Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - agnetasch

1
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-09-23 06:44
Säljer Skånemejerier kött? ???
2
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-09-19 07:30
Stora mängder av vad?
3
Massor: Grönsaksdip, stuvade, wokade, grönsaks- eller köttsoppa m.m
4
Om jag inte är intresserad av blomkålsblasten plockar jag bort dom. Det går alltid att hitta ett litet skrymsle att gömma dom på om där inte står någon avfallshink/låda. Jag har inte blivit stoppad på 40 år, så fortsätt du bara ;D
6
Citat från: webguide skrivet 2019-11-12 06:06Men det är knappast så att staten ligger bakom en konspiration för att lura oss medborgare på pengar
Det vete sjutton. Ska staten underhålla Iraks försvarsministerium måste dom nog lura rätt många svenska skattebetalare ;)
Att förbjuda plastpåsar är ett rätt drastiskt drag. Du trampar på många ömma tår; stora tillverkare, många arbetstillfällen m.m Att höja skatten drabbar bara dom redan luttrade skattebetalarna som efter ett tag kommer att använda lika mycket plastpåsar som innan (se ovan) MEN man kan slå sig för bröstet o utropa sig till modig (?) miljöräddare ???
7
Hur kommer affärer som kör hem varor till folk att förpacka smågrönsakerna? Lägga dom i små plastpåsar och höja priset? Eller tippa dom lösa i papperkassen? Det senare alternativet är väl bäst eller? Vi ska väl sluta använda plast, för det är väl inte bara skatten regeringen vill ha? ::)
8
Man får väl börja sy eller virka små olikfärgade påsar till frukt-o grönt och ta med hemifrån varje gång man handlar. Bruna för potatis, orange för apelsiner, röda och gröna för äpplen. Många påsar blir det :-O
9
Vi brukar ha kräftor, bröd, smör och lagrad ost som huvudrätt. Eftersom alla äter i olika takt (en del är ihärdigare, en del lessnar snabbare) så sätter jag redan från början ut tallriksstora ostbrickor (dessertost, paprika, druvor och kex) Då kan alla pilla med nåt och man slipper springa ifrån och värma mat. Kräftskiva betyder kräftor inte smörgåsbord ;)

På tal om snaps provade jag sake som någon slags "lättsnaps" Uuuurk säger jag bara!
11
Wow! Rena budgetvarianten! ;D
12
Jag vet att det låter stenålders men varför inte prova en helt vanlig ugn? Varmluftsugnar kan väl vara lite olika inställda med blåset hur dom ska användas; till bak eller matlagning ???
13
Kan det vara så? Det var länge sedan jag hade gasugn, minns bara att det alltid var för stark undervärme, man fick alltid ha en extra plåt i botten.

Jag tycker man får prova sig fram med mjöl. Jag o flera bekanta använder Lidl´s 5 kg-påsar med vanligt vetemjöl. Slår alla dyra specialvetemjölssorter :)
14
Jag tycker det verkar vara rätt mycket både vätska o smör i degen. Jag tycker bröd blir mycket "puffsigare" med olja i stället för smör. Varför inte använda Kryddburkens recept på hamburgerbröd?

HAMBURGERBRÖD ca 6st
Det här behöver du :
½ pkt jäst
6dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk olja
1 msk socker
Salt
Sesamfrön

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke, ljumma mjölken til 37 grader. Häll på & rör ut jästen, tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakning. Tillsätt oljan + saltet + sockret & arbeta snabbt ihop degen. Låt jäsa i bunken ca 30min till dubbel storlek. Ta upp på bakbord och form till 6 st runda bollar, platta till dom till ca 2 cm höga rundlar, platta till något mer runt om kanterna så de blir aningens halvmåneformade. Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med mjölk & strö över sesamfrön. Grädda på en gång ca 10 min 250 grader.  Låt svalna på galler & skär dom sedan mitt itu. Färdiga att ätas
17
Just den här veckan har Lidl extrapris på sidfläsk; 49.90 kilot. Bäst o hamstra lite ;D
18
Citat från: Skogis skrivet 2019-01-19 12:30Skulle kanske kunna dela karrén till mer baconliknande form och salta och röka den sen.
Vore nog en god idé.
Man kan även göra så att man svalröker, det är något med kallrökt fläskkött som jag inte kan med. https://www.smartfritid.se/hemrokt-bacon-med-aggroyal
19
Vi har aldrig kallrökt karré men vi försökte oss på fläskfilé en gång. Kallrökte den 24 tim o hängde den sen för att torka. Men den blev så äcklig att den blev skatmat innan den ens hängt färdigt.
Kan du inte ta okokt julskinka o kallröka/svalröka? Då får du ju en fläskrand som nästan liknar bacon.

Håller med om att sidfläsk är fruktansvärt dyrt. Vi köper halva grisar o då får man mycket fläsk till bra pris :)
20
Bättre att stämma bäcken än i ån; drick Hirkum Pirkum = johannesörtssnaps ;D

Annonser

Powered by EzPortal