Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - justrom

1
Nån halvtimme för länge. Nu om något hade foto varit bra att ha.  ;) Rekommenderar du förresten det där brödet? Du har gjort det två gånger åtminstone så det är ju ett hyfsat betyg.
2
OK, jag misstänkte att du fick det därifrån.  ;D Han skriver iofs att han jobbat åt den kaliforniska russinindustrin så risken är ju att han är lite påverkad av det.

Mina russin bubblar på i alla fall, men min lägenhet är inte tillräckligt varm så det blir att låta det jäsa någon extra dag.
3
Lustigt, jag har just köpt osvavlade russin. Jag skall starta en levain-surdeg med mina russin. Men jag nöjde mig med markattas russin från Turkiet. Är det bättre med kaliforniska?
4
Hej, Inte för att jag har några recept.
Men jag vet att det nyligen kom ut en kokbok som heter "Västerbottensost"  av Susanne Jonsson. Något som intresserar?
5
Oj, nu var det länge sedan jag bakade. Så ikväll gjorde jag Blåbärs-bröd. Har funderat på detta bröd en längre tid men har inte haft blåbär eller tid tidigare.

Som vanligt blev konsistensen på brödet bra med Jan Hedh som ursprung. Blåbärssmaken var dock inte så överväldigande så jag tror jag sparar mina blåbär till viktigare uppgifter.

6
Mycket snyggt bröd Jelvis!
Men 275 grader i 40 minuter är jag ovan vid. Inget som jag någonsin provat på större bröd.
7
Emma: Du får ha en länk i din signatur till bloggen som de andra bloggarna.

Nu vet jag ju att Emmas blogg är denna:
http://newbiecooking.wordpress.com/2008/07/02/jornskaka/
8
Kolbullar är väl det man får när man glömmer ta ut dem ur ugnen.  ;D Så brukade min mamma säga iaf.
9
Harry: Finskt rågbröd är gott, men tar som sagt tid. Och jag tyckte det var knepigt att grädda dem också. En vacker dag skall jag prova igen.

Fast egentligen ville jag skriva av lite frustration.  Jag gjorde just rågbröd på vek dek och jag hade mjölat min bakduk för lite så degen fastnade. Resultatet blev att jag punkterade limpan när jag skulle lossa den. >:(
Jag får hitta någon bättre lösning nästa gång, eller bli en avfälling och jäsa på plåten.
10
Laputa-bröd från "Bröd". Ett skållat sött skånskt bröd. Detta bröd blev mycket lyckat och gräddningen perfekt. Dock lite väl sött och det blev godast med bara bregott på. Tyvärr var inte plastpåsen nådig mot den goda brödskorpan så redan dagen efter hade den mjukats upp. Jag får köra inlindad limpa hädanefter så skorpan behålls.

Nästa gång får jag testa varianten sursött bröd och se om det är lite mindre sött.
11
Matbröd / SV: Plastbutt
2008-05-12 21:13
Det kan jag inte svara på. Hoppas inte det i alla fall.

Men i vissa recept säger han att t.ex. fördegen skall göras i minst en 4L bunke som man sen täcker över. Nu har jag bara en 3L så jag brukar använda den.
12
Jag har just gjort müslibröd från "Bröd" boken. Gott, fast tyvärr jäste inte mina limpor lika mycket så att de fyllde ut de 2L formarna som skulle användas. 1.5L hade get högre bröd.

Ingen surdeg i denna limpa. Var ett bra tag sedan jag gjorde limpor utan surdeg nu. :)
13
Matbröd / SV: Plastbutt
2008-05-11 20:40
Han använder en plastlåda med lock.  Är det det du menar, för plastbutt har jag inte sett något om. Jag har har en låda på 10L och den är oftast för stor om man inte dubblar recepten. Den skall oljas in lätt innan man lägger dit degen.
14
Medieavdelning / SV: Niklas mat
2008-04-17 22:52
Nu har jag sett inslaget om Martin (Finns på svt).  :)

Inte direkt djuplodande 4 minuter men kul ändå att se. Isbitar i botten av ugnen var smart. Sen hade han en väldigt snitsig brödspade att stoppa in brödet med. Brödet såg supergott ut.

Egentligen hade det nog varit bättre om de gett Martin en kamera så hade han fått göra en videodagbok över hur han gjorde brödet. Nu fattade man ju ingenting över brödbaket. Men hoppas det gick hem hos många att det går att göra gott bröd hemma också.
15
Jag har bara sett rekommenderat att skålla fullkornsmjöl men grahamsmjöl fungerar nog bra.
16
Det blir saftigare, hållbarare och mindre smuligt. Men inte lika fluffigt. Man låter vanligtvis skållningen stå över natten. De skall också få en sötare smak enligt Hedh.

Jag har bara gjort ett skållat bröd hittills, men mer hade jag tänkt mig i framtiden. Det höll sig väldigt bra och kunde skäras i väldigt tunna skivor.
17
jelvis: Det kan vara min termometer som inte håller måttet. Att gå ner till 175 grader verkar vara en bra ide och det tänker jag göra nästa gång.

Hedh hade följande 250 grader i 5 minuter och 190 grader till man haft brödet i 60 minuter eller 98 grader i kärntemperatur. Jag kan inte ställa in 190 grader så jag höftade lite.
18
Andreas: Jag måste vara blind för jag hittade inte receptet. Annars så gillar jag Coop mersmak numera, klar uppryckning. I alla fall så har jag kvar Hedhs fruktbröd att göra så den får gå före. :)

Annars så kan jag inte svara på det där med surdegen. Ofta gör han ju en fördeg med surdeg som får ligga över natten. Sen så har bortgörningen jäst. Men om ett tag när jag betat av de surdegsbröden jag sett ut skall jag testa levainbröd.  Framåt sommaren, för min lägenhet ligger på gränsen till vad som är bra för att göra bröd (ca 20 grader).
19
Matbröd / SV: Jäskorgar
2008-04-14 20:46
Det gör ju att bröden inte flyter ut lika mycket när de jäser och blir högre. Jag har använt mina 2L bakformar hittills men de där jäskorgarna har ju sluttande sidor vilket verkar vara bättre än raka sidor.

Det borde ju rimligen gå lika bra med plast också. Någon som  vet av fin billig plastkorg som kan fungera som jäskorg?
20
Jo, jag vet att andra recept har haft med att det skall vila. Dock har inte Hedh skrivit det i sitt. Degigheten har minskat något nu när de fått ligga ett tag.

Annonser

Powered by EzPortal