Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Anso

1
Någon som har erfarenhet att reda med äggula? Har fått det som tips till kolhydratfritt alternativ. Är ju även bra för glutenintolleranta.
2
Om man får vara lite anti... Jag började i oktober med att äta smör och grädde och har gått ned 7kg. Istället för att tro att man blir fet av fett så kan man "konvertera" och äta bara fett och protein, dvs minimalt med kolhydrater. Låter ju mer som en kost som skulle passa någon som gillar smör och grädde :D
Läs mer här:
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=p_class_msonormal_style_margin1
http://kolhydrater.ifokus.se/
3
Andreas: Kor uppfödda på gräs har mer omega-3 i sig och är därmed väldigt nyttiga att äta. Jag tycker själv det känns bättre att äta än fisk som känns som om dom kommer kunna försvinna... Dessutom gillar jag kött och gräskött är fantastiskt gott.
Se mer här:
http://www.graskott.se/
http://www.gronagardar.se/

Vi köper Gröna gårdars kött genom www.ekobestallarna.se och är mycket nöjda med kvaliten.
4
Jag har hört att det är för att minska risken för rost, kanske dom vita prickarna är startpunkter för rost. Rostfritt är ju inte helt rostfritt...
5
Fast jag tror att man kommer gå miste om det mesta nyttiga som tex gräskött tillför (inte kött av gräs utan kor uppfödda på enbart gräs) och därför kan jag inte tänka mig att äta det.
6
Andreas: Tufft! Nu har jag fixat mina röster!
7
Citat från: Urban skrivet 2007-11-02 19:15
Anso: Har lagt in Cider & Blanddrycker som röstningsalternativ nu  :)

Tack, kan du flytta en röst från bubbel till cider&bland istället?  :-*
8
Jag tror man använder ghee istället för smör, vilket man använder mer av då man hivat ut alla margarinvarianter (bords, flytande, vanligt) och inte använder så mycket vegetabilisk olja.
Jag är nyfiken på konsistens och smak...
9
Citat från: Sweber skrivet 2007-10-26 21:10
Men ni grillar väl inte över en kall grill? Om inte grillen värmer, borde ni inte försöka laga till mat på den.

Jag tyckte i alla fall att det var roligt redan första gången ;D

Däremot regnar det mycket och då vill jag vara inne...
10
Vad hände med "cider och blanddrycker (fd alkoläsk)"? Nu kan jag väl inte rösta om men i alla fall :D
11
Åh en recension sen på ghee!!! :D (om du gör en på "osten" också vinner du säkert ;))

Jag erkänner mig till dom som är övertygade mättat fett-människor numera...
12
Citat från: Andreas skrivet 2007-10-31 06:40
Slänga låter synd, fast det beror i och för sig vilka mängder restprodukter det blir. Jag tänkte närmast på ostämnet - räcker det till nån liten ost..?

Du kanske kan prova? Jag har ingen aning :)
13
Andreas: Jag antar att man slänger det i skräpet. Jag har aldrig gjort ghee och har inga direkta planer på att göra det heller så jag har inte funderat så mycket på det :D. Däremot började ghee dyka upp här och där och jag blev nyfiken på vad det var och hittade sidan jag länkat till.
14
Jag skulle göra den bredbara röran på rapsolja eller olivolja. Rapsolja brukar inte anses ha så stark smak. Majs och solrosolja ska inte vara så nyttiga oljor eftersom de innehåller mycket omega-6, bäst ska raps och olivolja vara (eller minst dåliga i alla fall).

Och här finns lite ghee info och hur man kan göra själv:
http://johannaskost.blogspot.com/search?q=ghee&x=0&y=0

Ska tydligen hålla sig länge i rumstemperatur.
15
Grattis till vinnarna! Jättefina bilder!
16
En fördel med flaskvatten dock är att man numera kan köpa det, blev man törstig förr var det läst, mer och pucko att välja på. Nu är det enkelt att köpa med sig en flaska vatten (för oss som glömmer/inte orkar ta med).

Vi körde också flaskvatten hemma ett tag för flera år sedan då kranvattnet helt plötsligt smakade peckel. Då var jag jätteglad att det fanns :D
17
Lite proffsråd från Apoteket vill jag tipsa om:
http://www.apoteket.se/rd/d/5804

Annars tycker jag dricka mycket är bra (varmt som kallt) och Mucoangin som är en smärtlindrande halstablett fungerar bra. Är man i USA (kanske även andra länder) så kan man köpa superbra smärtstillande halstabletter, typ 4ggr så bra som Mucoangin (inför resan tips).
18
Sedan kan man ju inte bara kolsyra vattnet hemma utan även smaksätta det, tex några droppar citron. Har även hört att det är gott med lite bär i vattnet (mosa och röra runt?). Dessutom så säljs "vattensmak" i alla möjliga smaker i komplement till läsktillsatserna.
19
Jag funderar på att börja, jag lider av rätt illa migrän... Min man protesterar med att det finns ju i allt... Det finns ju naturligt i viss mat, men i övrigt så borde det vara nyttigare att undvika knepiga tillsatser tycker jag.
20
roffekock: krokets som är gjorda för micro blir generellt jättebra i micro.

Borde man inte provat maten innan man klagar?  ???

Annonser

Powered by EzPortal