Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Jomael

1
...ja har någon provat på att göra det själv? Hur? Blev det bra?
2
Hoppas att ni kan hjälpa mig med ett grubbleri jag inte kan släppa...

Härom veckan kom vi in på bakning och bröd när vi snackade, och började klura hur många ax vete som behövs för att få en limpa bröd. Någon som kan hjälpa? Hur många ax går åt åt, säg en liter mjöl, kanske enklare att tänka så?
3
Någon mer som ska se?
4
Jag har precis mumsat på några mackor med "Forsfararen", riktigt härliga barndomsminnen, då min pappa brukade köpa den, och vi delade en ask tillsammans :).

Har ni provat dem? (skriver dem för det finns ju flera olika varinter) och hur använder ni dem? Jag har dock inte haft med Forsfararen i matlagning ännu, den har en tendens att försvinna innan jag hinner så långt...

5
Ja vad har du som sås till köttbullarna? Brunsås eller gräddsås?

Hjälp mig göra en riktigt god sås, hur gör du?
6
Ibland fungerar den knappen, och ibland inte... Kanske är det något som jag gör fel?
7
Matbröd / Jästbrödsvetemjöl?
2008-03-11 23:24
Är det någon som känner till vad jästbrödsvetemjöl är?

Jag köpte ett oerhört gott bröd på matmässan i gbg för någon månad sedan, och surfade idag in på deras hemsida. Brödet kommer att säljas i svenska butiker så småningom.

Vad som gjorde brödet extra speciellt, ja förutom den goda smaken och konsistensen, är att den är oerhört hållbar. Den håller sig i några månader (!), och det utan konstiga konserveringsmedel. Tydligen samma recept sedan början av 1900-talet.

Nåväl, jag läser i innhållsdeklarationen vad den innhåller, kanske kan man få till ett lika gott bröd själv. Dock står det en ingrediens som jag inte har en aning om; jästbrödsvetemjöl. Någon som känner till det?

Det goda brödet, vad det var? Nyfikna?  ::)

Självklart kommer hemsideadressen här: http://www.maalahdenlimppu.fi/index.html
8
Vetgirig, frågelåda / Matkemi
2008-03-11 08:51
Matkemi skulle jag vilja lära mig mer om, eller kankse ska jag säga matfysik... Vad är det som egentligen händer när såsen skär sig? Varför tjocknar majonäsen när man tillsätter olja i några äggulor? Jag vill öka min förståelse varför maten beter sig som den gör.

Har beställt den "tekniske kocken", hoppas att den kommer snart. (tillsammans med Jan Heds Chokladpassion, som vi pratat om i en annan tråd). Någon som läst den tekniske kocken? Har ni några andra tips hur jag kan lära mig mer om hur livsmedel reagerar och beter sig i olika miljöer?

Någon mer som tycker att det är intressant?
9
Jag tänkte jag skulle ge mig in i choklad-världen lite, och har läst om detta med temperering av choklad. Är det någon här som kan förklara på ett sätt som jag begriper? :)

Hur gör jag enklast?

/Johanna
10
Hej på er, jag är ny här, verkar vara ett trevligt forum.

Jag har varit på jakt efter ugnsformar, där kanten mellan botten och kant inte är rundade utan mer skarpa. Verkar vara typiska amerikanska? Någon som förstår vad jag är ute efter och framförallt vart kan jag hitta dem?

/Johanna

Annonser

Powered by EzPortal