alla ingr. utom fisk och kräftor ca 15 min.Tillsätt fisk koka 5 min.
Sist kräftor, hetta upp,strö dill över. Gott att klicka i vitlökscremefraich på tallriken och äta till ett måste: pain riche att suga upp buljongen med.
Smaklig måltid

Annonser

Powered by EzPortal