Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Hasse

1
Flera gånger när jag ätit sushi på krogen har det serverats ett fint strimlat, illgrönt, krispigt tillbehör med en mild, nötaktig smak.

Det är gott, men dumt nog har jag aldrig frågat personalen vad det är. Är det någon på Matforum som vet vad jag snackar om?
3
I kväll blir det en av mina husmansfavoriter. Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor.
4
Jag ska laga soppa till 30 personer men är osäker på hur mycket jag ska laga. Bröd och ost kommer att serveras till.

Är tre personer till en liter soppa rimligt, alltså 3,3 dl per person?
6
I engelskspråkiga recept ser man ibland "smoked paprika" som ingediens. Jag har letat efter detta i vanliga mataffärer utan framgång.

Är det någon som vågar sig på att beskriva smaken?

Var köpte du det och vilket fabrikat var det?
7
I denna tråd samlar vi recept på egna kryddblandningar.
10
Ganska ofta frågas det efter bruksanvisningar till äldre modeller av Electrolux Assistent. Vad vore då bättre än att erbjuda dem här för direkt nedladdning? Kontakta mig med ett PM om du har en bruksanvisning som datafil till en äldre Assistent och vill dela med dig.

Ankarsrum Assistent AB, som numera tagit över Assistenten efter Electrolux, har givit Matforum tillstånd att publicera bruksanvisningarna.


Bruksanvisningar till senare modeller, N28 och N30, finns att ladda ned på Ankarsrum Assistents hemsida:
http://assistent.nu/manualer.aspx
EDIT: Länken fungerar inte längre.   :(

Äldre modeller:

Assistent Variomat N8, PDF-format 6,1 MB.

Assistent N10, PDF-format 7,0 MB. Tack till Helge som scannade i rekordfart!

17
Vad är det för skillnad på remoulade- och tartarsås?

Båda är baserade på majonnäs, och i de recept jag har sett verkar resten av ingredienserna vara ganska lika.
19
På nätet finns tips om flankstek och den rekommenderas att grillas. Så jag köpte några skivor för en tid sedan och stekte, rakt upp och ned utan krusiduller, i en panna till medium.

Flanksteken hade en fyllig smak som jag tyckte mycket om, men var ganska hårt att tugga. Finns det något sätt att göra den mörare?
21
Detta ämne är infogat i befintlig tråd:

http://matforum.se/index.php?topic=903.0
28
Vilken är din fulaste kökspryl? Berätta och visa väldigt gärna en bild!

För min del är valet enkelt. Det blir min brandgula Assistent som jag köpte begagnad. Ful är den, men den fungerar klockrent!

Annonser

Powered by EzPortal