Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Dennis

1
Jag gjorde iallafall en press denna vecka, menat för att pressa ut burgarbiffar när man gör smash burgers.

Eller vad annat man nu vill pressa med den. Varma smörgåsar kanske.
2
Finns det inga bionedbrytbara alternativ? Ibland har dom sådana i affärerna här, eller det påstås ju vara bio, men vad betyder det då. Kan det slängas i komposten eller?

Jag undrar hur det vore med gammaldags bruna papperspåsar? Men dom kanske går sönder för tyngre saker och så ser man inte igenom dom
3
Citat från: Andreas skrivet 2010-08-08 14:38Varför finns det både varmkorv och grillkorv, vad är skillnaden?

Ur ett finskt perspektiv så grillkorv är tjockare och kortare och äts till maten eller är måltiden.Medan varmkorv är ibland längre, alltid smalare och äts oftast i ett varmkorvsbröd.
4
Ja det är väl att det är också potatismjöl och mjölkpulver i det.
5
Dessa är några av de mjukaste bröd jag ätit, jag har ibland använt dom som burgarbröd istället, lite annorlunda än riktiga burgerbröd. Jag har också haft problem att få bröden sådär som man vill ha dom med de vanliga recepten så därför kör jag på detta.

https://www.kingarthurflour.com/recipes/golden-pull-apart-butter-buns-recipe

6
Foccacia bröd, assistenten med degrullaren fungerar riktigt bra tycker jag till degar med hög hydrering (80%), bättre resultat än vad jag brukade få med min kenwood major och degkroken

7
Det beror väl på ens personliga preferens, enligt mig är det lagom. Tycker man det är för mycket drar man åt sig mindre och brer ut det med kniven.
8
Jag har svaret, lärde det av min farfar på 80 talet. En osthyvel! Köp smör i 500g förpackning och dra med osthyveln på smöret och lägg på smörgåsen, du behöver inte ens breda, men om du verkligen vill så tack var den stora ytan i relation till volymen blir smöret nästan omedelbart bredbart.

Så har jag gjort i all tid, skippar kniven och smöret kan förvaras kallt. Inga problem med smörbyttor och annat grejs.
9
Jag har TiteBond II, jag köpte det från en finsk sida:
https://www.je-nettiverstas.fi/titebond-premium-ii-wood-glue.html?___store=sv&___from_store=fi

Det finns också III som är ännu vattentätare men tvåan är mitt all-round lim.
https://www.je-nettiverstas.fi/titebond-ultimate-iii-waterproof-wood-glue.html

Men vilket vitt lim som helst som är D3 klassat i affären kommer funka.
11
Ja då jag gör en skärbräda är det väl det som styr mest. Träet håller bra då det är ändträ, också skonsamt mot knivarna. Har en vanlig furu som sagt hållit i över 20 år nu. De gånger en bräda blivit förstörd har varit då man tappat den och den bröts itu, en gång hade det lämnat en massa vatten under en bräda av nån orsak och den blev helt vriden.
12
Så blev min assistent
13
Skärbrädor i ändträ håller många många år så det är inte så viktigt vad man väljer.
14
Jag använder mig av en injektionsspruta då jag marinerar kött, oftast är det då jag gör pulled pork och det är mer en fråga om att få in smaker i köttet än att göra det mörare. För mört blir det hur du än gör med pulled pork.
15
Furu, denna skärbräda i ändträ tillverkades mot slutet av 1990 talet av min svåger och var min farmors. Efter hon tog fick jag den, den används än idag.Ek och valnöt har jag också, jag har tillverkat den i valnöt själv. Ekbrädan var från IKEA.Oljor man ska använda är mineralolja, eller en mineralolja+bivax blandning. Rå linolja fungerar också (ej kokt linolja, farligt).

Denna tillverkade jag åt min syster till julklapp en gång, det är valnöt men jag har glömt bort vad det ljusare träet var, trodde det var ask men tycker det ser mer ut som björk.16
Jag har just köpt en N21a från 80 talet tror jag och ska totalrenovera den.

Polerat skålen och "armen".

Degrullen var åt skogen jag köpte en ny online, jag hoppas den passar, den såg likadan ut iallafall.
17
Kanske blir att köpa ett diskställ för oss, trodde aldrig jag skulle behöva ett, vi bor ju i Finland och har torkskåp! Men i vårt hus är torkskåpet och diskhon så litet, skulle behöva vara dubbelt större. Förvisso har vi diskmaskin också, men kastruller och sånt saknar vi något bra ställe att torka på.
18
Tja skillnaden är ju att endast grillelementet utsätts för det i en ugn eller elektrisk rök, i den här designen ligger alla komponenter på insidan och är utsatta för samma saker som annars endast elementet behöver tåla.

Sen i många riktiga rök(are?) som t.ex. Weber Smokey Mountain så används ju också ett vattenfat för att öka fuktigheten.
19
Citat från: agnetasch skrivet 2010-08-26 17:56Klarar en kraftig terrakottakruka inte av 100°C ? Men värmeelementet då, vad händer med det? Och som sagt; var köper man ett sånt?


Det är väl inte temperaturen som är problemet utan när temperaturen går upp eller ner. Själva värmeelementet så sitter ju inte precis i en välkomnande atmosfär, salt och fukt framförallt.
20
Har hört blandade recensioner vad gäller AB's hemmabygge. Bland annat spricker dom där krukorna väldigt lätt och värmelementet brukar inte överleva länge.

Annonser

Powered by EzPortal