2020-02-24 10:36

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Kari

1
Läser i Itrims nya kokbok om handflatemetoden, är det någon här som använder den metoden eller har provat?

2
Du som är vegetarian - vad är festmat för dig?

Tänk buffé, smått, stort, varmt och kallt. Och dessert förstås!

Tips, tankar & alla idéer är välkomna!

3
Du som är LCHF:are - vad är festmat för dig?

Tänk buffé, smått, stort, varmt och kallt. Och dessert förstås!

Tips, tankar & alla idéer är välkomna!
4
Masterchef på svenska, Sveriges Mästerkock startar den 12:e januari på TV4 :)

Jury: Per Morberg, Markus Aujalay och Leif Mannerström.

http://www.spisat.se/2010/12/sveriges-masterkock-pa-tv4-masterchef.html
5
Årets matbloggare som utsågs på Det Goda Köket blev Katja med bloggen http://kaffekokarkokboken.blogg.se/

6
Spisat.se har två biljetter till årets mathändelse, The Art of Cooking, som äger rum den 28 oktober på Restaurangakademien i Stockholm. Du kan vara en av de 40 mat- och upplevelsegäster denna kväll!

Föreningen Årets Kock gästspelar nu för första gången tillsammans i The Art of Cooking, en unik middagsupplevelse med stora delar av den svenska gastronomiska eliten i köket.

Kvällens sex rätters-meny är komponerad av inga mindre än:

Christer Lingström, Årets Kock 1985
Roland Persson, Årets Kock 1990
Rikard Nilsson, Årets Kock 1991
Stefan Eriksson, Årets Kock 2005
Viktor Westerlind, Årets Kock 2009
För dessert och brödkorg står Magnus Johansson, hedersmedlem i Föreningen Årets Kock.

Detaljerna: http://www.spisat.se/2010/10/art-of-cooking-arets-mathandelse-dar-du.html


7
Jag smakade idag en Reztart i formen av en dryck. Den innehåller massa bra saker så vitt jag kan förstå och fyller magen på rätt sätt.

Jag smakade hallon/blåbär och den var över förväntan god :)

Har någon av er smakat och eller tycker något om dessa produkter? Jag ser dessa som smart och enkel mat att ha på äventyr mm

8
Ur tråden om Jägarskinkan fick Andreas och jag en lagom nördig idé till att börja väga vissa produkter innan tilllagningen.

Under sommaren har vi grillat mängder med flintastek och ibland så har det sett väldigt lite ut på tallriken - vart tog resten vägen undrar man då.
Visst är det så att man får det man betalar för men ändå - vad är rimligt och inte? 
9
Är det möjligt att baka något mjölbröd alls och får det LCHF kompatibelt?
Tips, länkar, tankar och konkreta förslag mottages mer än gärna! 
10
Grekiskt biff med fullkornsbulgur, grillade grönsaker och tomatsås med GI-tänk.

380 g djupfryst mikromat.

Två rejäla köttfärsbiffar som smakar riktigt bra, generöst med bra tomatsås med bra syra. Fräscha grönsaker, kunde varit mer och bulgur som är tacksamt i matlåda då det fungerar bra att värma.

¤ Utseende: 2/5
¤ Konsistens: 3/5
¤ Smak: 4/5
¤ Helhetsbetyg: 3/5

Större bilder och mer kring "plingmat": http://receptomaten.blogspot.com/2010/07/gi-mat-som-snabbmat-grekisk-biff-och.html


11
Kycklingfilé med dinkel, brytbönor, tomat & örtagårdssås med GI-tänk.

350 g djupfryst mikromat.

Tre kycklingfliéer med riktigt bra konsistens, det ser inte så mycket ut men var ändå lagom - självklart ville vi ha mer. Bra tugg på grönsakerna, tomatbitarna tyvärr tråkiga efter mikron. Såsen är något tunn men jättegod och fyller upp matlådan perfekt. Dinkeln kunde fått vara i ett eget hörn på tallriken men då kanske den blivit torr?

¤ Utseende: 4/5
¤ Konsistens: 4/5
¤ Smak: 4/5
¤ Helhetsbetyg: 4/5

Större bilder och mer kring "plingmat": http://receptomaten.blogspot.com/2010/07/gi-mat-som-snabbmat-grekisk-biff-och.html

12
Vad finns det för mat med jordgubbar?
Okej, tårta, glass och med vipsgrädde och söta klassiker... Men sen då?

Själv har jag precis förlorat min oskuld på pizza med jordgubbar, ett recept i den norska tidningen Maison Mat & Vin fick bli startskottet för fler fantasier.

