Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Tinto

1
Jag är inget superfan av potatismos men nu har vi så väldigt mycket potatis hemma och inga pengar för tillfället.

Problem 1: Inget smör finns! Inbillar mig att det är en mycket viktig ingrediens, kan jag klara mig utan?

Problem 2: Är elvisp viktigt eller går det bra med bara potatisstöt (eller stavmixer?)

Tips för att det inte skall bli klistrigt? Kan bero på detta fenomen jag stött på hos andra som jag känner en sådan motvilja mot just potatismos.  ;D

2
Tänkte höra om ni har några bra tips på dillrika maträtter som går bra att frysa in! Köpte på mig ett kilo av detta underbara idag och vill gärna använda så mycket som möjligt direkt till matlådor innan jag fryser in det som blir över separat.

Gimme all you've got!  :D

3
Det har jag i frysen. Mitt ex förvällde dem förra sommaren någon gång och satte dem i sin frys, sen fick jag dem nu när han flyttade. (Han hade prestationsångest att göra något gott med dem  ;) )

Är de fortfarande okej efter ett år i frysen?

4
Jag har en lite pinsam fråga, det kan ju verka väldigt och löjligt enkelt att göra en dillsås vilken som helst, men problemet är att jag är lite jobbig när det kommer till en del saker - jag vill att det skall vara exakt samma sak som jag ätit någonstans och inte någonting annat (kanske egentligen mycket godare och mer spännande) som jag kan hitta på själv.

Det jag vill göra är dillsåsen jag fick i skolan på lågstadiet till fiskpinnar och potatis. Tror inte det är majonäsbaserat, eftersom jag aldrig gillat majonäs speciellt mycket. Mer gräddfil/filmjölk. Jag har dock aldrig lyckats göra en precis likadan sås själv på gräddfil.

Den är väl om jag minns rätt ganska lik OLWs dip "dill & gräslök" fast lösare och mindre söt. Fast jag kan minnas fel lika gärna, jag vet inte förrän jag får till exakt den såsen igen  :-X

Jag gick lågstadiet i början av 90-talet, numera kanske man kör en modernare variant? Eller är det olika på olika skolor? *skäms och springer ur tråden*
5
Okej, jag erkänner: det skulle jag kunna leva på om jag hade råd (jag beställer bara det plus cashewnötter om det inte ingår - godaste som finns!)

Nu försöker jag googla igen för att se om jag får något intressant napp, och vad hittar jag om inte ett foruminlägg jag själv skrivit för över 3 år sedan  ;D ::) http://www.backpacking.se/Discussion/ShowPost.asp?PostId=176594&Page=1&SubMenu=1

Så jag undrar om ni här på matforum kan ge mig några insikter.. :o

"Hur i hela friden fixar man den där supergoda oljiga såsen
de stekta blandade grönsakerna ligger i?
(Samma sås som tex kyckling med cashewnötter ligger i också)
Någon särskild olja eller soja?
Snälla någon, ge mig tricket!
Annars måste jag söka jobb på restaurang Waldorf för att spionera, hehu."

Det är alltså inte en sås med någon form av chili eller annan kryddig sak, ibland får man det men då är det ju feeeel maträtt  :-X
6
Ibland när man kokar ägg så släpper inte skalet från vitan, varför  ?

Kokt äggula i all ära, men det ser inte snyggt ut och jag föredrar att inte behöva slänga halva ägget med skalet  :(

Annonser

Powered by EzPortal