Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - jan18

1
Hade en diskussion med en bekant om vilken innertemperatur fläskkött ska och om det är OK med lite rosa i fläskkött. Efter lite Googlande såg jag att det amerikanska livsmedelsverket har sänkt den rekommenderade temperaturen till 63 grader. Detta var helt nytt för mig! Så fram för lite rosa fläskkött!

Läs mer här:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnvXog/rosa-flask--helt-okej
2
Jag försökte mig på att laga kycklingklubbor igår, men lyckades inte riktigt så bra som jag hade önskat. Jag vill att köttet riktigt ska trilla av benet och att det ska vara mört förstås. Vad har ni för tips för att få till riktigt bra kycklingklubbor? Koka och sedan steka/grilla? Eller finns det något enklare sätt?
3
Jag läste för ett tag sedan om företaget Korvhantverk Stockholm som gör korv utan nitrit. En stark hypotes är ju att nitrit är cancerframkallande så jag försöker att undvika det. Min fråga är om någon känner till fler företag som gör korv utan tillsatser? Jag bor nämligen i Göteborg och enda återförsäljaren av deras korvar här ligger i fel del av stan för mig...

Annonser

Powered by EzPortal