Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Andreas

1
Ja det verkar helt klart vara ett smart sätt att spara påsar det där att väga och lägga i gemensam påse, men förutsätter förstås självscanning för att funka. Jag är hemskt dålig på att självscanna, brukar veckohandla och tycker det är alldeles tillräckligt att hålla i huvudet utan att även hålla reda på att komma ihåg att scanna allt. :)

I vad slänger du dina sopor då?
2
Är det inte bara att tillsätta mer ströbröd om färsen är för lös? Eller det kanske förresten inte var det som är frågan utan frågan var varför färsen blev så lös från början. Unga djur är alltså en del i det hela. Men det här med hålstorlek har ingen inverkan?
3
Tänk den som hade ett riktigt skafferi för potatisförvaring. Jag förvarar potatis/morötter/lök just i lådan längst nere i skafferiet. Och sen går det 2-3 hyllor till för frukt och grönsaker överst i kylen.

Jag brukar stoppa vitkålshuvudet i en påse, inte för att det behövs, men för att få ytterligare en såndär liten påse som jag sen kan använda som soppåse. ;)

Borde inte styckplastad paprika och gurka och druvor och körsbärstomater i hårda plastaskar vara en större plastbov än småpåsarna?
4
Håller med, verkligen snyggt. Det enda köksredskap jag någonsin gjort är nog en smörkniv. Men kanske skall se detta som en utmaning, frågan är vad man kan hitta på.
5
Vilken fin bild! Jag tänker mest att skinnet på en grillkorv behöver vara kraftigare så den håller ihop.
6
Borde det inte vara samma sak att använda mjölkpulver och vanlig mjölk?

Men potatismjöl kanske har nån fluffegenskap, har aldrig använt det i bröd! Nån som vet?
7
Citat från: Skogis skrivet 2019-10-21 20:13Sen jag började med att blippa har det blivit mer och mer sällan som jag lägger frukten/grönsakerna i en egen påse. Jag väger var sak för sig och fäster prislappen på bärkassen som efter ett tag har rätt många lappar på sig. Det har blivit lite av en sport att återanvända bärkassen så många gånger som möjligt men det funkar väl sådär med coops tunna miljöpåsar.

Men hur förvarar du frukten/grönsakerna i kylen sen?

Och hur gör du med exempelvis jordig färskpotatis?
8
Mmm allt har för- och nackdelar. Sen görs väl inte alla plastpåsar av olja?

Jag brukar använda mina frukt/grönsakspåsar som soppåsar. Vad ska jag använda för slags påsar om jag inte har såna?
9
"Skatten, som ska träda i kraft 1 maj nästa år, tas ut med tre kronor per plastbärkasse. I dag kostar en sådan redan mellan två och tre kronor i butiken, så priset för kund kommer att hamna runt fem kronor. Förutom plastpåsen för matvarorna vid kassan, blir det en skatt på 30 öre på de små genomskinliga rackarna som används för frukt och grönsaker."

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/Op058k/tre-kronor-i-skatt-pa-plastbarkassar

Bärkassar är en sak. Men Frågan är vad tanken är att detta med frukt- och grönsakspåsarna kommer att leda till, kommer folk att sluta använda småpåsar nu och packa sin frukt och sina grönsaker i något annat? I vad?
10
Hittade intressant artikel där det går att läsa om fiskodling i bassäng på torra land hos Gårdsfisk i Skåne och hållbart fiskfoder:

"- Fodret är vår nästa stora utmaning för att göra det cirkulära vattenbruket hållbart... I dagsläget matas fiskarna ...  med fiskmjöl - helt enkelt torkade fiskar som malts ner till ett pulver. Men på sikt ska fiskarna äta enbart vegetabilier"

"Hur smakar egentligen dina fiskar?
- De är supergoda. Rödstrimma liknar den svenska abborren men kan användas i vilket recept som helst med vit fisk. Clarian är lite köttigare och kryddas gärna med rosmarin och timjan i stället för dill och citronpeppar."

"Vi tar oss till Eskilstuna och återvinningscentralen Lilla Nyby, där de arbetar just med att ta fram ett hållbart fiskfoder. I en avskild byggnad möter vi Benny Björk i full färd med att mala gammalt bröd och murken sallad. ... i handen håller han en liten plastburk med 15 000 knappt synbara larver. Om två veckor kommer de att ha ätit tio kilo och vara tre centimeter stora krabater av fett och protein."

https://www.svd.se/simmar-framtidens-mat-i-bassang-pa-skanska-slatten
11
Retromannen menar nog Vegeta.

"Vegeta är ett varumärke för kryddblandning som tillverkas av det kroatiska livsmedelsföretaget Podravka. ... Produkten saluförs i fyrtio länder världen över,[3] däribland Sverige ... Vegeta används främst som smakförstärkare ... En snarlik kryddblandning är Aromat från företaget Knorr."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Vegeta_(kryddblandning)
12
Riv? ??? Vad för slags kvarn?
13
Hmm jag kanske tar dig på orden endera dan.
14
Fast att varmkorv går att steka tvivlar jag inte på, men frågan är hur bra det går att grilla den? Det är en betydligt tuffare behandling.
15
Jag förstår. Jo jag tycker också att pannan verkar betydligt enklare. Men kanske finns det dem som tänker att med brännare blir det mer som "grillat". Och grillat låter ju läckrare än stekt.
16
Jag skrev fel, tänkte "varsomhelst", men skrev "överallt". :)
17
Framförallt verkar kingarthurflour.com-Golden Pull-Apart Butter Bunsen ha mycket längre jästid. Nån annan skillnad?
18
Citat från: webguide skrivet 2019-10-11 05:54Som sagt, de annonser du ser är kopplade till dig som person och ditt surfbeteende. Du kan inte blockera vad jag ser eftersom du inte kan veta vad som visas för mig.

Men när jag nu blockerat "Per morberg är rasande"-annonsen på Matforum-sajtnivå så kommer väl inte du att se den heller?

Citat från: webguide skrivet 2019-10-11 05:56En grej till, du använder fast placering av annonserna va?
Använd Googles automatiska placeringsskript istället, då placerar Google annonserna på ett optimalt sätt för att du skall få så många klick som möjligt. :)

Jo fast om man släpper Google fritt så kommer väl Google att försöka trycka in annonser överallt, och jag vill inte att de skall bli för påträngande heller.
19
Så du kör helst 2 ggr i stekpannan, först före sovidd och sen efter sovidd?
20
Tack. Knepigt bara för en icke-vinstordrickare att ha så många sorters vin hemma. Enda chansen är nog om man fryser det...

Annonser

Powered by EzPortal