Ge mig mer mat med jodgubbar!! Här ger jag receptet på pizza med jordgubbar, mozzarella, basilika, mandelriv, svartpeppar och flingsalt.
http://receptomaten.blogspot.com/2010/06/pizza-med-jordgubbar-mozzarella.html


13
Jag ska dit, några härifrån som dyker upp?

Jag kommer att twittra och posta bilder fortlöpande. Mer info här: http://receptomaten.blogspot.com/2010/01/arets-kock-2010-bevakas-via-twitter.html
14
Denna tråd är tillför snabba frågor & snabba svar i olika ämnen.

MATAKUTENbeta
15
Rubriken passar min fråga perfekt!

Jästbröd som brukar lyckas bra, misslyckas när jag byte ut havregrynen som är en del av degen mot fiberberikade havregryn. Brödet smakar bra men ser tråkigt ut. Vad beror detta på tro?

--

Edit: Frågan utflyttad från annan tråd av mod/adm. Jag har kompletterat rubriken för att inte frågan skall kännas OT.
16
En aktuell fråga som kommer i från http://matforum.nu/index.php?topic=625.msg38662#msg38662
Citat från: Andreas
Hmm, frågar du mig är det rena rånet, för hur mycket billigare ska det inte vara att fabricera quorn jämfört med att föda upp en kossa?


Så, frågan - varför är Quorn(färs) så mycket dyrare än kött(färs)?
17
Är det fler här som fått se SVT's Landet Brunsås i förskott?

Jag gillar programmet även om det fanns ett inslag som nästan var lite pinsamt, iaf för oss barnfamiljer att se ;)

Bloggpost under produktion ;D Nu klar: http://receptomaten.blogspot.com/2010/01/landet-brunsas-svt-om-svensk-mat.html
18
Bikarbonat mot halsbränna - hur skall man dosera?
19
Matbröd / Kådda - recept sökes!
2009-12-08 15:45
Kådda, liknande hönökaka med potatis skulle vara gott att baka/steka själv. Tips?
20
Om man måste utesluta ägg i alla former under en längre tid av medicinska skäl, vad kan man använda då istället?

Vi tänker oss veckans vardagliga matbestyr.. Alla tips, länkar är välkomna!
21
Kort fråga, te utan uppiggande tein och eller koffein, vilka sorter har ni provat? Smaksatta eller naturell spelar ingen roll.

Vilka hälsofördelar finns det med dessa drycker, är allt man läser på paketen sant?

Jag har testat fem olika och vill ha mer! http://receptomaten.blogspot.com/2009/12/test-av-te-fem-finare-fightas-utan.html
22
Medieavdelning / Matbloggpriset 2009
2009-10-31 00:16
Här är listan över de nominerade till Matbloggpriset 2009

http://www.matbloggspriset.se/index.php/2009/10/30/lista-pa-nominerade/
23
Att uppleva smaker är subjektivt. De flesta av oss gillar starkare mat, gärna stark senap på korven och hela vägen till finhackad chili i hamburgaren.

Men varför tilltalas vi av stark och het mat? Borde inte vi tänka tvärt om - inte passar det med ett vin när det brinner i munnen och svetten tränger fram? Då passar ett glas mjölk ett en öl som bästa brandsläckare..

Vad tycker du om starka smaker? Är det din grej? Var går gränsen?
24
Mode eller inte, bra eller inte spelar inte roll. Men vad menas med närproducerat?

Om jag bor i Stockholm, är mina vegobiffar som är tillverkade någonstans i Skåne då närproducerade? Och ingredienserna då?

För mig är närproducerat... Kanske 10mil? Vad tycker ni? Är det någon som vet fakta?
27
Hur länge håller en konservburk egentligen? Hur ska man förvara en klassisk plåtburk för att maximera livslängden?

Jag söker svar, erfarenheter och folk som rent av öppnat och testat innehållet i konservburkar långt efter "bäst före".
28
Nu blir det.... En fråga utan svar! :o Hoppas Ni sitter inne med facit denna gång :)

De mystiska tre delarna kom med en Electrolux Assistent N4 från dagens loppisrunda. Nu kan jag kan inte förstå till vad eller hur dessa kommer till nytta. Kanske det inte har med assistenten alls att göra?

Ställ gärna följdfrågor eller be om fler bilder/vinklar/mått etc.

Vad är detta?
30
Livsmedelsverket uppger att finländska livsmedelssäkerhetsverket Evira misstänker att kostillskotten Hydroxycut är orsaken till leverskada hos en person i Finland.

Läs mer här:
http://www.krisinformation.se/web/Pages/NewsPage____31367.aspx

Annonser

Powered by EzPortal