2020-03-30 15:45

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - mums

1
En del ords sammansättning kan bli absurda om man annalyserar dem.
Kokboken; ett träd som skal kokas eller? Mattidningen; hur smakar den? Skärbrädan; är den vass den?
Det finns massor av ord som ex. innvandrare har all rätt att ifrågasätta men som vi aldrig tänker på.
Är det kanske tid att ta till sig mer internationella benämningar som mer exakt talar om vad vi menar?
Hur mycket finns det och finns det något lämpligare ersättningsord?
2
Nu tror ni förstås att jag är helt vrickad, men vet ni, idag har jag stekt spagetti. Ja just det, spagetti. Först kokat och sedad stekt i smör tills de blev bruna. En ny sorts snacks, tillverkad av mig! :o Den var faktiskt lustigt sensuell, både att äta och till smaken. ::)
ttt
3
Är det fler än jag här som tycker det är skoj att sätta vin?
Körsbär som vi inte orkar äta upp blir en god sherry som bara blir bättre med åren.
ttt
4
Då står den där igen, men i år kommer den inte att barra. Det fick bli ett surogat i år. Vad har ni för gran?
Observera granfoten, egenhändigt tillverkad. skryt,skryt,skryt. Jo jag vet, men ibland måste man bara.
5
Jag har erfarenheter av Quorn, dessvärre inga trevliga. Är det bara jag som är överkänslig eller finns det fler här på forumet?
Söker man på nätet internationellt finns det många som råkat illa ut pg av denna veg-mat.
Tycker nog att det borde finnas en varningstext på förpackningen.
Kolla gärna vad USA s motsvarighet till vårat livsmedelsverk säger om denna produkt.
6
Någon som har recept på Stenugnsbakad surdegslimpa att baka i vanlig ugn och som kommer så nära den speciella smaken som möjlig?
Hjälper det att peta in lite gråsten i ugnen?
Hur kan det skilja så mycket i smak gentemot en vanlig limpa?
7
Hej, Idag har jag slutat mitt jobb i rätt tid och sitter å häver en god öl. Jag känner mig sååå lycklig! :)
8
Vet inte om den här tråden kom rätt, skulle kanske ligga under bakning?
Hur skall man göra för att så många som möjligt skall få frasiga våfflor samtidigt? De mjuknar ju ganska snabbt, och det är ju inte heller roligt för våffelmakaren som ju hamnar utanför gemenskapen där han/hon står, visserligen är denna, på sätt o vis, en central figur , men det hade varit trevligare om alla kunde sitta tillsamman och avnjuta en frasig våffla.
9
Har tänkt på om jag skulle köpa en vattenkokare att ha till enbart korv.
Vattnet skall väl kokas upp och därefter skall väl korven läggas i? Korven ska väl inte koka för då spricker den? Hade det inte varit idealiskt med en vattenkokare för ändamålet?
Någon som provat koka korv stående i en sån mojäng ? Jag menar att korven blir stående, inte jag. wienerkorven menar jag. Hoppas ni förstår vad jag menar så jag inte får sedlighetspolisen på mig.
10
Är det bara hos mig som nostalgin har satt avtryck i smaklökarna? Jag minns, när jag var en tvärhand hög, min mormors kringlor, stenugnsbakade bröd mm, kan undra vad vi åt, minns ingen middagsrätt, förutom isterband förstås.
Jag skall rota i mitt förflutna och se om jag kan få fram något recept, mycket lär det inte bli, jag som så många andra har fallit till föga för bättre vetande varpå alla onyttigheter har glömts bort. Onyttigheter som gav mina förfäder ett långt liv.
Har ni något som smakar som smultron hos er men kanske rönnbär hos andra? Så måste det inte vara men min mormos flottkringlor är bara jag som gillar, tycks det.
11
Kan man flambera med hemkört?
Skulle aldrig tända på en finare sprit, därför har jag aldrig heller flamberat. Men med hemkört så, T-röd är väl bara för bantare?
12
Vilket är det rätta, hur mäter man så att dett överensstämmer med recepten i kokböckerna?
Kan tänka mig att man borde väga men så står det inte skrivet. Om man skopar upp en dl mjöl och sen häller över den i ett annat mått blir det istället 1,25 dl. Kanske inte så viktigt om det bara gäller 1dl men skopar man upp en liter har man plöstligt 2,5 dl mer än man trodde.
13
Jag bara undrar,, finns det möjligen någon som har ett recept på en chokladkaka i vilken man använder ganska mycket smält blockchoklad och potatismjöl? Det är det enda jag minns, möjligen också att man inte använde något vetemjöl alls. Sen kommer jag förståss ihåg att den var mycket god, annars hade jag ju inte vågat ställa en fråga med så knappa ledtrådar. Kakan hade en fast konsistens och bakades i sockerkaksform i ugn, så har vi uteslutit en hel del varianter.
Vart receptet tog vägen? Ja, jag får väl säga som så många andra; det försvann i flytten.
14
Har sedan vi var tvungna att köpa ny spishäll funderat på om strålningen är helt ofarlig. Inte i någon av de butiker vi var i kunde man ge ett klart besked på funktionen. Det enda man fick veta var hur förträfflig den var och det är den kanske, många hyllar den. Men vi köpte en vanlig med värmeslinga, p.g.av alla dessa maskiner som påstås ge skadlig strålning såsom mobiltelefoner, microvågsugnar, dataskärmar, säkert finns det fler. Är det verkligen ofarligt för en gravid kvinna att stå och laga mat vid en induktionshäll? Fast hon skall kanske inte syssla med matlagning oavsett? ;)  Vi är nöjda med vår häll men vetgirig som man är så...
15
Hej, jag söker recept på matbröd som bakas utan jäst, i butik finns i alla fall inget.

Annonser

Powered by EzPortal