Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Danne

1
Nu håller jag på att utveckla lite nya köksredskap där baksten (eller en variant) kommer vara en del i det. Jag kommer försöka ha prototyper klara i början av nya året för att kunna skicka ut till några för testning. Merparten kommer vara riktat mot folk som gillar att baka:)
2
Allt om grillning & BBQ / Marinad
2011-06-12 22:01

Halloj! Någon som har förslag på några bra marinader till t ex fläskfile? Jag grillar ganska ofta men har liksom snöat in på samma gamla grej och behöver lite ny inspiration...:)

/danne
3
Tjosan!

Får man vara med nu då:) www.hembakt.se  ;)

Jag bakar, men inte "vanliga" recept... lite mer experimentiellt oftast.

Hilsen Danne
4
Ahh... ok, så det låg något i det jag hört då! Grejt!:)
5
Hmm... för 2-3000 hade jag ev funderat på en begagnad faktiskt.

Jag har en från FrancisFrancis.. tycker den funkar finfint.
http://www.actera.se/prodpres.cfm?produktid=1172&butik=3&kundid=0

(den var riktigt billig här, brukar kosta närmare 6 papp annars).
6

Halloj!

Är det någon som vet om det blir olika "smak" om man river vitlök eller pressar den? Jag har hört någonstans att om man pressar den så utsöndras något ämne som gör att det blir en fränare smak... är det någon som vet?
7

Jag testade att köra på en klinkerplatta jag hade hemma från renoveringen av badrummet:) En Höganäs, grå;)

I vilket fall funkade det finfint! Nu brukar jag iofs alltid göra väldigt tunna pizzabottnar, så det blev inte någon djurisk skillnad mot att lägga den på galler (som jag brukar göra). Men visst blev det bättre iallafall.
8
Ja, det låter ju sisådär kul;) Fast å andra sidan får jag det efter 2 minuter om jag gör det med armarna;)
9
Aaah grymt! Jag ska googla det! Tack!:)
10

Är det någon som testat att försteka pizzan i en stekpanna innan gräddning i ugn?

Jag har försökt göra en sån rikgit köpepizza sen jag var 14 år gammal. Visst, jag har kommit ganska nära, men det har inte blivit det där "riktiga". Många hävdar att 90% beror på pizzabagarnas ugn, vilket jag bestrider. Jag köpte enbart deg på en pizzeria en gång och bakade hemma. Det blev baskemig näääästan identiskt. så jag skulle säga att 90% beror på degen. Men för att nå de sista 10%en behövs ju en frasig bottten. Jag tänkte, man borde ju kunna steka pizzan först då! En stor stekpanna borde ju passa perfa? Nån som testat?

/danne
11

Halloj!

Jag bakar bröd på helgerna. Men eftersom jag går upp tidigt ligger ju resten av familjen och sover och jag vill ju såklart inte störa dem när jag använder min hushållsassistent. Jag har en siemens-assistent idag och den låter ju en hel del, så jag får ha den i källaren när jag kör degen med degkrok. Finns det någon maskin som är tyst som jag kan köpa? Någon som vet? Jag vill inte vara i källaren mer nu!:) Jag behöver som sagt enbart använda den till att knåda deg.

/danne
12
Matbröd / SV: Surdeg
2011-05-12 23:31
Jag har precis satt min första surdeg (Vete), i livet. Jag har gått och ororat mig lite för att starta en eftersom jag är sentimental av mig. Jag vet helt enkelt att jag måste försöka ta hand om den länge om jag väl startar. Men nu var det alltså dags. Dessutom använde jag äppelmos i den som imin sambos mormor gjort, och hon gick bort för några år sedan, men vi har haft ett par av henne burkar i kylen, som jag nu använde. Det blir liksom som att hennes mormor nu lever kvar i surdegen. Så nu hoppas jag att jag kan hålla denna vid liv.
13
Matbröd / SV: Bakar du med surdeg?
2011-05-12 23:15
Ojojoj, det verkar nästan vara en folkrörelse nu, att baka med surdeg. Jag har flera jag känner (mest killar faktiskt) som bakar med surdeg och pysslar om den som en liten bebis!:)

Jag tror min inspiration var en kompis, Maria.

Hilsen Danne
14
Hmm... Mmmmm....

Mitt sista som jag bakade och riktigt gillade var Minibaguetter sjanghajade av tapenad, soltorkad tomat och morbier. Det var nog för att jag blev så förvånad att det blev gott med den blandningen:) Fast jag har märkt ett mönster.. om jag blandar i Morbier i degen så blir det baskemig alltid gott:)

Bild och recept finns på:
http://www.hembakt.se/minibaguetter-sjanghajade-av-tapenad-soltorkad-tomat-och-morbier
Hilsen Danne
15
Hola!

Får man vara med tro?
Jag har en brödblogg som ligger på www.hembakt.se där jag bakar olika bröd varje helg. Något vanligt recept men fler ovanliga:) Där kan man t ex lära sig hur man gör en riktig köpefralla eller varför inte en Minibaguette sjanghajad av tapenad, soltorkad tomat och morbier;)

Det går också att skicka in egna recept på bloggen!

Välkommen in!

Hilsen Danne

Annonser

Powered by EzPortal