Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - rbiake

1
Under konsumentfrågor ifrågasätter jag att man betalar för blasten till blomkålen. Men, kan man göra något gott av blasten ?
2
Jag köpte blomkål på Ica Maxi med ovanligt mycket blast. Hela vägde 1,286 kg och kostade 46,90/kg. Jag vägde den bortskurna blasten till 445 gram. Jag betalade alltså 20,87 för blasten. Som jag slängde. Willys har en hink där man kan slänga blasten, och slippa betala för den. Jag såg ingen hink på Ica. En tredjedel av priset för blomkålen utgörs av blasten. Är det tillåtet att ta bort blasten innan man betalar ?
3
Ibland ser man i recept grädde,vatten och mjöl. Jag antar att mjölet är för att kompensera konsistensen pga vattnet. Varför inte bara grädde och skippa mjölet och dess bismak?
4
Jag fick den som present, men jag vet att det är en dyr panna. Garanti ? Njaee... det går nog inte få fram kvittot.
5
Jag har en woll stekpanna som är två år gammal. Jag har varit mycket försiktig med den. Aldrig överhettat, alltid försiktig disk. Visst, den är mycket använd. Men nu börjar det bränna fast och det har blivit små bubblor i beläggningen. Går beläggningen att fixa eller är det ny stekpanna som gäller ?
6
Kurt har nog rätt. Killen i telefonen trodde på vätska, och i sammanhanget sa han att dom mörade alla frysta delar. Och med mörade menade han att man har delen i lake. Och det är förmodligen mest saltvatten. Kanske laken drar ut proteinet när man steker. Vi får köra på det.
7
Jag ringde Guldfågeln. Han som svarade kände inte igen problemet. Kollegan trodde på vatten och fett.  Hrrmmm....
8
Ibland när jag steker tinad djupfryst mat så bildas ett vitt fett(?) i pannan. Det ser inte så gott ut. Och bara vid djupfryst. Sist var det kycklinginnerfile, och det blev mycket av den vita geggan i stekpannan. Vad är det och vad bör man göra med det ?
9
Jag har använt lergryta länge. Bara borsta ur den med diskborsten och riktigt varmt vatten. Inget mer. Missfärgning spelar ingen roll.
Jag brukar fylla gryta och lock med vatten när jag börjar med ingredienserna och då har det gått cirka 15 minuter när det är dags att ladda grytan
med grejor. Det funkar.
10
Tack för hjälpen! Nu har jag ett artikelnummer till och med. Nu skall jag ta det med Ica Maxi.
11
Tiden går fort. Men jag tror det är 2 år sedan.
12
Okej då, jag är väl varken en googlare eller kock. Men så är jag ju "köksaspirant" på forat. Men jag gillar den skarpt. Jag har flera skalare men väljer alltid min "prima". Jag tycker "jonas" är sladdrig. Och jag vill minnas att jag köpte den på Maxi, men där finns den inte längre.
13
Det är ju lite konstigt.... jag har tittat på den många gånger men först nu ser jag att det står "prima" på skaftet. Jag googlade men hittade inget. Mysteriet fortfarande olöst ?
14
Den här skalaren tycker jag är suverän. Den blir aldrig slö. Men jag vet inte var jag köpt den. Vet någon annan var
jag kan ha köpt den ?

Annonser

Powered by EzPortal